Коронавирусът ще отслабне с топлото време, но става сезонен

Учени от САЩ отбелязват, че ще има още вълни на зараза
17 май 2020 13:11, Петя Славова
21
Коронавирусът ще отслабне с топлото време, но става сезонен
Снимка: БГНЕС

Анализ на университета в Харвард, MTI и други институции потвърди предположението, че високите температури влияят на Covid-19, което прави вируса сезонен.

Според "Вашингтон пост" учените са изследвали 3 739 локации по света и са стигнали до извода, че средните температури над 25 градуса значително намаляват риска от инфекция.

Те предупреждават обаче, че лятото няма да спре напълно пандемията, съобщава БГНЕС.

Учените отбелязват, че коронавирусът вероятно ще се държи като SARS и MERS, т.е. че ще отслабне, когато времето е по-топло, но също така това означава, че броят на инфекциите ще се увеличи през есента.

Дейвид Хейман, преподавател в Лондонската школа по хигиена и тропическа медицина, предупреждава, че резултатите от подобни изследвания трябва да се разгледат много внимателно.

"Това са лабораторни изследвания. Това не са реални ситуации. Ежедневно сме свидетели, че Covid-19 се предава в повечето части на света, дори в тропиците", каза Хейман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Свинският грип и днес си е сериозна опасност. За щастие не е пандемия.
17
0
 
2
 
! Отговори
Без преди 3 години
До икономистИмунологичната памет няма нищо общо с така нареченият " стаден имунитет ", за което важи правилото, че трабва да се изкара от 70-80 % от популацията. Имунологичната памет е индивидуална, за всеки срещнал се с даден патоген. Организмът си изгражда Memory T (CD4+ и CD8+) и B клетки, има и Memory NK (natural killers). А това, за което ти пишеш е общия имунитет на популацияата и когато 70-80 % от хората са изкарали даденото нещо, на другите 20-30 няма да им се налага.
16
1
 
4
 
! Отговори
доктор преди 3 години
До АнонименГЛУПОСТА У ЧОВЕКА ОСТАВА СЕЗОННА А КОРОНОВИРУСА---ВВЕЧЕН НЕ НАРОД А---ПЛЯВА
15
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 3 години
До БезВярно е това, за което пишеш, но преди да се изгради тази "имунна памет", трябва да се заразят минимум 70-80 процента от населението. До тогава вирусът ще бъде опасен за най-уязвимите групи. При предишните коронавирусни епидемии, до колкото знам, не се е изграждал имунитет, но те са се самоограничили, защото смъртността при тях е била много висока, а периодът през който могат да се заразяват други хора, е бил по-кратък. Така просто е нямало време да се разпространи както този.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,то вируси много,а що не на всеки 3 месеца,така ще богатите ще станат още по богати,някои хорица правят милиони по край този вирос,аде не ни правете на глупави
13
4
 
8
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Стига сте писали глупости и разкарайте този вирус от новините си. Само психоза за простолюдието (което между другото е повече от 80% от населението на земята)
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек ще може да осигурим постоянна работа на Годжи и другите марионетки на Боко от щаба за борба с вируса. В следващите години ще може да се радваме на всекидневни сводки на броя на умрелите, по същия начин, както сутрин съобщават за прогнозата за времето.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв е планът, докато изкарат ваксината. Как така някои знаеха за това преди 8-10 години?
10
0
 
21
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Когато е в организъм вируса е във водна среда и температурата не му пречи толкова много, но когато попадне в природата и температурата е висока той загива, изсъхва, няма среда!Например Нигерия ( имам приятели там), там са дето се вика гъзз до гъзз и ако не беше температурата между 25 и 35-40 градуса сега щяха да са станали мармалад а имат около 5000 заразени ако не се лъжа и около 5 човека сериозни! Смятай тази голяма държава с толкова малко заразени а хигиената там клони към нула като цяло!
9
1
 
14
 
! Отговори
Без преди 3 години
До 1Едно, че отслабва и друго, че имунната система се подготвя. Твърденията, че не се изграждало имунитет са на база изследвания на антитела, а те самите няма нужда да присъстват в организма постоянно. Но има имунна памет и антителата се подговтят и пускат в действие от организма бързо. Така, че да - вирусът най-вероятно ще присъства сезонно или постоянно като настинките.
8
6
 
23
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Виждам/чета, че все повече хора осъзнават, каква глупост се случи и все още се случва, заради едни най-обикновен вирус! Грипа ... ааа коронавируса ще се завръща всяка година, както обикновенно през месец февруари и ние ще бъдем в изолация до май!!!
7
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той се унищожава при 70 градуса. Какви са тези глупости, ако топлината му пречи, няма да живее в нас
6
4
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Няма да отслабне, а вие ще станете по силни! Топлина, горещ пясък, слънце, лъчи, пчелички, птички, въздух и тревички!
5
2
 
20
 
! Отговори
123 преди 3 години
грипа вече ще му казват коронавирус
4
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой изобщо му пука.Този вирус ни е най-малкия проблем в момента.Оправете икономиката, която съсипахте бездарници.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офф
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега коронавирусите или изчезват напълно или отслабват.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като свинския грип, след първата вълна вече няма да е толкова сериозно.