Лекар в Ню Йорк: Трябва да решаваме кой да живее

Ежедневно в града умират хора на 20-30 години
31 мар 2020 11:58, Елка Василева
77
Лекар в Ню Йорк: Трябва да решаваме кой да живее

Броят на заразените с коронавирус по света расте лавинообразно. До сряда се очаква да надхвърли един милион. Към този момент заразените по света надвишават 750 хиляди, а жертвите са над 36 хиляди.

Епицентър на заразата вече са Съединените щати с над 164 хиляди заразени. Жертвите са над 3000. Кривата на пандемията лети стремглаво нагоре, отбеляза кореспондентът на bTV Ясен Дараков.

Според отговарящата за битката с коронавируса д-р Дебора Бриск, ако американците правят всичко, което изискват властите от тях – висока хигиена, социална дистанция и т.н., жертвите ще са между 100 000 и 200 000. Без мерки скокът би бил десетократен – 2-2,2 млн. души могат да умрат от COVID-19.

Ню Йорк продължава да е център на заразата, там са близо половината от починалите. В спешно отделение в града работи българският лекар д-р Александър Ладев. Като отбелязва, че в неговата болница положението тепърва започва да се влошава, медикът е категоричен, че цялостното положение е изключително тежко.

Още по темата

„Има хора на 20-30 години, които умират в Ню Йорк ежедневно. Не съм очаквал до такава степен да се разпространи и толкова млади хора, които иначе са здрави, да умират (…) Възпалителният процес, който вирусът предизвиква, е много опасен и разрушава белите дробове – независимо от възрастта на пациента“, коментира той пред bTV.

Няма достатъчно апарати за изкуствено дишане: „Трябва да взимаме решения кои хора да оживяват и кои – не“.

Има недостиг и на маски, предпазни очила, защитни престилки и т.н. В резултат много лекари и медицински сестри се разболяват. Има и жертви.

Администрацията на президента Доналд Тръмп е подписала договор с голяма фармацевтична компания и производството на ваксина срещу коронавируса ще започне още преди началото на тестовете ѝ през септември. Ако те са с добър резултат, спешните пациенти ще имат достъп до ваксината в началото на 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Ню Йорксащкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
11
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
а тела на заразени и умрели увити в найлони и стоящи за снимка на паркинга никой няма да остави освен ако не е постановка. в швейцария редовно показват американските военни камиони в италиа и пишат това е пред моргата а трупове не се виждат. хора около камионит есъщо се не видят. смешна работа.
6
30
 
18
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Ако американците са го създали, защо първи не са си затворили гранитацата? Само американците са ви виновни на вас, червени маймуни.А ти виждал ли си пазарът в Ухан? Животните са в една глекта едно върху друго и като се изходи едното, пада върху другото и така.
5
2
 
26
 
! Отговори
su преди 4 години
До АнонименВъпрос. Като си закупиш от магазина хляб той дезинфекциран ли е? Или миеш найлончето на хляба със ***. Не може да се опазите на 100%.
4
20
 
13
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
лоши инсценировки. преди дни гледах някакъв пич който обикаляше ню йорк и търсеше следи от суматоха, паника, болни, препълнени интензивни отделения, препълнени морги, убити от работа парамедици, лекари, санитари, мед сестри.... и не намери нищо. стотици линейки стоя т паркирани по улиците. ченгелите му викат не мое да даваме информация. намери некви парамедици дето за последните три седмици били видели трима със симптоми за пневмония ама не били сигурни че са коронки. пред болниците паркинзите празни, вътре не се вижда някаква суматоха. само огладнелите бездомници го гледаха лошо и аха да му с
3
18
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре дошли в реалността на Европа, Америка! Мислите си, че сте безсмъртни само заради това че имате гражданство? Но така е, създадох те биологично оръжие, за да унищожител конкуренцията и какво стана? За американци никога няма да ми е жал, да си седят там и да умират. Всички проблеми само от тях са идвали винаги.
2
2
 
30
 
! Отговори
аз преди 4 години
до 2021 всички ще сме текста четоха докато излезе тази ваксина. иначе щатите са на същото ниво като навсякъде с маски и материали и тн. някой ако си мисли че там е по-различно от италия се бърка, имам приятел който е доктор във флорида, подвърждавам статията.
1
23
 
15
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 4 години
Човек, когото коронавирусът може да прати в гроба принципно е в лоша кондиция, и като го спасите от ковид, вероятно скоро ще се спомине от друго, тъжно, но факт.