Десетки американци в болница, пили белина, дезинфектант...

Тръмп се ядоса на подигравките към него
Обновена: 27 апр 2020 11:09 | 27 апр 2020 11:08,
109
Десетки американци в болница, пили белина, дезинфектант...
Снимка: БГНЕС

Думите на Доналд Тръмп от петък, когато на брифинг в Белия дом той предложи да се инжектира дезинфекант на болните от коронавирус, са довели до хоспитализирането на над 100 души в САЩ.

Само в Ню Йорк десетки хора са потърсили помощ, след като са погълнали дезинфактанти.

Националното радио на Америка съобщава, че има регистрирани 30 случая само за 18 часа след думите на Тръмп.

Още по темата

Девет от случаите са на хора, които са погълнали бензалкониев хлорид, 10 са пили белина, а 11 са "предпочели" други препарати за домакинството, съобщи говорител на департамента за здраве и чистота на Ню Йорк.

"Казахте и, че дезинфектантите убиват вируса за минута. За една минута. Няма ли начин да изчистим тялото с инжектиране на дезинфектанти?, запита Тръмп. - Ще е интересно да проверите и това", заяви в петък Тръмп.
 
Не след дълго той стана обект на подигравки, което силно го ядоса. След като в петък съкрати брифинга си за COVID-19 до 20 минути и отказа да отговаря на въпроси, ден по-късно реши изобщо да не говори пред медиите.

"Какъв е смисълът да провеждаме брифинги в Белия дом, при положение, че некадърните медии задават само и единствено враждебни въпроси и отказват да отразяват истината. Имат високи рейтинги, а на американските граждани предоставят само фалшиви новини. Не си струва времето и усилията!", ядоса се Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари