Случаите на COVID-19 в САЩ ще надминат тези в Китай до 2 седмици

В САЩ ще има от 50 000 до 500 000 заразени
22 мар 2020 07:58,
145
Случаите на COVID-19 в САЩ ще надминат тези в Китай до 2 седмици
Снимка: БГНЕС

Случаите на коронавирус в САЩ ще надминат тези в Китай до две седмици, пише китайското англоезично издание Global Times.

Още по темата

След Калифорния, щатите Кънектикът, Илинойс и Ню Йорк разпоредиха работниците, за които не е належащо, да останат вкъщи на фона на американския скок в случаите на COVID-19 тази седмица, като експерти предупредиха, че потвърдените от САЩ случаи ще надминат общия брой на случаите в Китай - над 80 000 през следващите една или две седмици при тези темпове на развитие на епидемията, допълва „Фокус“.

Мей Синю, експерт, заяви, че потвърдените от САЩ случаи вероятно ще бъдат 10 пъти повече от тези в Китай следващия месец.

Според друг експерт Ву Юнтао, професор по епидемиология скокът в заразяването в САЩ е предизвикал паника сред местните жители, като мнозина жители на столицата Вашингтон са се втурнали към супермаркетите да се запасят с храна и дезинфектанти.

Епидемията в САЩ се разпространява бързо, заяви в петък за Global Times главният епидемиолог на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията Зен Гуанг.

Някои анализатори прогнозират, че в САЩ ще има около 50 000 до 500 000 заразени, а САЩ приеха политика за борба с грипа, очаквайки 28 милиона инфекции, 250 000 души в болници и 16 000 смъртни случая. "Може да наблюдаваме много по-масово заразяване и да достигнем показатели като грипа", заяви Чън Сий, доцент по обществено здраве в Йейлския университет.

Според някои изследвания на Харвардския университет от 30 до 60 процента от населението на САЩ може да бъде заразено, каза Чен. САЩ са регистрирали повече от 18 000 потвърдени случаи на COVID-19 към петък, в сравнение с над 10 000 в четвъртък, тъй като щатите увеличават тестовете и вирусът продължава да се разпространява в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
до 126 Вярвай ми.Много И не знаят за какво точно им говориш! -:) Тогава Не са били родени още! За тях днес е важно.Да са ГЕРБ на власт с др Борисов! И че Американският военен блок НАТО ни "пази"! Младите "момченца" днес в казарма Не ходят! Дай им телефони и компютри и да са в нета.Та да" Хвалят" Дядо им Тръмп. Нищо че е на преклона възраст! Нали е " Американец"?! Болно е обществото ни вече 30 г!
118
4
 
5
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
До Анонимен 115 Имам родители, също така имам и деца. И докато някои дембели си ядяха пуканките, аз се редих на опашки по времето на Виденовата зима за един хляб! А тази зима я организираха същете тези пиндоси, защото Виденов не се съгласи на тоталната разсипия който направи МВФ с Костов. Същите тези пиндоси, хвърлиха 5 милиарда долара и разкатаха фамилията на Украйна? А в Одеса гледаха с наслада как горят живи хора в Дома на профсъюзите !В никакъв случай сега не им съчувствам! никак даже !
117
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 4 години
Тия Американци.Изобщо Не са предполагали,Че вируса ще се върне Пак при тях толкова бързо! Хубавото за тях е.Че имат Противоваксина! -:) Май съветниците на Тръмп.В случая Не пресметнаха нещата добре този път мисля!
116
5
 
