Covid 19 по света: Нови случаи в Южна Корея, Китай...

Наблюдава се увеличение на броя на заразените в последните дни
31 мар 2020 07:20, Петя Славова
28
Covid 19 по света: Нови случаи в Южна Корея, Китай...
Снимка: БГНЕС

Светът продължава да се бори с разпространението на Covid 19.

Случаите на заразяване с коронавирус в Япония са вече над две хиляди, предаде Ройтерс. В център за инвалиди в префектурата Чиба, източно от Токио, бяха регистрирани още седем случая на заразяване, с което общо заразяванията в префектурата стават 93, съобщи агенция Киодо.Нови случаи на заразяване с вируса бяха регистрирани в префектурите Ехиме, Фукуи, Кагава и Токушима.

Мексиканското правителство обяви извънредно положение заради коронавируса, съобщава БТА.
Решението бе взето, след като броят на заразените с коронавирус достигна над хиляда и след значително увеличаване на смъртните случаите от вируса. Здравните власти съобщиха за регистрирани общо 1094 заразени с коронавирус в Мексико и за 28 смъртни случая.

Още по темата

Забраната за несъществените дейности ще бъде удължена до 30 април, заявиха мексиканските здравни власти.
Властите забраниха и събирането на повече от 50 души на едно място и насърчиха хората над 60-годишна възраст и представителите на останалите уязвими групи да си стоят у дома.

Смъртните случаи от коронавирус в Съединените щати са над 3000, а заразените са над 163 000, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес. В Съединените щати има най-много случаи на заразяване с коронавирус в света (163 429), а смъртните случаи са 3008, отбелязва Франс прес.

Южна Корея съобщи днес за 125 нови случая на заразяване с коронавирус. Общият брой на заразените в Южна Корея е вече 9786, съобщи Корейският център за контрол и превенция на заболяванията.
Китай съобщи днес за 48 нови случая на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Наблюдава се увеличаване на броя на заразените в сравнение с последните дни. Всичките 48 случая са внесени. Става дума за пътници, пристигнали от чужбина.

Общият брой на внесените случаи в Китай достигна 771. Вчера не е имало регистрирани вътрешни случаи на заразяване с коронавирус, съобщи китайската Държавна комисия по здравеопазването.

Новозеландските власти обявиха, че удължават срока на извънредното положение заради коронавируса със седем дни, предаде Ройтерс. Извънредното положение влезе в сила на 25 март, първоначално за срок от седем дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- Този вирус дали не дойде от Космоса?
18
1
 
4
 
! Отговори
Дърт комунист преди 4 години
Лошото е,че само комунистите са приемник на тоя вирус.Корнеия да внесе по бързо ваксина,че ще останем без партия при нашите рискови престарели членове! Кой от БСП ходи последно в Китай да проси бизнес партньорство?
17
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 9 Само питам-колко ти плащат или си си много *** по начало?
16
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 18 Глупавият май си ти.Вярваш на Китайската ком.партия на лъжите,които разпространяват?Именно те(ККП) са тези, заради които целият свят пламна с този вирус.Отново за такива като тебе----заради лъжите и опита да скрият разпространението на вируса днес целия свят плаща.Китай трябва да плати за всички щети.Световната здравна организация е проводник на лъжите на ККП-в този си вид е ненужна.Чувам още Русия и Иран(приятелчетата) пеят същата песен.Май нищо ново на света.Същите ***.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Българина Много си глупав, или само се правиш на такъв?
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всяка цена трябва да забавило разпространението на вируса, а защо не и да го спрем, както направиха в Китай. Там новите случаи са внесени от чужбина. Забавянето дава време за изнамиране на ваксина и лекарства, както и дава възможност на здравните системи да поемат огромния брой болни. Ако вируса го пуснем свободно да се разпространява, починалите ще са много повече, а преболедувалите ще са с по-тежки последствия.
13
12
 
15
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Много скоро целият свят ще признае, че има два начина за справяне, всичко си върви по старо му и се лекуват само болните или спешно измислят не ваксина а лекарство! Тази идиотщина да се стои затворен и да чакат милярди хора вируса да умре, като се знае че живее с дни по повърхности е абсурдна! иначе ще има невероятна световна рецесия несравнима с нищо познато
12
2
 
5
 
! Отговори
zoro преди 4 години
Има книга на Даниел Дефо -дневник за Чумата в Лондон...Много точно всичко описва и това се прилага сега.Просто сега пътуват много и бързо..Вируси винаги е имало.Сега дори ги създават..
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щото трябваше карантината да е по целият свят - не на отделни места. Всичко спира за 2-3 седмици и толкова. Са ще има да се влачим с месеци
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на кризата в Ухан в София кацаха самолети пълни само с китайци.Подписват една декларация че не били болни и заповядайте да кихате и кашляте в София.Кво се правят на ощипани госпожички.А те да бяха само китайци...
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко.До няколко месеца 70% от световното население ще се е заразило с вируса, кой умрял - умрял и пак ще отворим границите.Никаква диктатура не може да спре вирусът освободител.
8
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай съобщи днес за 48 нови случая на заразяване с коронавирус и това е естествено, тъй като в Китай се възобновява активният живот и производството.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9А къде не е така?Даваш ли някои за пример, които да са се тествали 100%?Както се оказа, тестовете евентуално хващат вируса с точност 30% СЛЕД 5-тия ден на заразяването. Т.е. математически не е възможно да се определи броят заразени,
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статистиката се обосновава на математиката. Примерно 100 болни на 10000 са 1 процент. Колко са тествани в България никой не казва,като числото заразени си виси ей така. Някаква стойност.Три цифри една след друга. В САЩ имало 120 хиляди заразани ама и там не се знае колко са тествани.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво цял живот със затворени граници ? Иначе има да си го внасяме тва нещо до откат и да си седим в тая диктатура дорде Измрем
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България досега са 359 случая. Започване да гадаем кой как се е заразил. Примерно всичките 369 случая са внесени и в България няма заразени. Друг вариант - 300 човека са се заразили в чужбина и като са се върнали са заразили още 69 души. Трети вариант - 200 човека са се заразили в чужбина и заедно с 50 заразени чужди туристи са заразили 169 човека в България.
3
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България преди 3 години умряха няколко хиляди човека от грип.Властта не и дремеше.Сега правят сцени за да ви откраднат парите.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мислите , че и у нас не са внесени , тези регистрираните дето не са били в Чужбина са контактни . Като почне пак ходене в чужбина , пак става същото . Колко да се упазим ?
1
4
 
26
 
! Отговори
??? преди 4 години
А в България защо прикриват колко от случаите са внесени от чужбина? Да не се окаже, че почти всички са такива, а ние се самоизолираме напразно?