При изолацията: Рекордни продажби на алкохол в Ню Йорк

Продажбите в някои винарни са тройни
4 апр 2020 05:00,
14
При изолацията: Рекордни продажби на алкохол в Ню Йорк
Снимка: Pixabay

Продажбите на алкохол са достигнали рекордни нива в затворения заради карантината епицентър на коронавируса в САЩ Ню Йорк, предава AFP. Там магазините за алкохол, наред с аптеките и супермаркетите, по-рано бяха определени за "жизнено важни" и не бяха затворени, както се случи с всички ресторанти, кафенета и магазини.

Даниел Толмън от една от винарните в Манхатан споделя, че продажбите в магазина му надхвърлят тройно обичайните за това време на годината, като според него това се дължи на затварянето на заведенията и отменянето на спортните събития.

Още по темата

Подобни неща предизвикват реакция у хората, смята той, и това ги кара да се замислят, че ситуацията е много сериозна, което явно ги предизвиква да се успокоят на по чашка у дома, пише "Фокус",

Службите, отговарящи за регулациите върху спиртните напитки в Ню Йорк потвърдиха, че продажбите действително са се увеличили, макар да отказаха да дадат конкретни цифри.

"Много хора пийват вино докато си хапват и мисля, че това е по-скоро навик", твърди Стефан Калогридис, ръководител на службата. Според него губернаторът е взел правилното решение като е оставил магазините за алкохол отворени.

Тъй като баровете и ресторантите са затворени, повечето хора избират да си пийнат у дома и дори да посетят "онлайн" клуб или дискотека, които станаха особено популярни в социалните мрежи.

Но един от собствениците на магазини, който пожела да остане анонимен, изрази загрижеността си за хората - според него, въпреки че бизнесът му осъществява много продажби, това показва, че те са стресирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
Човек се пропива по време на война , така че няма нищо чудно !
11
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
А бе янки най- после да разберете ,че истината е в алкохола ! Ха наздравие !
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, бе пийвали вино докато хапват и разсъждават...И аз това си помислих, че са правили.Само в лошата Русия пият много, в добрата америка не пият, а продажбите скочили тройно.Обзалагам се, че са изкупили лошия алкохол да го излеят на земята...
9
2
 
9
 
! Отговори
Тайно и полека преди 4 години
Тайно и полека,американците ще пораснат с няколко века..... и ще се превърнат в руснаци по манталитет за пиене на алкохол.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сетне и там разбраха руския начин на живот!
7
4
 
5
 
! Отговори
До номер 3 преди 4 години
До АнонименНе ви ли е срам в 21 век да се оплаквате , че нямате пари за храна?
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нашата шефка на вносителите на алкохол се оплаква, че бизнеса им страда. Само не каза дали не страда защото не знаят как да правят бизнес или защото няма бизнес? Или може би има нещо общо с това че се изпусна, че им задържат едни контейнери в Китай. Аз досега китайски алкохол в българските магазини не съм виждал, та какво ще има в тези контейнери, хммм?
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България изкупиха тоалетната хартия!
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истински свободни хора не като в БГ
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България хората нямат пари за ядене камо ли за алкохол.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те си го купуват за дезинфектант!!: )Аз пък колко парфюма си купих покрай този вирус - викам на наште, че те са най -добрите дезинфектанти, защото хем съдържат алкохол, хем ухае супер!! хаха Рекетът мина.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продажбите на оръжия и марихуана също бият рекорди.