Оформяне на веждите у дома - за какво да внимавате?

Правете го веднъж седмично
6
Оформяне на веждите у дома - за какво да внимавате?
IStockphoto

Започна четвъртата седмица от изолацията. Да, знаем, че и вие броите дните до пълното сваляне на извънредните мерки, за да дойде моментът, в който свободно ще се разхождаме и ще се виждаме с приятели и роднини. Е, това няма как да стане преди 13 май и дотогава ще бъдат затворени много от търговските обекти.

Въпреки че много от салоните за красота са отворени, голяма част от хората все още изпитват страх да ги посетят. Това рефлектира върху външния вид, който е особено важен за дамите. И дори без да ни се налага да излизаме навън, ние все още искаме да изглеждаме добре и поддържани.
 
Един от най-големите и видни проблеми е оформянето на веждите без професионална помощ. Някои козметици залагат на различни техники за премахване на ненужното окосмяване, включително коламаска, използване на конец, микроблейдинг и други. У дома обаче тези начини са доста трудни за осъществяване, затова е най-добре да се насочите към добрите стари пинсети.
 
Има няколко съвета, с които ще направите оформянето на веждите с пинсети много по-лесно.
 
Правете го веднъж седмично
 
Според козметици, най-добре е да си направите график, в който всяка седмица да включвате оформяне на веждите. Тъй като в момента голяма част прекарваме у дома, няма как да се оплачем от липса на време. Търсете малките несъвършенства във веждите ви и поетапно ги оправяйте.
 
Грижете се за себе си, но не прекалявайте с пинсетите. Според Джоуи Хийли, който е собственик на козметично студио в Ню Йорк, трябва да си определите лимит за оформяне на веждите. „Ако не сте сигурни дали някой косъм трябва да бъде премахнат, оставете го“, казва той пред „Women's Health“.
 
Оформяйте веждите си след душ
 
Гримьорката Химена Гарсия казва, че след душ косъмът на веждите омеква и така няма да ви боли по време на процедурата. Ако пък не искате да се къпете преди това, парната баня за лице също помага. Може да си я направите сами като задържите лицето си над купа с гореща вода и покриете главата си с кърпа.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Това е работната седмица на "висшистите" - Днеска будуват ,утре флиртуват, вдругиден си пазаруват, после пък празнуват и накрая пак пируват. Седмицата свърши ,месецът привърши и годината завърши, а работата си... не свърши.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните ,полицията, медиците и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2014).
2
3
 
0
 
! Отговори
Кой? преди 4 години
А, как се оформят космите на топките? Питам за един приятелка.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ аз имам нужда, че вече са по-дълги от косата ми. Един път минах с машинката за лицето, ама после 1н месец ми намирисваше.