Тръмп упорито сочи Китай за виновник: Не спря COVID-19!

"Ако хората знаеха за него, можеше да бъде спрян на място"
20 мар 2020 15:27, Елка Василева
87
Тръмп упорито сочи Китай за виновник: Не спря COVID-19!
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че разпространението на коронавируса “можеше да бъде спряно” в Китай, което допълнително ескалира споровете между Вашингтон и Пекин, предаде Bloomberg.

Американският президент продължава да определя COVID-19 като “китайски вирус”.

Тръмп даде своята оценка - рязко променена от похвалната реакция към китайския лидер Си Цзинпин от миналия месец, в рамките на пресконференция в четвъртък, на която бяха обсъдени националните мерки за борба със заразата. Президентът отново характеризира патогена, причиняващ COVID-19, като “китайски вирус”.

Още по темата

“Ако хората знаеха за него, той можеше да бъде спрян на място”, посочи Тръмп. “Можеше да бъде спрян там, откъдето започна - в Китай, ако знаехме за него, ако те ни бяха казали за него. Но сега целият свят, почти, е засегнат от този ужасен вирус”, добави американският лидер.

Към критиките към Китай се присъедини Едуардо Болсонаро, синът на бразилския президент Жаир Болсонаро, който обвини “китайската диктатура” за неуспеха ѝ да спре вируса, заразил най-малко 16 души от обкръжението му след посещение в курорта Mar-a-Lago на Тръмп.

Китай отрече обвиненията за глобалната вирусна криза, а неговите дипломати и контролирани от държавата медии поставят под въпрос твърдението, че вирусът е избухнал от Ухан, припомня телевизия Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Дан сан преди 4 години
Тръмп пръв спря идването на самолети от Китай в САЩ. Сега още ще затегне мерките срещу китайците и те ще има да плащат за да може Америка да е все така добре.
78
1
 
1
 
! Отговори
Bobu преди 4 години
Ми така др, как смеят тия жълтури ние да им пуснем вирус, а те да вземат да не го ограничат, та и нас да ни тресне. Безобразие бе!
77
0
 
0
 
! Отговори
STAN преди 4 години
До Анонименмного си глупав бате
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп треска го тресе, че проспа епидемията, докато не се развилня и при него. А дотогава кви туитове бяха, кви дрънканици, че е обикновен грип, че няма нищо страшно и как всичко е под контрол.А има и по-голям проблем - наближават президентски избори, а нещо шансовете му за втори мандат не са особено големи. Затова пропагандата почва с пълна сила.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спряха го след като го почнаха.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците го спряха.
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ККП трябва да бъде разпъната на кръст, всичкие й функционери да бъдат съдени и вкарани в затвора доживот. Ако не се подчинят да почва 3та световна война, всички с/у Китай. Заради тея *** пламна целия свят. Сега няма връщане от тази рецесия с години.
72
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е 100% прав. Допотопните оризници вкараха света в поредната криза заради прословутата си МИЗЕРИЯ. Това са едни от най-мръсните хора на света, след индийците и африканците. По-гнусни са от мизерните латиноси дори.
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха нали беше измама , обикновен грип, нищо особено - всичко е под контрол! Това бяха туитовете и изявите на Тръмп! Е сега май не е така, щом и армията се мобилизира! И да не забравя че патентите на коронавируси за лечение са в неговота страна!
70
3
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
Тъпо.
69
4
 
6
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Обвиненията на Китай и китайските на САЩ се пускат все от тези дето са пуснали вируса по света, - знае се от всички кои са, понеже всички мълчат.
68
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече се знае кой, кога и къде е разработил коронавируса. Разработките са в казахстанска лаборатория, ръководена и финансирана от американските военни. Водени са от 2012 до средата на 2019. Казахстанските учени дори са публикували разработките си в научно списание в САЩ. Единственият, който не е публикувал нищо и дори и в момента не говори нищо по въпроса, което е доста съмнително, е американски военен биотехнолог, ръководил и направил по - голямата част от изследванията в тази лаборатория...
67
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти остави кой не го е спрял, ами кажи кой го е пуснал...
66
8
 
10
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Ей много мъдри хора се изказват,със събути *** само като чуят думата САЩ,не знаех че Китай води войни из цял свят и произвежда всякъв вид биохимични оръжия,и че са пускали атомни бомби при почти свършила война,но знам че удари тяхната икономика случайно най много,а един *** със звучно име бог Тръмп ни лук ял ни лук мирисъл
65
4
 
9
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Много правилно...това трябва да го наричаме китайски вирус... десетилетия напред китайците ще бъдат сочени с пръст ...според мен дори е малко..
64
0
 
3
 
! Отговори
Слонът ми е приятел преди 4 години
Аз бих казал,Има ли живот преди смърта
63
9
 
9
 
! Отговори
Торанага Сама преди 4 години
Да знаете китайците мразят целият свят,искат да владеят земите на света защото са над милиярд и 300 милиона,от тия нищо не става.Япония трябваше да ги изтрие от лицето на земята по време на Японско-Китайската война.Живеят в страшна мръсотия,и въобще не им пука
62
0
 
7
 
! Отговори
blqblq преди 4 години
- Има ли интелигентен живот на други планети? -Има,но на тази се съмнявам.
61
10
 
14
 
! Отговори
Поднебесната преди 4 години
успя защото хората там нямат кредити, нямат ипотеки, нямат високи сметки за ток, парно и вода като нас. Консуматорския модел, който наложиха САЩ е фалшив. Неговият девиз е продай майка си и сестра си за пари. Колкото повече консумираш, толкова си по-велик.
60
8
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Китай просто изпълни същите разпоредби, които имаме и у нас. И тук се полага затвор, умнико. Хората ви казват - вирусът е дизайнерски. Коя държава има лаборатории за вируси пръснати в целия свят. Как беше: "с висока степен на вероятност"?