Над 750 жертви в Ню Йорк за последните 24 часа

Смъртните случаи в щата вече са 9385
13 апр 2020 07:15, Ния Христова
21
 Над 750 жертви в Ню Йорк за последните 24 часа
Снимка: БГНЕС
В американския щат Ню Йорк за последното денонощие от коронавирус са починали 750 души, съобщи днес губернаторът Андрю Куомо, цитиран от ТАСС и БНР. Общият брой на жертвите там вече е 9385. 
 
Куомо отчете, че е достигнато платото, но допълни, че броят на починалите "остава ужасяващо висок".
 
Щата, който е с население от 19,5 милиона души, щеше да е на първо място по смъртни случаи на глава от населението, ако беше отделна държава. С повече от  181 000 потвърдени заразени, Ню Йорк освен това изпреварва Испания (малко повече от 166 000), която е на второ място след САЩ.

Съединените щати са на първо място в мрачната статистика на заразени и починали - съответно 535 591 и 21 409. 31 018 души са оздравели, а 11 660 остават в критично или тежко състояние.
 
Главният експерт на федералното правителство за коронавируса допусна днес възможността за постепенно и локализирано възстановяване на икономическата дейност в САЩ през май, предаде Франс прес.
 
От агенцията отбелязват, че това е станало в момент, когато изглежда, че епидемията доближава своя пик. Междувременно д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт за алергични и инфекциозни заболявания, прояви предпазливост. 
 
"Надяваме, че до края на месеца ще можем да видим какво се случва и дали (ситуацията) ни позволява да рестартираме внимателно и безопасно. Ако да - да. Ако не - продължаваме да стоим на сигурно у дома", каза той пред телевизията CNN. 
 
Президентът Доналд Тръмп настоява възможно най-скоро да се рестартира американската икономика, като според него прекаленото закъснение би било пагубно на фона на рязкото увеличаване на безработицата заради масовите съкращения на работници, отбелязва Франс прес.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са симуланти?
17
4
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Елемаг 3 Много си болен.По-болен от Волен(ако ме разбираш).
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От какви болести са починали тия хора ?
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди малко гледах една графика на CDC, за пневмонията. Според техните "данни" кривата на болните от пневмония се сгромолясва до преди 2 седмици от сега на времевата ос. Което според тях би трябвало да значи че пнемония повече няма, и са я излекували. Само че фактите са други, понеже всяка смърт на болен която е свързана с някаква пневмония, я пишат жертва на вируса. Така данните биват изкривявани очевидно и болните от вируса на хартия растат главоломно. Лъжемедиите само това чакат, разбира се.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се разчита на ЛЕКАРСТВАТА, а не на ваксина...Ваксина по-рано от края на 2021 не може... да се пусне... Има сиизпитания и тестове. За имунитет не може да се гарантира след боледуване и няма данни, колко е ефективен...Единствено ефективни лекарства могат да успокоят и лекарите иобществото.
13
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора мрът всеки ден, но *** винаги ще бъде лъган за причината.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
предния ден бяха 2000 така че това е добре а не е повод да пишете лъжи *** мръсни
11
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Изчезнали са много от вирусите и бактериите или се пазят в лаборатории. За този не е ясно засега. Разбира се, че с ваксина е по-добре, каквото и да си мислят някои. Такива умници като видят парализирани деца от детски паралич ще обърнат плочата. Но винаги е имало такива. Истината е, че разчитат другите да се васкинират, а те да не поемат никакъв риск. Затова трябва да плащат всичко в болницата и не само там.
10
6
 
11
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Тръмп е истински велик американец - всички на работа рестарт на икономиката да издаде указ
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕлемагВчера в Москва хиляди специални машини и десетки хиляди хора извършиха масова дезинфекция на всички обществени места.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто не излизайте 2 месеца и вируса щеизчезне------------------------------хахаха глуп.ости! Вирусът ще го има, докато ги има хората.на земята , но няма да е опасен, когато се създаде лекарство. Но пък, ако цялата истерия е, за да наложат масова имунизация на хората, за която няма да ни кажат истината за отрицателните последствия, тогава ще настене ужасът
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът Доналд Тръмп бил настоявал за възможността най-скоро да се рестартира американската икономика, а други източници пишат, че пак той бил въвел режим на мащабно бедствие на територията на всичките 50 щата...
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 20 месеца да не излизате пак няма да изчезне вируса. Трябва имунитет, а за такъв или трябва ваксина, или да изкараш болестта.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със 190 000 заразени не са достигнали платото. Освен ако нямат 4 - 5 милиона недиагностицирани заразени.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто не излизайте 2 месеца и вируса ще изчезне
3
9
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Нещо за агресора Русия,няма ли в тоя момент?Намерете сили братя американци и в този труден момент продължете войната с невидимия враг? :)
2
16
 
4
 
! Отговори
fact преди 4 години
тука требва да психясаме ли?кво ми пука колко жертви има там? а дали е верно?
1
11
 
7
 
! Отговори
язе преди 4 години
Мрът като ***. От улицатс в трупния чувал и направо във фризера. Бързо пипат управниците на Ню Йорк. Не се занимават с докторски беседи.