Тръмп със заплахи да спре финансирането за СЗО

В САЩ болните са вече над 380 000
8 апр 2020 07:47, Ния Христова
43
Тръмп със заплахи да спре финансирането за СЗО
Снимка: БГНЕС
Доналд Тръмп отправи заплаха към Световната здравна организация, че ще спре американското финансиране заради ситуацията с коронавируса, съобщи БНР. В своя Туитър американският президент написа, че Организацията е "оплескала нещата" заради пристрастие към Китай.
 
Той обвинява организацията, че му е препоръчала да остави границите на САЩ отворени за граждани на азиатската страна, от която тръгна заболяването. В Съединените щати болните от COVID-19 са вече над 400 000. 
 
Американският министър на отбраната Марк Еспър съобщи, че изпълняващият длъжността министър на военноморските сили на САЩ Томас Модли е подал оставка и той е приел с одобрението на президента Доналд Тръмп, предаде "Ройтерс". Еспър допълни, че е назначил за и.д. министър на ВМС заместник-министърът на сухопътните сили Джим Макферсън. 
Още по темата
 
Томас Модли получи остри критики за реакцията си на кризата, възникнала, след като на ядрения самолетоносач "Теодор Рузвелт" беше установена зараза с коронавируса. Тогава Модли уволни командира на кораба капитан Брет Крозиър, защото разпратил имейл за спешна помощ за справяне с избухналата на самолетоносача зараза от коронавирус. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Организацията е оплескала нещата заради пристрастие към Китай" Нима Рижавият *** беше сляп,когато Китай блокира половината си държава в стремежа си да се справи с тая гад!А Нарцисът какво реши,че парите са по важни от това "безобидно грипче"
14
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Това е то,Желателно е преди да коментираш "голямата САЩ" да се научиш да пишеш грамотно. Пише се "големите" (към Щати) и "плюНки". Все най-големите неграмотници критикувате лошия Запад. Случайност?Иначе, няма държава, която да може да се оправи с вируса, това е очевидно.
13
9
 
48
 
! Отговори
Това е то, преди 4 години
голямата САЩ, един вирус ги попиля, а те се мислят за господари на света!? Плюмки, на думи лесно става, но се видя колко струват.
12
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е здравна каса за всяка п-а-п-л-а-ч, а не световна здравна организация. Пране на пари и контрабанда основна дейность на тази тумба ***.
11
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закривай ги, браво !
10
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ си създават организации финансират си ги и тъй контролират света. СЗО и демокаратите са пуснали вируса за да дестабилизират управлението на президента Тръмп. СЗО дълго са яли стриди и шампанско на демократичната ясла и ненавиждат републиканеца Тръмп отгоре на туй шеф на СЗО е некакъв ***.
9
5
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т'ъпънарът явно е забравил какви ги говореше преди два месеца,че всичко това е нищо повече от еди грип,и как април всичко ще отшуми!
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брет Крозиър наистина разпрати писмо за спешна помощ за справяне с избухналата на флагмана на ВМС ядрения самолетоносач "Теодор Рузвелт" зараза от коронавирус. Придавайки гласност на проблема, капитанът спаси подчинените си. Пентагонът беше принуден да пристъпи към частична евакуация на 5 000 екипаж на ядрения самолетоносач "Теодор Рузвелт". Министърът на отбраната Марк Еспър не можа да прости на Брет Крозиър обнародването на безпомощността на флагмана на ВМС US, който беше "убит" от Ковид-19.
7
18
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма ли да накажат Китай за тази пандемия към човечеството,няма ли да изпратят наблюдатели да се видят тези лаборатории в Ухан.та те може още да бълват вируса.някой знае ли какво правят в Китай.Северна Корея и др.тоталитарни държави.
6
2
 
44
 
! Отговори
Djon преди 4 години
Кротувай видя Джонсън нали
5
3
 
33
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 5Я като си четец, ми прочети и колко са им новородените през същото време
4
1
 
38
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
Корона криза и яку паникааа
3
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета в нета, че за последното денонощие жертвите им били 1736.
2
15
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много правилно. Браво Тръмп.
1
16
 
61
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Ако не се лъжа,САЩ спряха финансирането на ЮНЕСКО.Ами да спират и на всички други световни организации(вкл.ООН) и да излизат от тях!Обаче седалищата им да се махнат от Ню Йорк-има къде.Нека САЩ си живеят живота сами с Израел-никой няма нужда от тях и номерата им.Стига с това паразитиране!