Ню Йорк съди СЗО заради коронавируса

Организацията е обвинена в укриване на данни за пандемията
22 апр 2020 04:00, Ния Христова
29
Ню Йорк съди СЗО заради коронавируса
Снимка: БГНЕС
Окръг Уестчестър в щата Ню Йорк заведе дело във федералния съд срещу Световната здравна организация (СЗО), съобщи "Фокс Нюз". Организацията е обвинена в укриване на данни за пандемията от коронавирус. 
 
Жители на Уестчестър изискват обезщетение от СЗО за "щетите, които тя е причинила на пострадалите от коронавирус американци". Хората смятат, че организацията не само е предприела редица грешни действия за предотвратяване на пандемията от COVID-19, но е и участвала в укриването на информация свързана с истинската степен на епидемията в Китай. В резултат на това "СЗО е допринесла за разпространението на коронавируса по целия свят, включително в Съединените щати и Ню Йорк", пише в текста на съдебния иск. В документа не е посочен размерът на исканата компенсация. 
 
Окръг Уестчестър е в северната част на Ню Йорк. В този окръг се намира и град Ню Рошел, който е предградие на Ню Йорк, откъдето започна разпространението на коронавируса в мегаполиса. В Ню Рошел живеят двама от тримата инициатори на делото. Според информация на Института “Джонс Хопкинс“, 776 болни от коронавирус са починали в Ню Рошел.
 
Миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп направи съобщение, че е наредил на администрацията да преустанови вноските на бюджета на СЗО, "в очакване на оценка на ролята на организацията в лошо управление и укриване на разпространението на коронавируса". Тръмп смята, че поради неправилни оценки и препоръки на организацията, 20 пъти повече хора са били заразени с коронавирус в света, отколкото би могло.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
12
 
! Отговори
Чикатин преди 3 години
СЗО са си за ....съдене не ами....Още при чайниците трябваше да затворят и карантинират веднага, на момента, сега това щеше да е забравено.
27
10
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
американци .. все някой им е виновен ...
26
6
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
В началото малко се знаеше за вируса, а грипни епидемии има всяка година и бързо отминават. След време всички започват да мислят, че още отначало са знаели какво е трябвало да се направи, но ако се види какво са казвали и писали тогава излиза обратното. У нас, да си припомним, имаше експерти, които наричаха епидемията "грипче".Ясно е, че Тръмп ще търси вина навсякъде, но не и усебе си. Той държи да се представя пред американците като "баш бабаит" (като наш Бойко).
25
5
 
19
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Значи САЩ дето сигурно имат хиляди агенти в Китай не знаели какво става и чакали СЗО да има каже. ХА-ХА-ХА.Че нали всеки ден гледаме тв филмите им все за едни агенти дето спасяват света.И пак следва да си зададем въпроса. Защо здравните системи са бъкани с доктори с огромни заплати, тъпкани с фантастични джаджи, всички пари се източват, а няма средства за масово здравеопазване?
24
7
 
12
 
! Отговори
А тук защо мълчим преди 3 години
А защо област София не заведе дело срещу Челопеч майнонг за кражба на злато, добито но не декларирано? А Област Пловдив кога ще заведе дело срещу Ообщество и Америка срещу България за финансиране на развъдника на престъпност и к19 Стилипиново, най голяматав европа ци ска махала.
23
5
 
7
 
! Отговори
Защо преди 3 години
лекарите могат да бъдат съдени за небрежност и некомпетентност, а политиците не могат? Кой трябва да осъди нашите властимащи за липсата на масово PCR тестване и азекватни антикризисни мерки?! Болниците ни се превръщат в огнища на зараза не заради небрежността на лекарите, а заради престъпната некомпетентност на управляващите.
22
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Такива доклади има винаги и за ебола, и за ТОРС и всякакви други. Аз също мисля, че СЗО носи голяма вина, защото доста късно започнаха строгите мерки, след като в Китай вече имаше военно полеви болници!? Ходеха дори и на екскурзии от къде ли не в Милано, мои съседи ходиха в края на февруари. Дълго време СЗО тръбеше как не трябвало да се спират полетите, нямало смисъл. Правителствата вземат решения въз основа на техните данни, за това им се плащат предполагам колосални суми!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като обесят Куомо и половината демократи в сената че те както се омазаха ....Тръм излезе 1000% пъти по адеквате на техен фон
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безспорно голяма е вината на СЗО за укриване на размера на епидемията в Китай, но кога американците ще потърсят сметка и от Тръмп? Службите в САЩ изпращат доклад до държавния департамент още в края на октомври за нова смъртоносна болест в Китай. Реакцията на Тръмп е нулева, не проявява никакъв интерес към това. В последствие този доклад е изпратен да партньорите в НАТО и Израел по силата на вътрешните договорености, но отново няма адекватна реакция на данните в доклада.
19
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
То и Европа почна късно да реве от тоя вирус, така че не преувеличавайте, Тръмп е прав за ненавременната реакция от СЗО. Дали са знаели или не, не много ясно. Можело е да вземат пример за спиране на епидемиятя от вариола от Югославия преди години.
18
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Не само Тръмп, но и други омаловажаваха вируса точно поради тази липса на информация! Не помните ли как самолети летяха до всички краища на света от Китай, когато най-вероятно се е знаело за мащабите поради зверските мерки в Китай - всеки втори от форумите си задаваше въпроса защо такива мерки там, ако вирусът е безобиден? Разбира се, че Тръмп е нарцис, но в случая е напълно прав!
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия си намерили виновен.
16
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пък само търсят повод да съдят някой. А когато цяла Европа ревеше от тоя коронавирус Тръмп се правеше на пич "Всичко е под контрол" бля бля.
15
5
 
7
 
! Отговори
кратко и ясно преди 3 години
Никакви пари за бсп крадците колкото и да кв,,ичат .Народа не ги ще и ще има Бойко 4 че и 5 ако трябва и 10
14
4
 
13
 
! Отговори
COVID 19 преди 3 години
да обясня заради 80%вите ( *** *** и зкпч та ) СЗО е Оглавена от Етиопец Комунист който дори не е и лекар .А по интелект и той е 80% че дрънкаНа поста си е избран заради китайски пари и натиск Определено смятам че в Ню Йорк и кретена Коломо се Издъниха и то брутално но поне в това са абсолютно прави каквито и да са мотивите им
13
4
 
7
 
! Отговори
язе преди 3 години
Ню Йорк да съдят бацила ве. Шо се занимават с дребни въшки.
12
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Китай ги признаят за виновни и занулят дълговете на САЩ в ценни книжа, защо Китай да не изплаща репарации на останалия свят за поразиите, които направиха. Ако нямат вина - да докажат истината. Ако са виновни да плащат пълно обещетение на всяка държава за поразиите, които са направили.Например - България 20 000 загубени работни места + 10 милиарда нов заем -> Китай изплаща репарации на България за помощите за безработни и изплаща новия ни външен заем. И това на всички държави!
11
14
 
9
 
! Отговори
Да! преди 3 години
закриване на СЗО и нека президента Тръмп поеме техните функции.
10
3
 
13
 
! Отговори
баи преди 3 години
20 пьти повече отколкото би могло - трьмп ще ги сьди че са допуснали повече заразени отколкото трябва хаха има ли неясноти откаде е дошьл -вируса
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"20 пъти повече хора са били заразени с коронавирус в света, отколкото би могло"Би могло и въобще да няма, като изключим огнището на възникване. Ако не разчитаха редица държави в съвременния глобален свят на туристическия поток и не държаха на безсмисленото щъкане насам натам без всякакъв контрол.