Тръмп: Гответе се за "ужасяващ" брой жертви на COVID-19

В САЩ сравняват ситуацията с атентатите от 11 септември
6 апр 2020 09:42, Елка Василева
66
Тръмп: Гответе се за "ужасяващ" брой жертви на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди американците да се приготвят за “ужасяващ” брой на смъртните случаи през следващите няколко дни. Броят на заразените с коронавирус в страната превиши 300 хиляди.

На брифинг в Белия Дом Тръмп заяви, че над 3000 военни медици са били изпратени в различни точки на страната да помагат за справяне с COVID-19. Президентът каза още, че пикът на пандемията в САЩ се очаква следващите няколко дни.

Още по темата

По-рано ръководителят на американските здравни власти генерал Джером Адамс заяви, че тази седмица ще е една от най-тъжните за голяма част от населението. Адамс сравни ситуацията с нападението на Пърл Харбър и атентатите от 11 септември.

В неделя общият брой на починалите вследствие на вируса в САЩ бе 9458 - много повече от сумарния брой на жертвите от двете споменати нападения. Само в щата Ню Йорк, който е епицентър на пандемията, починалите са над 4100, предаде БНР.

Здравните служители са под увеличаващ се натиск и отчаяно се нуждаят от апаратура. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо каза, че на много места основни консумативи ще се изчерпат до ден-два.

Междувременно стотици медици, изпратени от администрацията на Тръмп, започват да пристигат в Ню Йорк. Също там скоро врати се очаква да отвори огромна болница, ръководена от военните. В нея има около 2500 легла.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
В този брой влизаш и ти !
56
6
 
2
 
! Отговори
BAI SCHILE преди 4 години
A TI VIJDAL LI SI KAKVA TRAGEDIQ E JIVOTYT NA INDIANCITE V REZRVAT MASA FILMI IMA V TUBATA I ZNAESCH LI CHE PO VREME NA VTORATA SVETOVNA VOINA SA PROBVALI SAMOLETITE SI DIREKTNO PO REZRVATITE MI VIJ V TUBATA
55
3
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 4 години
Че е балон, Америка е ясно. Място където де мъни руулз. Това е капитализма. Печатат се здраво пари и хората се изцеждат до последна капка. Оказа се че великата Америка тази пандемия е свари по бели ***, защото в последните десетина години повечето ведомства, служби и организации създадени за борба с пандемии и болести са били закрити и милиардите долари предназначени за тях са трансферирани към фармацевтичните компании за глупави изследвания и производство на лекарства. Резултата е очеваден.
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак сега разбрах защо в Русия има толкоз малко Ковид19!Щото малките сирийчета се молят денонощно за здравето на руснаците.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индианците живеели зад телени огради!Промити мозъциииии сте !
52
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега света ще види как при тях всичко е един голям балон- Гонят само печалбарство и най-лошото е, че всичко е върху гърба на народа. Измимслена демокрация в която изцеждат човека като лимон. Хората са казали, винаги има Видов ден.
51
2
 
3
 
! Отговори
Ивайло преди 4 години
....Дано ,И ти да си сред тях.!
50
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 43. Ами всяка империя обслужва тесен кръг от хора. Империята, наречена ЕС не е ли и тя такава, не обслужва ли тесен кръг от хора? Разликата е, че в ЕС народите влезеха доброволно, т.е. сами се съгласиха да бъдат използвани, а предишните империи са проливали кръв.
49
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неслучайно сравняват Ковид-19 с Пърл Харбър и 9/11. Четете между редовете!
48
0
 
22
 
! Отговори
Котки преди 4 години
До 49 не бе неЗа тези неща, за които говориш не са виновни обикновените хора. Никой нормален човек не иска войни и смърт, само един малък просент псих0пати.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние не искаме да сме неетични като някои други.Преди всичко човещината ще спаси света.
46
17
 
15
 
! Отговори
не бе не преди 4 години
До АнонименЦял свят се моли, в Кравария да има много жертви..--------------Това не е много етично да злорадстваш над жертвите на другите.=======Ами да , не е етично например индианец прекарал целия си живот зад телена ограда в резерват като животно да се моли краварците да измрат..... Или пък сръбско дете заради убитите си баща и майка от бомбандировките на САЩ и НАТО Или пък иракчанин или сириец заради съсипаната им и разрушена от американските войски страна ... НЕ Е ЕТИЧНО , НАЛИ.....
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обама го каза на встъпителната си реч: ние построихме тази страна.Ударението беше на НИЕ (робите).Barack Obama inaugural address: Jan. 20, 2009 - YouTube
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял свят се моли, в Кравария да има много жертви..--------------Това не е много етично да злорадстваш над жертвите на другите.
43
5
 
22
 
! Отговори
Любо преди 4 години
И в миналото и сега просперитета на Америка се дължи на милионите емигранти дошли с мечтата за подобър живот и оказали се накрая новите "бели роби"
42
9
 
20
 
! Отговори
Тромпета преди 4 години
Ама верно ли ве ? Туй оня същия Тръмп ли е дето викаше че няма нищо страшно и че до АПРИЛ всичко ще отмине и как отказваше да го тестват за вирус и как приказваше колко измислена била тази пандемия .Дъртите рептили надушиха далаверата и сега гледат да изплашат народа колкото се може повече и да размътят водата щото както са казали старите хора преживели такива трудни времена - В МЪТНА ВОДА РИБА НАЙ-ЛЕСНО СЕ ЛОВИ. Простолюдието трябва да СЛУГУВА а не да има спестявания и да е независимо.
41
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Илиев ли си васил ли си, сащ се сгромоляса, в момента си във фазата на отрицанието. Сащ ако бяха добре няма се да се гърчат така пред целият свят и да правят глупост след глупост. И да, определено нямаше да наемат разни да ги хвалят по форуми и коментари, хванали шлифера на спонсора на едната от двете им партии, опитвайки се настървено да обиждат всеки който вижда какво става реално.
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти защо мислиш ,че не знам какво е Рим.Никой не отрича величието и напредналостта на империята и цивилизацията която създава.Въпроса е че на практика тя си обслужва тесен кръг хора и е построена с многоооо кръв.
39
14
 
17
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Прокобите за края на капитализма, на САЩ, на гнилия Запада ги слушахме достатъчно дълго време. От такива корифеи като бай Тошо, полуживия Брежнев и други видни комунистически дървени теоретици. Затова народът им се надсмиваше с вица, че Запада е като мушмулата. Колкото по-гние, по-вкусен става...
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
35 а ако дядките байдън и сандърс ги покоси вируса, обонго ли ще чакаш или мадам президент пак? Смешни сте вече.