Погребват в масов гроб в Ню Йорк - там жертвите на COVID-19 растат

Това става на остров Харт, недалеч от Бронкс
10 апр 2020 12:32, Елка Василева
131

Ковчези биват погребвани в масов гроб в Ню Йорк, където жертвите на коронавируса продължават да растат. Това се вижда на кадри от разпространено от Ройтерс видео, съобщи Би Би Си.

Работници в защитни облекла използват техника, за да спуснат ковчезите в голям ров.

Остров Харт, който се намира недалеч от Бронкс, се използва от над 150 години от градските власти като място за масови гробове за хора без близки или за семейства, които не могат да си позволят погребения.

Щатът Ню Йорк има повече случаи на коронавируса от която и да е страна по света. В четвъртък бяха потвърдени още около 10 000 случая на COVID-19, с които стават 159 937, от които 7000 смъртни.

Още по темата

Испания има 153 000 случая, а Италия - 143,000, докато Китай, където вирусът се появи в края на миналата година – 82 000. САЩ като цяло са регистрирали 462 000 случая, от които почти 16 500 смъртни, посочва Би Би Си.

Кадър от видео, заснето от дрон над остров Харт, показва ковчези в масов гроб.

Възможно е много от ковчезите на видеото да са на жертви на коронавируса, но не е ясно дали те спадат към някоя от посочени две категории - хора без близки или семейства, които не могат да си позволят погребения.

След старта на пандемията погребенията на острова са се увеличили от един ден седмично до 5 дни на седмица, според щатския департамент за изтърпяване на наказанията.

Работата обикновено се извършва от затворници в комплекса на остров Райкърс, но заради увеличението ѝ напоследък били наети подизпълнители.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио намекна по-рано тази седмица, че може да се наложат „временни погребения“, докато не премине кризата.

„Очевидно, мястото, използвано в историята, е остров Харт“, каза той.

Броят на починалите от коронавируса в Ню Йорк в четвъртък бе 799 души – рекорд за трети пореден ден. Но губернаторът Андрю Куомо съобщи оптимистично, че за втори пореден ден намалява броят на постъпилите в болници заради COVID-19 – до 200 вчера, предаде БНР.

Друг лъч надежда бе, че прогнозата за смъртни случаи на национално ниво бе намалена на около 60 000. В края на март тя бе за 100-200 хиляди жертви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Американският народ беше предаден от управниците си. Въпреки предупрежденията, те бяха подлъгани да продължат с ежедневните си работни задължения, за да не пострадала икономиката. То вярно, че в САЩ парите са много над човешкия живот, но казаното от управляващата класа граничи с геноцид срещу американското население.
94
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, днес някой писал ли е, че това е грипче или не е още?
93
5
 
15
 
! Отговори
до 93 преди 4 години
Не знам дали си се интересувал, но аз- да. Редица разследващи журналисти в Китай изчезнаха. Има няколко материала в интернет със стряскащи факти, базирани на скрити кадри от дронове и информация от погребални агенции и доста други интересни неща. Като цяло в Китай са загинали 1000 пъти (най-малко) повече хора от описаното. Накратно- всеки е под карантина и не може да види дори погребението на родителите или децата, или роднините си.
92
4
 
10
 
! Отговори
Д-р преди 4 години
Погребенията на острова нямат нищо общо с коронавируса.Там от много години се погребват бездомници преседели месеци в моргата и непотърсени от никой!Нашата морга /в Александровска/също се задръства от непотърсени трупове в претъпканите хладилни камери.И от време на време трябва да бъдат заравяни служебно.
91
2
 
6
 
! Отговори
Христова Монархия преди 4 години
Виждаме вече 100, 150 години отсъствието на християнството в държавните устройства е пагубно за християнския свят! Мракобесните СССР, ЕС, националсоциализма, комунизма, капитализма, демокрацията, всичко това е един *** и причина за криза. Само едно здраво общество на християнството и монархията може да запази християнския свят!!!
90
3
 
7
 
! Отговори
естествен подбор преди 4 години
То без жертви няма как. Това че Запада има повече жертви показва че се пречиства. И великата френска революция е дала много жертви, в Америка пък винаги е имало естествен подбор, едно време излизате на дуел и който е по-бърз и по-точен той печели и взима мацката.
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 93Доктора който разкри за вируса умря уж от вируса, ама може и от Китай да са го отстранили.
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92Фалшива информация за броя на заразените.
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новината е хубава и чудесна, макар и фалшива.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 80 Ще ти кажа една приказка на един опозиционер през 60--те Жеко Стоянов осъден на смърт." Самата смърт не е страшна, а мисълта за нея"
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 86Каква фалшива информация като малките фирми в Китай са с по 400 работника?Знаеш ли за какъв мащаб говориш?Средните им фирми са с по 5 000 000 работника само в един цех за производство.
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заради този вирус скоро няма да гледаме на кино филмите за тези герои."Така е, в последната серия Железният човек го хвана COVID-19 и умря. Погребаха го в автоморгата на Горубляне. На скрап.
83
0
 
3
 
! Отговори
Jestoka istina преди 4 години
До Анонименdo 68 .a koi spored teb im go spretna tozi nomer na kitaicite ?!?? Koi povede ikonomicheska voina protiv tiah I zapochna da im nalaga sankcii ?!?? ...I hop izvednaj VIRUS ?!! Kak spored teb Amerika shtiala da stane "velika otnovo " ?!?? Voina,pandemia (ne che e mnogo razlichno ),no raboti za tiah otlichno !!! Haide porazmisli se....kolega...
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички сте на акъла на Славчо чалгаджийчето!!!
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да бъде, аз не вярвам. Лошите китайци и руснаци са натопили прекрасната демократична америка.
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 81В Китай град Ухан беше изолиран от останалата държава.Отделно и абонатите на мобилните оператори са с 2 милиона по-малко след края не епидемията. Според мен е възможно да са давали и фалшива информация от Китай.
79
2
 
8
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
Аз като ви казвах, че американците и европейците са по- глупави гoвeда даже и от нас за борбата с кобито, не ми вярвахте! Е, видя се!
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заради този вирус скоро няма да гледаме на кино филмите за тези герои."Боли ме фара и ще си разплета чорапа.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ние тук сме по-напред имаме крематориуми.Тия ги заравят както ние прасетата от чумата
76
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 76 А защо имат много заразени САЩ, бе? Защо 330 милионен САЩ има повече заразени и умрели от короната спрямо 1,4 милиарден Китай? Щото са ***- затова!