Тръмп разреши да се задейства Националната гвардия заради COVID-19

Заплащането ще бъде поето от федералното правителство
23 мар 2020 09:38, Ния Христова
15
Тръмп разреши да се задейства Националната гвардия заради COVID-19
Снимка: БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп даде разрешение на три щата - Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон - да задействат Националната гвардия в помощ на борбата с коронавируса, съобщи БНР. Тръмп уточни, че местните власти не трябва да се безпокоят за финансовите средства, тъй като заплащането на гвардейците ще се поеме от федералното правителство. 
Президентът съобщи, че е одобрил исканията на щатите за изпращане на оборудване и медицински материали:
 
"В допълнение на големите количества медицински доставки, наредих на Федералната агенция по извънредните ситуации да създаде 4 големи медицински центъра с по хиляда легла за Ню Йорк, 8 такива центъра с 2 хиляди легла за Калифорния, 3 големи и 4 малки центъра с хиляда легла за щата Вашингтон. Доставките за Калифорния и Ню Йорк ще бъдат направени в следващите 48 часа."
 
Американският президент призова гражданите в цялата страна да спазват предписанията и съветите на властите относно борбата с коронавируса като социална дистанция, избягване на неналожителнни пътувания, както и миене на ръцете. 
 
По думите на Тръмп страната преминава през голямо национално изпитание, но ще победи в борбата с коронавируса. В изказването си Тръмп обеща, че американската  икономика ще достигне до небесата, след като пандемията бъде ликвидирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че имаме президента Тръмп начело. Ако беше някой от въшливите демонкратски фъ.шкии до сега да се беше сринало всичко. Чудя се обаче, нали либерастките гов.няри се пъчеха пред Тръмп (тези от Мексифорния) че били натрупали $20 милиарда излишък (ако е верно това са окрадени данъци от работещите, разбира се). Защо тогава федс ще им покриват разходите?!Сваляйте шапки и целувайте ръка на великия президент Тръмп, либерастични *** душици, че се насрахте само от слуха за вируса. Нещастници
12
2
 
7
 
! Отговори
Make America Great преди 4 години
Това, че американската икономика ще се възнесе на небето, не звучи ободрително.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че не е им е президент Гадев.
10
3
 
7
 
! Отговори
SS преди 4 години
Те (американците)поне имат оръжия да се пазят от мародери,ако нещата излезнат извън контрол!Тук населението е пацифизирано и беше тръгнало да се изпедер,ст,,ява,в резултат на ЕС ценностите.Четох че Белгия забранила груповия sex заради вируса.Гнус.Какво чакате от ***!
9
7
 
10
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Това ше срине кашерния краварник! Ще видите. Радост за половината свят. Само оръжия са им в главите. Е сега ще направят най хубавия си блокбъстър с участието на 350 млн артисти и статисти!
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да е странно мисленето на бай Дончо? Та той е типичен янки. Ние, хората по света, се възприемаме като равни, защото такива ни е създал Творецът. В Пиндостан обаче не е така. На тях от деца им насаждат убеждението, че те са изключителни. "Изключителни" - така каза Обонго пред събралите се кадети, така повтори и бай Дончо миналата година.
7
2
 
22
 
! Отговори
Хм... преди 4 години
САЩ минавали през НАЦИОНАЛНО изпитание в борбата с коронавируса.... Звучи ми много егоистично и грубо! Сякаш останалият свят е цъфнал и вързал! Вместо да призове да сме заедно в този труден период за Човечеството, отново показва, меко казано, странно мислене, отношение и поведение. Не му прави чест!
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още вчера гледах видео със стотици военни джипове по улиците на Ню Йорк.Задействат Националната гвардия в помощ на борбата с коронавируса? Шефът на СЗО съветва вирусът да се бори с тест+тест+тест, а бай Дончо ще го спира с военни джипове по улиците и пътищата.
5
4
 
21
 
! Отговори
Snowball преди 4 години
Ей сега е момента да си ползват бункерите къде си ги копаха хахавите американци за трета световна война.......
4
8
 
4
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 4 години
Или ще ползват гвардейците както казват, или ще я мъчат да воюват. Все си мисля, че май ще да е второто.
3
4
 
33
 
! Отговори
-//- преди 4 години
Вуйчо Тръмп,ти изтърва положението!Запали се краварника! Китай и Русия са в пъти по отговорни и навременни! Може да действат със военна сила и задължителна карантина, но се справят по-успешно! Този път войната дойде у вас, бай Доньо!
2
3
 
7
 
! Отговори
турчина преди 4 години
хахахаха,добра новина...
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня дето е отляво на Тръмп прилича на човек останал без тоалетна хартия, нещо умислен ми се вижда