Бригади към САЩ ще има, САЩ отлагат началото на програмата с 13 дни

Очакваха се първите студенти към 1 май, сега ще заминат към 13-и
1 апр 2020 07:10,
170
Бригади към САЩ ще има, САЩ отлагат началото на програмата с 13 дни
Снимка: Pixabay

Студентски бригади в САЩ ще има въпреки изказването на ген. Мутафчийски, че нашите студенти не се готвят да пътуват никъде. Това казаха от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен. Програмата се регулира от Държавния департамент на САЩ и към настоящия момент не е спряна. Засега преки откази вследствие от изказването на ген. Мутачийски няма, предава БНТ.

Студентите изпаднаха в смут незабавно след изказването на ген. Мутафчийски, въпреки че беше почивен ден започнаха да звънят по телефоните, да изпращат имейли с въпроси дали това, което каза ген. Мутафчийски е вярно, ние ги успокоихме. Вярно е, че би трябвало да бъде информирано населението, но нека това да става само за реални и актуални мерки, които са в действие, каза Светлан Данев, собственик на агенция.

Още по темата

Програмата се регулира от Държавния департамент на САЩ и наистина нейният старт е отложен с 13 дни. Сега тя ще започне на 13 май. Обикновено обаче повечето ни студенти пътуват през юни.

На този етап поне от тяхна гледна точка като държава, която би приела нашите студенти за лятото, те не са казвали нищо, което да отменя програмата и да ги спира да пътуват. Става дума за един период, който е след обявеното извънредно положение, което привършва поне към момента на 13 април, така че всички се надяваме и очакваме ситуацията не само в България, но и в целия свят да се нормализира след този период, коментира Станимир Найденов, мениджър по програмата.

Очаква се около 6 000 български студенти да участват в бригадите. Обикновено те се включват в сезонния бизнес- магазини, хотели, национални паркове, работят дори в Аляска. За жалост, по различни причини включително и коронавирус, има и такива, които вече са се отказали.

Поне към момента успяха да запазят спокойствие нашите клиенти... Засега преки откази вследствие от изказването на ген. Мутафчийски няма, добави той.

Хората, които се занимават с този бизнес казват още, че след края на бригадите в САЩ чрез спечелените пари студентите внасят 100 млн. лева в икономиката ни. Средства, които сега ще бъдат особено важни за малкия бизнес - кафенета, заведения за бързо хранене, фризьорски салони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Ейййй, това не го знаех.На 100 млн от студентски бригади се крепи малкия бизнес.Тези организатори само и само да не загубят някакъв процент са готови всякакви глупости да говорят колко са важни бригадите. Първо,тези 100 млн няма да влязат в бизнеса,а ще бъдат похарчени в чалготеките. За какво са толкова много в Студентския град? В най-добрия случай ще си помогнат с такси и наеми.Второ,като дойдат тук с разни зарази, колко пари ще даде държавата да ги лекува,учащите се осигуряват от държавата
35
3
 
26
 
! Отговори
Въпроси преди 4 години
Студентите и техните родители ще поемат ли всички разходи по лечение на коронавируса, ако се разболеят в САЩ? А билет за връщане държавата ли да осигури? А лечението тук при връщане за чия сметка ще бъде? Не може всеки да калкулира само печалба! Тия реват постоянно и най-силно!
34
10
 
20
 
! Отговори
мнение преди 4 години
Значи, генерал Мутафчийски може да е много добър като лекар хирург.Обаче определено има проблем с комуникацията.Според мен трябваше да излъчат някакъв говорител на щаба, който да може по-умело и точно и ясно да отговаря на журналистически въпроси.Не става въпрос генералът да казва ще има или няма да има бригада.Просто трябваше да каже че не е компетентен да отговори.В момента прогнозите в САЩ са за над 100 хиляди жертви.Къде ще ходят? На война? Доброволци?
33
3
 
5
 
! Отговори
американец до 52 преди 4 години
така е, като им покажа Бенджаминките и директно свалят дрехите и ми се полят като на Бог!
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от нещата, които не ми се случиха като студент е да замина на бригада поради редица пречки, а не че нямах желание. Минали са 10-15 години и гледам на това като на пропусната авантюра и е точно това. И няма кой за едната авантюра да рискува общественото здраве. Така, че да се успокоят всички, абитуриентите и те.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от нещата, които не ми се случиха като студент е да замина на бригада поради редица пречки, а не че нямах желание. Минали са 10-15 години и гледам на това като на пропусната авантюра и е точно това. И няма кой за едната авантюра да рискува общественото здраве. Така, че да се успокоят всички, абитуриентите и те.
30
4
 
14
 
! Отговори
Харви Уайнщайн преди 4 години
и по време на Чума, млади и наивни жадни за пари и дашни ИзточноЕвропейки трябва да се оплождат!
29
4
 
4
 
! Отговори
Батката от Варна преди 4 години
Вместо клоуните ( студентите) да ми ходят да робуват на Еврейчетата, аз отварям първата били на лятна баня на Златни Пясъци. Ще търся млади момчета да станат ибричкий, и да се запознаят със занаята по добре . Ще имат да правят чаламбета от сутрин до вечер и мазоли няма да им и излизат. За контакти;Златни Пясъци,гр.Варна Ибричкия Summer Public Bath
28
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се палите? Докато стане време да тръгнат, ситуацията в САЩ ще е на такова ниво, че няма да има самолети до и от там. Освен с кану да отидат. Да почват от сега пътуването, че да стигнат на време...
27
26
 
17
 
! Отговори
Бивш Студент преди 4 години
Бригадата в САЩ е най хубавото нещо което може да се случи на един млад човек. Аз ходих два пъти и си изкарах страхотно. Парите не са толкова важни, колкото възможността да видиш неща,които ако нямаш много пари няма как да стане. На мен лично най ме впечетли New York. Пожелавам на всеки да може да посети този уникален град!
26
16
 
16
 
! Отговори
абеее преди 4 години
нека ходят нека видят свят нека видят как се работи бе - ше се приберът обогатени и духовно умствено и материално може да бъдат полезни с опита си в родината , въобще не слушайте тея новите 'родолюб' комплексари дето дрънкат как били предавали родината незнам си кво си.. родината е повече предадена от кибици и пишмян патриоти дето дрънкат по форумите и нищо друго не вършат и все България на 3 морета бленуват а на 1но черно морекато идат освинват всичко около себе си и са супер безотговорни
25
4
 
25
 
! Отговори
Бай Тоз преди 4 години
То лошо няма, нека ходят, но няма да е тази година...
24
8
 
28
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Трябва да са пълни и,дио,ти тези които искат да отиват. Ако ще отиват, да не се връщат. Кой знае какви зарази ще домъкнат.
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тежък транспортен руски ВКС, натоварен с хуманитарна помощ, се приземи в УСА.
22
0
 
28
 
! Отговори
Бай Тоз преди 4 години
Бригади няма как да има, миналата седмица 3 милиона американци останаха без работа! Тази ще са поне 5 (утре ще излезнат новите данни) до Юни колко ще са не ми се мисли... Кой ще даде работа на нашите деца? Както каза запознатия под мен те 99%са в туризма, който в момента не съществува ....
21
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
имаите в предвид че в щатите няма нищо безплатно едно заболяване от коронавируса и лечението му може да ви излезне от порядъка на 75 хиляди долара затова родители замислете се дали е удачно да пращате децата си в такъв рисков раион
20
7
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
А бригади в Русия и Китай кога?:):):):)
19
5
 
25
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Аре стига с това дъравата да ни даде. Туризма и ресторантьорите дето сега най-реват са най-некоректните платци. От където може да се скаае данък се скатава. Осигуровки на минимална заплата и хиляди под масата и сега ревнали някой да им дава. Че и вашата същата трябвало държавата да им върнела парите. Държавата ли ви накара да ги дадете или на държавата ли ги дадохте че искате да ви ги връща, още повече че вместо да допринесат за нашата икономика сте ги дали за да храните американската.
18
1
 
20
 
! Отговори
GHT преди 4 години
До Притеснен родителПреди два месеца инвестирах в акции на Фейсбуук. Можеш и сам да си сметнеш колко са загубите ми към днешна дата. Държавата да вземе да намери начин да ме компенсира.Ей така звучиш и ти.
17
1
 
14
 
! Отговори
T преди 4 години
До Чичо РашоТи се шегуваш, но "Кило мляко от крава, по половин кило жито на ден, боб и леща." започва да изглежда все по-изгодна оферта. Из цяла Европа, а и по света, започват да изпитват трудности в земеделието, та не се знае какво ще е положението към края на годината.