САЩ засилват усилията за разработване на ваксина

Целта е да се произведат 100 милиона дози до края на годината
30 апр 2020 10:20, Ния Христова
15
САЩ засилват усилията за разработване на ваксина
Снимка: БГНЕС
Правителството на САЩ планира да ускори опитите за разработване на ваксина срещу коронавируса.
 
Целта е до края на годината да се произведат 100 милиона дози, предаде "Ройтерс", позовавайки се на информация от високопоставен служител на администрацията на президента Доналд Тръмп. 
 
Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания, по време на изслушване пред Конгреса обяви, че САЩ могат да имат ваксина до 12-18 месеца. 
 
Той подчерта, че през следващите четири седмици ще започне първата фаза на клинични изпитания, за да се установи един от кандидатите. От думите му стана ясно, че в момента има около 10, които са на различни етапи на развитие. 
 
Специалистът изтъкна, че разработването на ваксина е дълъг процес и изисква време. С влизане във фаза едно ще отнеме три месеца да се установи дали ваксината е безопасна. Следващата фаза ще установи дали ваксината работи. Тази фаза ще отнеме най-малко 8 месеца, тъй като никой не иска ваксината да навреди на здрави хора. 
 
През месец март германски министри реагираха гневно след публикуване на информация, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил на германска компания "голяма парична сума" за изключителните права на ваксина срещу коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ви иска ваксината
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този етап мерките могат да паднат само след масови протести. Не виждам как някое правителство доброволно би се отказало от това извънредно положение, което им дава нелегална власт.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента има поне 11 различни щама на коронавируса по света. Като знам колко е ефикасна ваксината срещу грип, всяка година е различна защото очакват различни щамове ми е ясно че и с ваксината за коронавирус ще е същата безизходица. Тъкмо ще направят за единия щам, то ще ни удари друг нов и т.н.
8
1
 
0
 
! Отговори
Facebook Fake News преди 3 години
Брюксел, къде бяхте като затвориха проекта за българите, които разработвахме софтуера за автоматизиран анализ, който управлява корейските машини и използва линейни и нелинейни алгоритми и различни координатни с-ми.?Гледахте мача като Ботко-Тиквата. Там бяхте.Сега вече е късно и за молекулата. Сами ще разберете. Много скоро. Отивайте да си слагате БЦЖ ваксина, защото мутацията предстои.Прости коронавирус трябва да зарази още няколко хиляди болни от СПИН, за да може да мутира като СУПЕР ВИРУС
7
1
 
2
 
! Отговори
Facebook Fake News преди 3 години
Чакай ти на молекулата :)Доста смях ще падне. Като почнат да м_рът по 1000 дневно.Е, поне тогава ше спрете да се притеснявате за глобалната и персоналната финансова икономика. Глу-паците неразбират, че това е началото на края на ЕДИН СВЯТ КЪДЕТО ФУТБОЛИСТ ВЪРТИ МИЛИОНИ, А УЧЕНИТЕ ЖИВЕЯТ В МИЗЕРИЯ.ТЪ-ПАЦИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ ПОЗВОЛИХА ТОВА.КЪДЕ БЯХТЕ, КАТО НИ УВОЛНИХА МАКАР, ЧЕ УСПЕШНО РАЗРАБОТИХМЕ СОФТУЕРА ЗА АНАЛИЗИ И ТЕСТВАНЕ? КЪДЕ БЯХТЕ?4PL DOSE RESPONSE БРЮ-КСЕЛСКИ ГЛУ__ПАЦИ? КЪДЕ БЯХТЕ?
6
0
 
2
 
! Отговори
Facebook Fake News преди 3 години
Свърши тая мантра. Сега ще ***. И не се безпокойте. Ние ще направим по добър Свят от вашия. Ние няма да даваме милиони месечна заплата за един футболист, а ще създаве учени и супер среда за научна разработка от екипи с химици и инж.-химици, програмисти, лекари, биолози, вирусолози и хардуерни инженери.Вече е късно за този Свят. Имате три месеца. После започваме пълен рестарт на максимум. Има още 10 различни и още по-страшни неизвестни, които предстоят и всяко е по-страшно от предходното.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че путинския кокошарник ще изпревари САЩ с ваксината.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идваме си на думата.Маскираните ръкавичари няма и тогава да осъзнаят какво се случва. Ще чакат още 10 години, да няма мутация.
3
4
 
1
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 3 години
Щом правителството ще раководи разработката на ваксина такава няма да има.В целия Свободен свят за правителствата работят само тези,които не са достатъчно кадърни да работят в частния сектор.А частните биотехнологични компании се отучиха да разработват друго освен доходната козметика.Колкото и да не ми се ще да го призная,ако се разработи ваксина това ще стане в Индия или Китай,а не в Западния свят.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средният изток си пое въздух от пияницата сащ
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си мисля че някой от тоя форум ще измисли ваксината щото тука най големите капацитети се изказват