Учител в САЩ: Няма паника по магазините, но има умиращи в болниците

Тръмп вече не нарича вируса китайски
1 апр 2020 12:40, Ния Христова
84

Властите в САЩ удържиха ограничителните мерки до 30 април, въпреки настояването на американския президент Доналд Тръмп работниците да се върнат на работа още в средата на месеца. Америка в момента е гореща точка, където броят на заразените хора надвишава двукратно този в страните от Азия, а смъртността върви към заплашителни измерения. 
 
На вчерашната пресконференция Тръмп беше видимо с тъжен вид. Той спря да нарича вируса китайски. Президентът говори за голямата тежест на пандемията - не само икономически, но и от здравна гледна точка. Критиката към него в момента не е толкова голяма. Интересното е, че губернаторите се оказаха много активни, голяма сила в битката със заразата. Това коментира журналистът и преподавател в California State university Христофор Караджов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според него действията на губернаторите са обърнали отношението на президента към пандемията. 
 
"Има признаци, че мерките започват да обръщат данните, където закъсняха. Тестването започва да нараства, но не е само въпросът в регистрираните, а и че има умиращи в болниците. Паника няма по магазините, не сме ограничени по отношения на излизанията", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари