Ню Йорк с нов черен рекорд за починали от COVID-19

Общо жертвите в щата са 2935
4 апр 2020 07:30, Ния Христова
47
Ню Йорк с нов черен рекорд за починали от COVID-19
Снимка: БГНЕС
Ню Йорк регистрира рекордните за Съединените щати 562 починали от коронавируса за денонощие, съобщи БНР. Жертвите в щата вече са общо 2935, а заразените са над 100 хиляди, от които 14 хиляди са приети в болници. Изписаните до този момент са 8800. По данни на университета "Джонс Хопкинс" инфектираните в цялата страна са над 246 хиляди, а починалите - над 6000. 
 
Губернаторът на Ню Йорк предупреди, че липсата на апарати за обдишване и болнични легла ще започнат да умират повече хора. Той поиска ресурси от цялата страна да се съсредоточават в щата Ню Йорк, който се превърна в епицентър на епидемията в Съединените щати. 
 
Междувременно американският президент Доналд Тръмп призова американците да си покриват лицето, когато излизат навън, като част от мерките за спиране на разпространението на новия коронавирус, предадоха световните агенции. На дневния брифинг Тръмп уточни, че това не е заповед, а "само препоръка", която може да бъде спазвана доброволно. "Аз лично няма да нося", подчерта той. 
 
Тръмп каза, че американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) препоръчват на хората да носят немедицински платнени маски, които могат да си купят в интернет или просто да си направят у дома. Той предупреди, че новите указания не трябва да се приемат като заместител на по-рано препоръчаните мерки за социално дистанциране. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Браво на бате Гойко! Не разбирам как някой се радва колко много са починали и да иска още!? Нима не ви идва на ум, че и други така ще мислят и за вас и как ще ви се стори това? И за сведение не съм религиозен, а съвсем от човешка гледна точка го казвам. Има толкова полета за конкуренция и някои от тях трябва да останат в миналото!
22
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
На мен ми се струва доста съмнително жертвите в САЩ и в Китай да са почти наравно за различни периоди. Възможно ли е в Китай да са били много повече, което дава отговор на баналния въпрос, който всички си задавахме в началото защо се вдига толкова шум и защо се вземат такива зверски мерки? Не искам и аз да съм от тези, дето разбират от всичко, затова само питам?
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То само (7 милиония ) Ню Йорк да е в не по малкия НЮ Джърси е същия бардак ...Абе Нищо чудно след таквизи демократи Щата да стабе републикански и в червата
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с демократ социалист на чело тъй става ...Там дето са марксисти е леш и смърт .Ние го разбрахме с чернобил сега ще го разберат и в Ню Йорк
19
6
 
3
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Боже колко си *** ( Дори незнаеш че над една трета от основателите на Републиканската партия са Еврей ) цял живот ще си останеш червена пис, ару,,шка по,,мак на минимална в кол, озетно сайче
18
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"накрая Ню Йорк ще стане заклет Републикански щат ..."Нищо подобно. Наследството на Тръмп ще е същото като на рейгън. Преди Рейгън калифорния е била заклет републикански щат а рейгън я превръща в най-либерсткия демократичне щат като легализира милиони нелегални миризливи мехиканци. Тръмп ще направи същото със Тексас и републиканците никога повее няма да спечелят избори.
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГовориш глупости. Ню Йорк е най-еверейския град на планетата. Никаога няма да стане републикански. Въпреки че Тръмп е най-голямата еврейска про_сти_тутка. От евреин благодарност не чакай.
16
1
 
5
 
! Отговори
Журналист от Днес бг преди 4 години
Трите варненски мутри какво са ни наредили да мислим в ред,,,,акцията питам понеже съм от 80% ните ?
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там където на власт е демократ социалист Така става ...Ние това го знаем ще го научат и Американцитенакрая Ню Йорк ще стане заклет Републикански щат ...
14
2
 
8
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Най - малко ни дреме за американците ! Важно и основно е НИЕ българите да оцелеем и дадем по - малко жертви !"Важно е навсякъде да се дадат малко жертви, няма значение дали в САЩ, Русия, Европа.... Евентуална криза в в щатите няма да доведе до нищо добро по целия свят, включително България.
13
5
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
става страшно
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото на краварите им пука за нас, толкова и на мен ми дреме за тях.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Узунов да не се наложи да ви е б ем отново както навремето?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
узуноФ, виждам че си запазил името дадено ти по време на възродителния процес.....*** ***.
9
9
 
8
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
До тази година тестваха умрелите за грип - ето че бе грипна епидемия! Сега тестват за корона - ето ти корона епидемиядогодина ако тестват за стафилококи - ще е стафилококова...Каквото търсиш - това намираш!А бройката на умрелите в Ню Йорк от началото на годината до сега е по малка отколкото за същия период и миналата и по миналата година...
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бъдеш *** и русофил едновременно в 21 век психическо заболяване.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инфото е само за един град,а не за цялаКравария.Когато останат само кравите,тогава,някой ще трябва да им пази ядрените арсенали.Предполагам руснаците.
6
0
 
7
 
! Отговори
Лед 5 преди 4 години
В романа на Курт Вонегът беше парченце изкуствен лед, което кристализира водата при допир. Накрая замръзва целият Океан.Търсете в тубата Ирина Ермакова.
5
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев куче на исляма: то тоя вирус много не е страшен.Това ако е президент да се чуди как да умре населението за да докара руските спасители с военните.
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Ванга е казалa, че 45-я президент на САЩ ще умре от мистериозна болест.