1
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Хора, нека не злорадстваме. Въпреки вероятната вина на САЩ за разработването на подобни биооръжия и конкретно на COVID-19, отговорността е на ВПК, ционистите и финансистите, не на обикновените американци, които са достатъчно луди, бедни и бездомни и без вируса. Холивуд е едно, но реалността съвсем друго. Съжалявам, че винаги е така - страдат не тези, които вършат престъпления против човечеството. Дано всички хора се освободим от силите на мрака!
115
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ е един мизерен позлатен ***. Позлатен, но *** миришещ на фекална материя и с пръски по стените от същата тази материя. Това показват фактите от живота.
114
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страна създадена от робовладелци, избили индианците. Тежка карма имат затова само ги тресат епидемии, кризи, урагани, тайфуни, земетръси. Вместо да се подготвят си купуват оръжия - с куршуми ще громят вируса. Тръмп е кyхaр и мошенник-печалбар. Една малка и бедна България ги направи за смях. Заразените ще са милиони защото не са народ, а огромна биомаса от неграмотници и консyматори. Света само ще спечели ако отслабнат и ако силата и влиянието им върху света намалее.
113
2
 
7
 
! Отговори
чукигек преди 4 години
До РусияКъде ви намират толкова ***.
112
18
 
20
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Китай е със 200 лета напред от мизерницити ФАЩ!
111
8
 
11
 
! Отговори
mm преди 4 години
Истината е, че американците довчера бяха някъде надоло в статистиката, но днес са трето място по брой заразаени. Изпревариха Испания, Германия и Иран.А по дневен прираст на заболелите са на ПЪРВО МЯСТО, по 1500 на ден.Данните са от "уърлдометер.инфо".Та за следващите седмици ще се заредя с много пуканки.
110
9
 
11
 
! Отговори
Оффф преди 4 години
Това на снимката какво е...?! Що за откачени, извратени хора могат да си надянат такава маска...?! Смахнати зомбита...
109
6
 
18
 
! Отговори
До кога преди 4 години
ще им позволим да ни залъгват, че икономиката е наука, а не шарлатанство. До кога ще им позволим да на всеки 10 год да организират кризи и ограбват труда ни?
108
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТЗлобна, комплексирана и проста ***. Това са хора. Ти нямаш ли родители, деца. Колко трябва да си оскотял от омраза и злоба в собствената си мизерия. Ние първо сме хора, а после русофили или русофоби или каквото и да е. Това ли ти е смисъла на живота. Или по-лошо - това ли ти е работата, ако е така - значи си пропаднал отвсякъде. Да изпитваш удоволствие от болката и страданието - няма по-гнусно и долно нещо.
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите са на трето място след Китай и Италия с 35 206 човека!
106
9
 
20
 
! Отговори
ИЗРАЕЛСКА КОЛОНИЯ преди 4 години
До китайския кварталТова е днешна Америка от 300 частни еврейски банки! Те са за вируса!
105
6
 
6
 
! Отговори
IN GOD WE TRUST преди 4 години
Къде ви е вярата в Господа и 10-те Божи Заповеди съгласно Конституцията ВИ?
104
5
 
3
 
! Отговори
китайския квартал преди 4 години
До Ха хаНяма ли китайски концлагери във САЩ както японски и германски по време на ВСВ?
103
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами с този тъпунг.ер за президент какво може да се очаква. Добре че има губернатори да вземат всичко в свои ръце. САЩ ще страдат най-много, защото ядат ***. Ако не се открие лек де.
102
29
 
7
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
С нетърпение чакам кога китайската национална армия ще прекрачи руската граница и ще я превземе.
101
19
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Всички китайци искат да отидат да живеят в САЩ. Не може обаче. Тези от Китай страшно злобеят и мразят САЩ. Имам познати китайци вСАЩ и това са ми впечатленията. И не вярвам на комунистически вестници. Не е толкова страшно, колкото твърдят. Също трябва да се научат да си мият ръцете като ходят до тоалетна.
100
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако стане това,то означава,че някаква наднационална световна организация е създала и разпространява по определена от нея схема коронавируса,за да подчини,или най-малкото,да постави под свое контролирано управление Света и държавите в него!Така създадената обстановка в Света,неминуемо ще предизвика нова организация на Световния ред,който може и да унищожи съществуващите държави!Представете си,още една две подобни епидемии,които ще разрушат световната политикоикономическа система и самите дър