В Ню Йорк съхраняват тела вече в хладилни камиони

Жертвите на COVID-19 в САЩ наближават 11 000 души
7 апр 2020 08:50, Елка Василева
30
В Ню Йорк съхраняват тела вече в хладилни камиони
Снимка: архив, БГНЕС

В Съединените щати броят на починалите от коронавируса надмина 10 000. Властите предупреждават, че пикът на епидемията в страната все още не е достигнат и изтъкват важността от спазване на указанията за социална дистанция.

По данни на университета „Джонс Хопкинс“ броят на жертвите на COVID – 19 приближава 11 000 в САЩ, а заразените са най-малко 364 000, предаде БНР.

Още по темата

В Ню Йорк, където е епицентърът на пандемията, огромният брой починали накара болници да използват хладилни камиони за съхраняване на тела и дори имаше предложения парк да бъде използван за временно гробище.

Но в понеделник се появи малък лъч светлина, след като стана ясно, че няма значимо покачване в броя на смъртните случаи вече втори пореден ден.

Въпреки  това губернаторът Андрю Куомо нареди училищата да останат затворени за още три седмици и каза, че сега не е моментът хората да се отпускат. Куомо допълни, че е ще е грешка, ако рестрикциите се отслабят прекалено рано.

По изчисление на здравни експерти жертвите на коронавируса в Америка дори при спазване на указанията за социална дистанция ще бъдат между 100 и 240 000. Въпреки мрачните прогнози в страната все още има щати, които на фона на остра критика не са въвели специални мерки за забавяне разпространението на вируса. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: сащкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човек като погледне картата на заразените и види как в западните страни където има някаква свобода на словото цифрите са съвсем различни от тези които са в източната част... никой не може да ме убеди, че в Китай е имало само 80 000 заразени. Не и с тяхната плътност на населението.