Погребват в масов гроб в Ню Йорк - там жертвите на COVID-19 растат

Това става на остров Харт, недалеч от Бронкс
10 апр 2020 12:32, Елка Василева
131

Ковчези биват погребвани в масов гроб в Ню Йорк, където жертвите на коронавируса продължават да растат. Това се вижда на кадри от разпространено от Ройтерс видео, съобщи Би Би Си.

Работници в защитни облекла използват техника, за да спуснат ковчезите в голям ров.

Остров Харт, който се намира недалеч от Бронкс, се използва от над 150 години от градските власти като място за масови гробове за хора без близки или за семейства, които не могат да си позволят погребения.

Щатът Ню Йорк има повече случаи на коронавируса от която и да е страна по света. В четвъртък бяха потвърдени още около 10 000 случая на COVID-19, с които стават 159 937, от които 7000 смъртни.

Още по темата

Испания има 153 000 случая, а Италия - 143,000, докато Китай, където вирусът се появи в края на миналата година – 82 000. САЩ като цяло са регистрирали 462 000 случая, от които почти 16 500 смъртни, посочва Би Би Си.

Кадър от видео, заснето от дрон над остров Харт, показва ковчези в масов гроб.

Възможно е много от ковчезите на видеото да са на жертви на коронавируса, но не е ясно дали те спадат към някоя от посочени две категории - хора без близки или семейства, които не могат да си позволят погребения.

След старта на пандемията погребенията на острова са се увеличили от един ден седмично до 5 дни на седмица, според щатския департамент за изтърпяване на наказанията.

Работата обикновено се извършва от затворници в комплекса на остров Райкърс, но заради увеличението ѝ напоследък били наети подизпълнители.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио намекна по-рано тази седмица, че може да се наложат „временни погребения“, докато не премине кризата.

„Очевидно, мястото, използвано в историята, е остров Харт“, каза той.

Броят на починалите от коронавируса в Ню Йорк в четвъртък бе 799 души – рекорд за трети пореден ден. Но губернаторът Андрю Куомо съобщи оптимистично, че за втори пореден ден намалява броят на постъпилите в болници заради COVID-19 – до 200 вчера, предаде БНР.

Друг лъч надежда бе, че прогнозата за смъртни случаи на национално ниво бе намалена на около 60 000. В края на март тя бе за 100-200 хиляди жертви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32Др. червен и много злобен ***, това въобще не е вярно. Мислиш си , че си много оригинален, затова твоите идоли Радев и Нинова са с 10 % одобрение , а Борисов и Мутафчийски с 70 %. ***.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най новото постижение на либералната глобализация.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократична америка...Много хубаво.
32
2
 
6
 
! Отговори
хм преди 4 години
При положение, че е силно заразен и се прехвърля от един биологичен вид на друг защо не ги кремират? Мародери бол... животинки бол...
31
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЪВ ЯПОНИЯ ИМА ПРОФЕСИЯ БУТАЧ!!НАЧИ В МЕТРОТО ЕДНИ С БЕЛИ РЪКАВИЧКИ ЗАПОЧВАТ ДА ТЕ БУТАТ ДОКАТО НЕ ТЕ НАТЪПЧАТ В МОТРИСАТА!НА СЪЩИЯ ПРИНЦИП МОЖЕ ДА СЕ НАЕМАТ ХОРА БУТАЧИ ЗА ДА НАМУЧКВАТ ПО ДВАМА В КОВЧЕГ! ТАКА СЕ ПЕСТИ МЯСТО!
30
9
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
А на руснаците как лъснаха в Чернобил,а ?Още се раждат с по две глави като змейове !Хахахахаха
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли,че гледах видео,в което показаха хадилно помещение на една болница в България,беше пълно с трупове в найлонови чували и няма вече къде да ги слагат,защото нямало кой да ги погребе и никой не ги е потърсил или роднините им не желаят да ги погребат?Това е чудовищно,поне общината може да се погрижи за погребението на тези хора!
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страните, в които има 5g смъртността от коронавирус е поне два пъти по - голяма. В Ломбардия е една от най - гъсто наситените 5g мрежи в Европа. Случайност? Може би. Обаче 180 международни учени са подписали петиция срещу 5g, защото вярват че има доказателства, че тя вреди на човешкото здраве. Междудругото докато тече извънредното положение, тихомълком започна изграждането на 5g мрежата в България.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-великата демокрация ...
26
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Когато погребат и сорос в масов гроб, тогаз ще е новина...
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахахахаххахахахаха! Великата Америка!!! Ах, как хубаво им лъснаха истинските личица и на Хамериканците и на Европейците! Ама някои пак не верват. Те само на Соломон Паси верват. Кеф!
24
1
 
15
 
! Отговори
Просто обяснение преди 4 години
Като гледам не е фейк а иначе има просто обяснение - в САЩ безпризорните са 50 милиона и тия несретници няма кой да ги погребе,та опират до държавата или общината.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно скоро ще отворят трудовопревъзпитателни лагери.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно гледам фашистите през ВСВ как погребват хората в масови гробове! Отврат!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ох това е ужаснода умреш толкова сам и да нямаш приятели или близки, които да те погребатколко ли пък са тези, чиито близки не са били открити, но имат такива, някъде в щатите или някъде по света? може би все още не знаят за мъртвите.тръпки ме побиват.
20
0
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
С багети го изкопали и лопати зариват
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 5 Ей, *** ***, няма значение от какво са умрели хората. В масови гробове в центъра на демокрацията- Ню Йорк да погребваш хора????Това за теб е нормално ли , бе пробит парашут?
18
1
 
10
 
! Отговори
Си Дзинг Пинг преди 4 години
Кой не яде от прилеп крак той за мене е бунак.
17
2
 
13
 
! Отговори
Хемус преди 4 години
То и едни други първо били 6 млн.,после 4 млн,а в цяла Европа били около 100 хил,че накрая една жена задала въпроса Кого всъщност уби Хитлер?
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде,почна се,дават за пример игрален филм !!!Тцтцтц....Г***ньооооо,Г***ньо !