Тръмп готов да оттегли Съединените щати от СТО и СЗО

Държавата му била малтретирана от тези организации
14 апр 2020 10:40, Елка Василева
80
Тръмп готов да оттегли Съединените щати от СТО и СЗО
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкри в понеделник вечерта, че страната е готова да се оттегли от Световната здравна организация (СЗО), както и от Световната търговска организация (СТО), като заяви, че ще вземе окончателното решение до края на тази седмица.

Президентът отбеляза, че не е доволен от работата на двете организации, твърдейки, че неговата държава е била "малтретирана" и от двете.

Още по темата

"Ще си тръгнем, ако спрямо нас не се отнасят справедливо", заяви той и добави, че наскоро страната не е спечелила почти никакви съдебни дела в рамките на СТО.

Тръмп обвини организацията, че напоследък тя не се произнасяла в полза на САЩ, тъй като неговата страна вече не "играе никакви игри".

Преди няколко дни Тръмп предположи, че САЩ могат да намалят финансирането на Световната здравна организация, тъй като според него СЗО е ориентирана към Китай и не е успяла да докладва за сериозността на ситуацията в град Ухан, където възникна вирусното огнище на COVID-19, припомня БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: САЩсзоСТОДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
74, пропуснал си някои факти които няма как да се отрекат, например когато Тръмп наложи ограничение на оризнишките полети от миз..ерната им оризна *** към (главно) Калифорния. Тогава демоН-кратските фъ..шкии го наричаха расист, рипаха като изоглавени. Сега рипат по СЪЩИЯ начин, само че с "обратен знак", защо не бил спрял проникването на вируса в САЩ. На тея подчовешки отпадъци каквото и да направиш, каквото и да НЕ направиш, пак ще намерят начин да плюят и да те обвинят. Б..ОК..ЛУЦИ!
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Байдън е корумпиран о.ли..гофрен. Бърни е психясал комуноид с куха чу.тура. Хилари е опасен престъпник. Кандидатите им които се отказаха набързо са абсолютни кукуригута, открито обявяващи се за деморализация на обществото, потъпкване на семейните ценности и какви ли не други ур..ордщини...Кой ве мили демон-кратчета, кой ще бие ВЕЛИКИЯ Тръмп?
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Ухан имаше над 6 000 международни представители, които следяха за ситуацията. и това беше още в края на ноември. Тръмп да не се прави на ощипана мома. Нарочно пусна вируса да вилнее в САЩ под влияние на бизнес лобито и сега си мие ръцете с други. Типичен англосакс.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
67, Оня, ааа тъй ли викаш? Кой ще го смени, демецнията Байдън? Бахахахахаахахахаха, те демоНкратските фъ.шкии не можаха с комуноидния въшляр Бърни да го свалят, камо ли с *** като Байдън. Успех все пак! :D :D :D
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да го направи много отдавна. Това са поредните закостеняли стожери на световната корупция.
61
2
 
2
 
! Отговори
Ай бегай преди 4 години
...эа Китай раэбирам - комунисти, непукисти и виновни че са иэтървали вируса в цял свят. Но "велики," сили и техните лидери да се крият от отговорност пред своите граждани, при положение , че носят отговорност към целия свят... Не СЭО,не Китай - Америка със своите претенции эа първа икономичестка, воена и т.н. сила, би следвало да е отговорна эа късната реакция по целия свят. Тръмп е просто докаэателсво , че в Aмерика всичко е въэможно-Човече като него да е най-отгоре...
60
4
 
4
 
! Отговори
АЙ бегай преди 4 години
Да ги ожалиш горките американци, със всичките им служби шпиони и милиарди эа шпиониране на целия свят, тръгнали да се оправдават, че СЭО не ги е свтнала навреме. Добре че наш Бойко с 5 лв эа раэуэнаване успя навреме да раэкодира данните и да вэвеме мерки. Не китайците, а американците, евреите и англичаните трябва да носят отговорност, эащото е невероятно техните служби эа масов шпионаж да не са били наясно.
59
11
 
6
 
! Отговори
Срам за Америка преди 4 години
На тоя клоун все някой му е виновен. Срам за Америка. Отвратителен тип и те не разбират каква вреда им нананся. Трябва да си вземем обратно парите за самолетите. Тоя фалирал "бизнесмен" не ги заслужава.
58
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 65Какво са направили ли?Един красив ЛУСТРОСАН ке ***!Ей това са направили!
57
9
 
13
 
! Отговори
Дан сан преди 4 години
Go Trump! След като накаже с безпаричие некадърниците от СЗО и СТО да идва реда и на НАТО!
56
5
 
8
 
! Отговори
до 61 преди 4 години
Преди да плямпаш отиди да видиш робите какво са направили.Гледай преди да напуснеш този свят невеж и с робска дребнава душичка, да отидеш и в провинцията им навътре и ще видиш, че който иска прогресира!Робско е насаденото ти от масмедиите съзнание и опит да произведеш нещо по смислено от деградивно завистливи изречения!
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тр.олът с интелект на патица по Бейжински е болен от птичи грип, русофобия и червена пъпка.
54
10
 
12
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Този Тръмп ще обърква целия свят. Представям си в бизнеса си какъв е бил.
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не плямпа само, ами да се маха. Думите да се последват от дела. Иначе си остава едно розавобузо плашило.
52
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е изграден върху есплоатацията на милиони роби. Робският строй се срутва, когато робите усетят свободата. При нас е траело 500 години.
51
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вашингтон никога няма да спечели срещу Пекин, докато е въпрос на време Пекин да спечели срещу Вашингтон и това подлудява краварите, които искат целия свят да им играе по cвиpkaта.
50
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка стана от глобална, локална сила. Сега чакаме да се махнат от европа и да се скрият в дупката си. Никой не ги зачита за фактор вече
49
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно решение ще бъде. И двете организации са прокитайски. УСА трябва да обяви нови правила н играта. Иначе само ще загуби.Ако го направи ще бъде истински бизнесмен.
48
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само че Бейджин и Шанхай където живее висшето партийно ръководство, мистериозно не ги докосна вируса от Ухан, но и днес си отварят отново пазара за диви животни, все едно че нищо не е било! Не само СЗО се прояви като маша на Китай, а и ООН не направи нищо полезно. Тези организации трябва да се зарежат и да се формират нови. Тръмп направо да действа!
47
6
 
8
 
! Отговори
Сандокан преди 4 години
Свършила е специалната материя от която печатат зелените хартийки.А иначе ако питаш Тръмп, той ще ти донесе вода чак от Сахара...