Тръмп: Хидроксихлорохинът и азитромицин в едно срещу Covid 19

Президентът смята, че тези медикаменти са успеха срещу болестта
21 мар 2020 20:21, Петя Славова
34
Тръмп: Хидроксихлорохинът и азитромицин в едно срещу Covid 19
Снимка: БГНЕС

След като учените впрегнаха сили да намерят лекарство срещу Covid 19, президентът на САЩ Доналд Тръмп също разкри кои са лекарствата, които се считат за най-ефикасни срещу новия коронавирус.

Става въпрос за комбинация от две лекарства, които показват добри резултати. В социалните мрежи Доналд Тръмп написа:
"Хидроксихлорохинът и азитромицин, взети заедно, имат реален шанс да бъдат едни от най-големите промени в медицината." Той благодари на FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата) и заяви, надежда, че двата медикамента ще бъдат веднага използвани. "Умират хора, действайте бързо и Бог да е с вас", написа още в изявлението си Тръмп.

Още по темата

Подобна информация разкри и директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул. Той също твърди, че комбинацията между двата медикамента са дали положителни резултати при лечение на пациенти с коронавирус.

"След като китайците публикуваха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си. През годините съм лекувал над 4 000 души от инфекциозни бактериални заболявания с него, в комбинация с антибиотика азитромицин. Познавам и страничните му ефекти", обясни преди дни д-р Раул.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Китай преди 4 години
комунисти, лоши, диктатори и т. нат. но тези същите комунисти се справиха с вируса а сега тяхното лечение се използва от цивилизованият многополов запад който освен за конфликти, лъжи и войни май за друго го небива?
26
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
НЕ ЗНАЕХМЕ ДО СЕГА, ЧЕ ТРЪМП Е ДОКТОР. ОТКОГА ВЗЕ ДА РАЗБИРА ОТ МЕДИЦИНА. ТОЯ Е ВУНДЕРКИН. ЯВНО Е ПОДЦЕНЕН. СЛУШАЙТЕ САМО НЕГО И ВСИЧКО ЩЕ ОТМИНЕ.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само питамХидроксихлорохинът (цитиран в статията) е точно едно от лекарствата, които се ползват за лечение на малария. Или ти, или менторът ти нещо не сте доразбрали, че става въпрос за хинин.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американския боце. Точно толкова ....и два пъти по-нагъл.
23
2
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо нищо не се споменава за хинина? Бойко нали с това иска да лекува българите у нас. Помага или не?
22
0
 
4
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
До laikЗащото няма такова нещо. Имаше 1 куче с коронавирус в Хонг Конг и то само защото стопанина му е бил заразен и е кихал 2 седмици ден по него. Вирусите могат да се прехвърлят само по определено ДНК, а това на кучетата и хората няма почти нищо общо. Дори и да еволюира и да се прехвърли на кучета, този нов вид вирус, няма отново да може да заразява хора, а само кучета и евентуално вълци, които са им най-близки роднини.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега проверих че имам една опаковка Азитромицин, закупен за 9лв.Ще чакам да се вдигне цената и го пускам за 90лв.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е вирус,не ви ли стана ясно то призивите да си изтъркаме кожата от миене,да не пипаме нищо с голи ръце в магазините,и да не стоим дори на открито. Това е нещо бактериално,затова антибиотиците действат.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре Дончо, благодарим ти за информацията мош....о тогава да действаме инак ще трябва да лежиме и тльстеим и това лежанката не е алтернатива!
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както обикновено, коментарите на днесбегето са пълни с гении, експерти, учени, нобелови лауреати и прочее гиганти на мисълта...
17
1
 
17
 
! Отговори
Котка преди 4 години
Всъщност това не го казва той, а един френски инфекционист, и то след като е излекувал хора с тази комбинация. А за тия, които повтарят мантрата "Антибиотици на вирус не действат", ще кажа, че антибиотиците имат много повече действия, отколкото се знае във фейсбук, бегемама и прочие виртуални дупки.
16
11
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Антибиотик на вируси не действа. А да вярваш, че химическо съединение убива вируси, без да засегне организма ти, е вид лудост у тези, които нямат представа от биология.
15
3
 
4
 
! Отговори
Пародия преди 4 години
Ами сега след като Тръмп го казва КОЙ ни лъже. Нали ужким антибиотиците не помагаха. А ПРЕЗИДЕНТА на САЩ казва обратното.
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и след това изравняване на Китай
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците още от януари лаваха антибиотик на болните. Нали уж не дейсвали на вирусите?!?
12
0
 
13
 
! Отговори
ПЛАКИНИЛ преди 4 години
Преди година спират вноса на Резохин в България и въпреки апелите на болните от полиартрит МЗ да започне внос на заместител, ама не. Стотици Българи редовно се снабдяват с алтернативното Плакинил от Гърция и Турция. Има го и в Румъния. У нас обаче не. Защо споменавам Ризохин и Плакинил - ами защото това е точно Хидрохлорохин, т.е. с него се лекува Короната. Антибиотика го има в България под търг. наименувание Азакс и Азитрокс. Не бързайте обаче към аптеките, само той няма да свърши работа!
11
1
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
чакат Барба Ганьос да разреши, пък на него пари за хората му се свидят, не е като за стадиончета и магистралки от кадето яко крадват
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо и той стана лекар.
9
0
 
24
 
! Отговори
Предлагам преди 4 години
Софарма бързо да почне да ги синтезира.
8
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не забрави поне едно "благодаря" да каже на руснаците, защото те отдавна казаха за това лекарство.