Обслужващите компании на Коачела строят палатки за болни от COVID-19

"Можем да вдигнем малък град за ден-два, от това има нужда в момента"
3 апр 2020 22:05, Ния Христова
1
 Обслужващите компании на Коачела строят палатки за болни от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Обслужващите компании, които се грижеха за сцените на най-големия американски фестивал Коачела, започнаха да строят временни постройки към болниците и палатки пред тях. На тях първоначално ще се преглеждат и сортират болните, преди да бъдат изпратени в основната сграда на лечебното заведение със съмнение за зараза от коронавирус, съобщи в. Монитор. 
 
Музикалният маратон беше предвиден да се проведе в Айдахо, Калифорния в двата последователни уикенда 10-12 и 17-19 април, но беше отменен заради пандемията. Фестивалът сега ще се проведе през първите два уикенда на октомври.
 
Вестникът LA Times се фокусира върху извършеното от фирмите Choura Events и Gallagher Staging. Choura Events в момента работят по разпъването на палатки за подбор и допълнителни съоръжения в регионалния здравен център на Фонтейн Вали в Калифорния. Очаква се през следващите седмици да има наплив на болни. От фирмата вече са построили общо 4 подобни медицински "селца" в ЕЛ Ей. 
 
Gallagher Staging трябваше тази година да строят главната сцена за Коачела, но сега правят палатки за пациенти, легла и всякакви болнични помещения, които са необходими в Бей Ериа. Планирани са да направят същото за още пет болници в Лос Анджелис. 
 
"Ние сме в индустрия, която  се движи много по-бързо от която и да е друга. Ще направим цял град на празно пространство", коментира собственикът Галахар. "Има всичко – wi-fi, радио, генератори, осветление, стаи за почивка и място за пране и миене. Може да построим малък град за ден-два, а точно от това има нужда в момента", допълва той.
 
"На този обект имам 14 момчета, които можеше да си седят вкъщи и да се пазят. Чувствам се по-реализиран в последните седмици отколкото последните 10 години. Мисълта, че помагаш в запазването на човешки животи ти дава много смисъл", обяснява колегата му Чоура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари