Учени: Коронавирусът няма да изчезне с топлото време

Причината - липса на имунитет в обществото
9 апр 2020 14:34, Петя Славова
42
Учени: Коронавирусът няма да изчезне с топлото време
Снимка: БГНЕС

Американски учени изпратиха писмо до Белия дом, в което твърдят, че коронавирусът няма да изчезне, когато настъпи по-топлото време.

В писмо до Белия дом членовете на Националната академия на науките казват, че данните за това как горещо и студено време влияят на коронавируса, не са конкретни. Те отбелязват, че дори и по-топлото време да засегне вируса, няма да е много, защото много малко хора в света са придобили имунитет срещу вируса досега.

"Има някои доказателства, които предполагат, че коронавирусът може да се предава по-бавно в среда с по-високи температури и влажност. Въпреки това, предвид липсата на имунитет в световен мащаб, това намаляване на ефективността на предаване не може да доведе до значително намаляване на разпространението на болестта, без придържането към строги мерки", се казва в писмото, цитирано от БГНЕС.

Според американските учени проучване в Китай показва, че вирусът се разпространява дори в условията на висока температура. Всеки заразен човек го разпространява средно между двама души.

Д-р Уилям Шафнер, специалист по инфекциозни заболявания в университета Вандербилт в Тенеси и президент на Националната фондация за инфекциозни болести каза пред Си Ен Ен: „Въпреки че можем да се надяваме, че времето ще помогне да се забави разпространението на вируса, ние не можем да разчитаме само на него. Трябва да продължим да прилагаме социално дистанциране и други мерки за намаляване на предаването“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да не изчезне, като го грейне слънцето ще си смени и цвета и фамилията.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На топло и влажно може и да оцелее, но на топло и сухо - няма шанс.
35
2
 
3
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
Вижте сега, вие искате да дойде лятото и купон - "чики-рики", мадами по бански със сочни бомби;))) въртят дупета;))) Нема... Годината Самор свършва на 21 декември 2020 г. , като Самор ще остане активна и в Годината на Вола - Угер Шегор е, вече с определени нюанси, но все пак нема да си отиде толкова лесно. А каква ще е Годината на Вола е, и аз не знам, ще я чакам да я посрещна на поста си;))) А на вас, дотогава Господ и Икона ша вий Муфтата;))) който ша въ зеносва от телевизора;)))
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
коронавирусът няма да изчезне, когато настъпи по-топлото време... защото е лабораторно създание на кравария
33
3
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Тръмп каза, че ще изчезне от топлото време още му стои туита, тия си подритват трудовите книжки!
32
9
 
15
 
! Отговори
Хирам преди 4 години
Значи, аз съм за, мерките трябва да продължават, всички трябва да се примерят, че ще си седят в къщи поне година! Незнам за къде сте се забъразли да излизате. Пуснат ли хората, ще настане мор! Една година поне , минимум! Ще се борим за това!
31
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32Бабче ти да не смяташ да я караш с орлите..та времето чакаш да покажело??? Заради такива като теб се активира спората на Ковида ей!
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Idealist Инфлуенцата е само едно от всичките неща. Ако тръгна да изброявам - туберкулоза, дизентерия , тиф, холера, бяс, чума, разните му шарки, жълтеница - да изброявам ли още? Ако всички досега разсъждаваха така, както сега някои, дали все още щеше да има човечество? Не случайно си мисля че колкото е добре нещата да се улесняват толкова е и зле. Защото хората започват да стават лениви и все по - трудно могат да мислят самостоятелно. Дали съм права времето ще покаже.
29
3
 
15
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Стига глупости, в Германия откакто температурите минаха 20 градуса, за справка вчера и днес има места и с 25 градуса на сянка, заразата започна да намалява. Пореден ден има с повече излекувани, отколкото заразени. Който иска, нека да направи справка, ако иска и съпоставка.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудихме се как така динозаврите изчезналиСега - не ни е интересно
27
2
 
12
 
! Отговори
Idealist преди 4 години
Вирусът е нов за човешката популация и пандемията ще продължи 2 години докато се установи достатъчен обществен имунитет, придобит след проболедуване или след ваксинация. Вирусът ще живее вечно с нас, така както е станало с грипния вирус причинил пандемията наречена Испанска болест. С времето човешкият организъм няма да реагира толкова бурна възпалителна реакция и тежките случай ще намалеят. Четете за Испанската болест.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВъткоРадвай се че не всички мислят като теб. За имунитета съм съгласна но и той има възможност да се подпомага. С ваксини например. Омръзна ми да се занимавам с хора които хем не са наясно хем се правят на компетентни.Добре че навремето хората които са се борили с болестите не са се правили на компетентни просто са си вършили работата.Защото са знаели за какво става въпрос. Защото наистина епидемиите са били ужасни и хората са мрели като мухи. А то сега - само дрънкане и толкова
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Ти пък защо реши че си умник? да ти имам самочувствието. Добре че такива като тебе само дърдорят. в това отношение сме късметлии.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясноооо, тази година ще е така, а за догодина ще видим. Да го кажа ясно на балъ.ците - светлото бъдеще няма да е скоро...
23
0
 
14
 
! Отговори
Вътко преди 4 години
До 23, за нито един вирус няма лечение до момента, има програми като при СПИН, които позволяват на човека да живее със синдрома, но не премахват ХИВ от организма. Да не говорим, че няма лекарства за обикновените настинки, демек рино вируси. Само имунната система на организма се бори с вирусите. Медикаментите имат само подпомагащо действие, подтискат симптоми като кашлица, хрем и температура, но ако имунната система не работи, умираш. За всички които се надяват на лек, успех.
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изолацията е решение . Толкова доколкото да се даде възможност именно на учените да си свършат работата а не да ми откриват топлата вода. Нито един болестотворен вирус не е изчезнал. Просто за повечето има лечение. А за този няма. Трябва да се търси медицинско решение на проблема. Нали науката и медицината са достатъчно напреднали? Или не? какво да си мисля за това? Все пак не говорим за нещо съвсем непознато, нали? Тогава?
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости - ще изчезне, защото УВ лъчите на слънцето го убиват.Който я е измислил тази глупост, да си запали дипломата.
20
1
 
13
 
! Отговори
Може би преди 4 години
Аз живея в южното полукълбо и тук вече е есен, но в Пърт, където съм аз в още много топло (не навсякъде е така). Въпреки това, когато Австралия затвори границите и започна да праща всички пристогнали австралийци в хотели за 14 дни, затвориха ресторантите и случаите драстично намаляха. От 25% увеличение на ден до 1.5-3%. Тук позволяват да се излиза, спортува и т.н. Надявам се, че все някакво влияние оказва топлото време, но просто се надявам ..
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отсега нататък така ще бъде. Подозирам, че когато вирусът зарази 2/3 от човечеството, тогава ще пуснат някой нов по-свиреп вирус, който тотално да ни покоси с отслабената имунна система. Явно това вече ще бъде новия начин за война и третата световна.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами това вече е ясно - в южното полукълбо сега е лято, а вирусът се разпространява успешно и там:https://coronavirus.jhu.edu/map.html