Facebook ще събира данни за движението на потребителите

Това е в помощ на борбата с разпространението на COVID-19
7 апр 2020 17:15, Елка Василева
23
Facebook ще събира данни за движението на потребителите
Снимка: архив, БГНЕС

Американската компания Facebook, собственик на едноименната социална мрежа, ще събира данни за придвижването на потребителите си, за да подпомогне борбата с коронавируса, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на компанията.

От тази седмица специалистите на компанията ще събират данни за местонахождението на потребителите на територията на САЩ и ще предоставят данните на федералните и местните власти.

Още по темата

Информацията ще бъде анонимна и ще се използва най-вече за съставяне на статистически данни, а също за изготвяне на методи за борба срещу разпространението на заразата.

Според ръководството на Facebook с получаването на такива данни властите по-лесно ще следят дали населението изпълнява изискванията за социална дистанция. Освен това въз основа на информацията може да се следи колко сериозно американците приемат препоръките на властите да не напускат домовете си без крайна необходимост. Чрез нея също така ще се определят щатите, между които има най-активно движение на население, създаващо засилен риск от разпространение на коронавируса.

В САЩ са регистрирани 360 000 случая на заразени с коронавирус, а починалите са над 10 600 души.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: FacebookСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, че преди това не следяха ли (а и не само те), само че предлогът беше друг - борба с тероризма. Знам че знаят кой номер *** нося, но доколко са оцапани - ей това е им следващата задача.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18 АнонименМногу съ утваръш
15
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както нямам фейсбук се чувствам окрилен и независим от компютърната фалшива реалност
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фейсбук,да бяхте помогнали на д-р Ли Уънлян офталмолог от болницата в Ухан, който първи би камбаната за новата китайска чума!!!И затова червените китайски мандарини го заплашваха и репресираха, а в крайна сметка май и го поубиха!Ама вие, алчни за кинти, не смеете да скършите хатъра на китайските другари, нали?
13
0
 
50
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
ФБ събират такива данни още от както ги има..
12
1
 
42
 
! Отговори
- Free candy ! преди 4 години
Захарната къщичка на Цукорбърг.
11
1
 
51
 
! Отговори
уж играчка преди 4 години
Фейсбоклук е хитрина за масови психози .
10
0
 
42
 
! Отговори
Всичко ще си кажат преди 4 години
Защото се разпасаха и вярват, че е дошло "тяхното време". За ваше добро бе, защо сте толкова неблагодарни за тази киберполицайщина? Горкият Тошо Правешки, навремето можеше само в мокри сънища да види такъв тоталитарен контрол.На Цукито от Сураттефтера отдавна му се видяха вълчите зъбки, затова и аз от 3 години забравих за тази "социална" мрежа.
9
1
 
46
 
! Отговори
XAXA преди 4 години
Нека да продължават да използват фейсбук. Фейсбук им носел клиенти и дори някои хора разчитат много за това на фейсбук, приложения и незнам си какво.Ха сега да го.......Раята дори в 21 век няма се промени. Изтрийте си профилите и никога не припарвайте там.
8
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе GDPR, никакви лични данни... Само дето навсякъде ти искат лична карта, само още в градската тоалетна не са ми поискали. И те следят навсякъде къде ходиш. Ама иначе като трябва да открият някой изчезнал в планината 3 дни се правят на улави да им дадели от операторите право... Смях на парцали!
7
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи закривам и моят профил.
6
2
 
68
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Честито на печелившите!!!Затова си изтрих Фесбоклyка преди 5 години още и не ми е липсвал нито един ден!
5
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я се поспрете малко бе курунавируси. Всеки данни събира. Ей ги и по училищата, за да учат децата, акаунти в Майкрософт, та на деца, та на родители. Всеки следи всичко и накрая както обикновено, едно голямо нищо. Това не е коронавирус, а си е направо милиционерски вирус.
4
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей затова нямам Фейсбук
3
2
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 1 месец, ако ми бяха казали такова нещо щях да се изсмея. Започвам да се чудя дали конспирсаторите не се прави... Това вече преминава всякакви граници.
2
1
 
50
 
! Отговори
благодаря преди 4 години
М.. ъф корс. В всички събират за нас. В полза роду. Да ни е комфортно, да сме здрави, да сме информирани.
1
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не използвам фейсбук.