Тръмп: Гответе се за "ужасяващ" брой жертви на COVID-19

В САЩ сравняват ситуацията с атентатите от 11 септември
6 апр 2020 09:42, Елка Василева
66
Тръмп: Гответе се за "ужасяващ" брой жертви на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди американците да се приготвят за “ужасяващ” брой на смъртните случаи през следващите няколко дни. Броят на заразените с коронавирус в страната превиши 300 хиляди.

На брифинг в Белия Дом Тръмп заяви, че над 3000 военни медици са били изпратени в различни точки на страната да помагат за справяне с COVID-19. Президентът каза още, че пикът на пандемията в САЩ се очаква следващите няколко дни.

Още по темата

По-рано ръководителят на американските здравни власти генерал Джером Адамс заяви, че тази седмица ще е една от най-тъжните за голяма част от населението. Адамс сравни ситуацията с нападението на Пърл Харбър и атентатите от 11 септември.

В неделя общият брой на починалите вследствие на вируса в САЩ бе 9458 - много повече от сумарния брой на жертвите от двете споменати нападения. Само в щата Ню Йорк, който е епицентър на пандемията, починалите са над 4100, предаде БНР.

Здравните служители са под увеличаващ се натиск и отчаяно се нуждаят от апаратура. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо каза, че на много места основни консумативи ще се изчерпат до ден-два.

Междувременно стотици медици, изпратени от администрацията на Тръмп, започват да пристигат в Ню Йорк. Също там скоро врати се очаква да отвори огромна болница, ръководена от военните. В нея има около 2500 легла.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братята американци ще спасят света и от тази червена чума.
16
9
 
10
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Айде, зададе тона. Слушайте ББ утре какви ще ги разправя.
15
16
 
20
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 години
КИТАЙЦИТЕ ЩЕ СИ ПЛАТЯТ .САЩ ГИ НАПРАВИХА РАБОТИЛНИЦАТА НА СВЕТА.ОТКРАДНАХА ТЕХНОЛОГИИ И ПОЧНАХА ДА ПЕЧЕЛЯТ.СВЕТА ГИ СПАСИ ОТ ГЛАД.ТЕ СЕГА ЗА ОЩЕ ПО ГОЛЯМО ГОСПОДСТВО НИ ПУСНАХА ЧУМА .НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДА ЗАЕМАТ ОБЩА И АГРЕСИВНА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ КЙТАЙ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПАК ДА ПОЧНАТ ДА УМИРАТ ОТ ГЛАД!
14
10
 
14
 
! Отговори
ЕДИНИЯ ЕКЦЕНТРИК преди 4 години
отсам Атлантика с РУС ПЕРЧЕМ дето си правеше експерименти с ГРУПОВИЯ имунитет на ОСТРОВА го пипна ВИРУСА. Сега чакаме и ДРУГИЯ в БЕЛИЯ ДОМ да сложи КОРОНАТА. Докато цял свят се готвеше за епидемията тия двамата като се имаха за най-великите и НАЧАЛНИЦИ на "най-великите" си бъркаха в носа и приказваха смешки как вируса е само за китайците, но НАГЛОСАКСИТЕ са над него
13
9
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 4 години
Най-после малко положителни новини.
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нивото ти е същото , И не са ни нужни повече архитекти - Презастроихте София и Курортите ,освен това вашето заплащане е прекалено -Неадекватно!Всички студенти и виШО ? А ? -Няма нужда !И като чуете ,думата крави ,лук ,Работа на полето побеснявате !!! Сега сичко ще си дойде на мястото !
11
11
 
23
 
! Отговори
АМИ СЕГА преди 4 години
КОЙ ще бере плодовете в американските ферми като забраниха влизането в страната. "Най-великата" нация от градски зомбита не е научена на тежък физичеки труд...
10
22
 
19
 
! Отговори
До объркания преди 4 години
Всепризнатата Империя на злото е СССР и съответно Русия. Държава, за която първо, враг е собствения и народ и после, целия останал свят.
9
13
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Китайските *** ще си платят скъпо. Америка не остава длъжна на подобни номера.
8
8
 
10
 
! Отговори
ПАСИТО ГО НЯМА преди 4 години
да не е сложил КОРОНАТА тоя американски мишок. И крадлата на кремчета потъна вдън земя.Сигурно са първите жертви на ЗОМБИ експериментите на САЩ
7
14
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Тръмп: Гответе се първите американски ракети да ударят Китай в скоро време.
6
16
 
22
 
! Отговори
САЩ ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО преди 4 години
когато създаваш биологични военни лаборатории по цял свят риска да се върне заразата при теб като бумеранг е много голям. САЩ ще си платят скъпо за научаване на цивилизовани начини на живот.
5
7
 
20
 
! Отговори
Альмира преди 4 години
Всичко измислено от гадните политици!ДА СЪЗДАВАТ ПАНИКА В НАРОДА, ХОРАТА СЪС СЛАБА ПСИХИКА ДА ПОЛУДЯВАТ И ДА УМИРАТ ОТ ИНСУЛТИ И ИНФАРКТИ,А ТЕЗИ ПРАВНИЦИ ПОД ТАЗИ "ЗАРАЗА" ДА СИ ПЕРАТ ПАРИТЕ,ДА СИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИ.НЕКА ГОСПОД ДА НАКАЖЕ ТЕЗИ, КОИТО ИЗМИСЛИ ЛИ ТОЗИ "ВИРУС",ГАДОВЕ!
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В голяма грешка си Нарцис,11 септември ще ти се стори като детска песничка,пред това което се е задало!
3
3
 
5
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
До 5:Студентка без силикон и джуки, работеща в архитектурно студио.
2
17
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Като 11-ти септември но този път не ислямисти а жълти комунисти стоят зад терористичния акт !
1
6
 
31
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
И какво включва подготовката?Нервна криза, паник атаки?!Айде стига вече!