Тръмп: За САЩ е чест да имат най-много заразени с коронавирус

Отдава големия брой заразени на успешния режим на тестване
20 май 2020 10:19, Ния Христова
67
Тръмп: За САЩ е чест да имат най-много заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е "значка на честта" САЩ да имат над 1,5 млн. случая на заразени с коронавирус. Страната е отчела най-големият брой заразени в световен мащаб. Според Тръмп общият брой заразени е в резултат на успешния режим на тестване, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
"Смятам, че това е значка на честта, наистина е значка на честта", заяви Тръмп пред репортери по време на заседанието на кабинета в Белия дом във вторник. По думите му това е оценка за цялостната работа, която много професионалисти са свършили. 
 
От февруари насам най-малко 91 хил. американци са починали от COVID-19. В САЩ са направени 11.8 млн. теста за вируса по данни на Covid Tracking Project, след като правителството закъсня с производството на тестовете. В страната все още има недостиг на тестове. 
 
САЩ отчитат случай на всеки 7,8 теста, докато други страни като Нова Зеландия, Австралия и Южна Корея, трябва да тестват доста по-голям брой хора, за да намерят случай, сочат данните, събрани от Our World In Data.
 
В страната се намира най-известното огнище на коронавирус в света. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията твърдят, че САЩ са направили 11,3 милиона теста, въпреки че Тръмп каза, че смята, че числото е по-близо до 14 милиона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така значи САЩ отчитали 1 болен на 7,8 теста, а на останалите държави им трябвали повече тестове да намерят 1 болен.Пита се тогава в задачата за какво се бият в гърдите при положение, че според тези данни при тях има най-много заболели след като ги намират най-често. Едва ли им е толкова ефективна здравната система да уцелва повече болни от всички останали -- просто при тях има повече заразени. Това не е никакъв повод за гордост. Виж ако ги бяха излекували щеше да е.
33
5
 
34
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
По смешен президент, едва ли са имали Щатите.Простолюдието ги спечели с една предизборна реч в Оклахома ( сигурно бъркам за щата ) в която си каза истината за политиката, само че неговите действия като президент са меко казано противоречиви.Америка велика отново ( America great again ) само това повтаря като папагал....:)
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За САЩ е чест да имат и най-много починали от вируса и най-малко легла на 1 милион население, да имат най-малко апарати за изкуствено дишане, да имат над 50 милиона човека без медицински застраховки, както и за тридневно пребиваване в болница от вируса сметката за това да е в рамките на 35- 60 000 долара. И при всичко това / а и доста други неща/ да твърдят,че медицината им била на най-високо ниво.
31
8
 
11
 
! Отговори
До 26 пияница преди 3 години
Големият брой умрели е от диабет, сърдечни и белодробни заболявания, карциноми и так далее. Както навсякъде по света. Кой знае защо писани за сметка на китайския вирус.
30
4
 
8
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
За САЩ е чест, да бъдат най-крадливите ***...
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това прилича на лозунг от не толкова далечното минало на СССР(пък и у нас)Тия 91 000 и те много му се радват на изказванията..... близките им също.Не разбирам манията по тестовете - Как пък никой не се надпреварва да е първи по успешно излекувани болни(не само от коронавирус-а), а кой колко хора бил тествал.Това ли е важното? Ами и цялото население да тествате тия, които си отидат през това време ще се хвалят на св Петър, че при тях най-много са тествали ама малко лекували ли?
28
5
 
17
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Чудя се Боко и Дончо дали имат роднинска връзка...?
27
3
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Отдава големия брой заразени на успешния режим на тестване"А големият брой умрели на какво се отдава?
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е нарцистичен лунатик, той не знае нищо за хората, докато го обожават и скандират името му. Тръмп си мисли, че е най-добрият бизнесмен следователно ще е най-добрият президент. Политиката засяга човешките ценности етика, философия, вярвания и т.н. А тези неща нямат нищо общо със правенето на бизнес Ето защо западът морално и физически ще умре със всичките си пари.
25
7
 
9
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 години
Чудя се кой кого копира в ръсенето на тъ пиз ми - Тиквата - Перчема, или обратното?
24
4
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
де-би-ли избират *** пак ще го назначат заради печалбите от оръжиетоизмрелите са нег-ри и бедни които гласуват за демократите затова тръмп е доволенче намалява популацията на безполезните
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е американския вариант на Тиквата.
22
3
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Какви фейкове ве :D Интервютата са достъпни за всеки, който знае Английски :D Тръмп просто ръси глупости, постоянно ...
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерастичните отпадъци нали чакаха пика "следващата седмица". Кво стана ве *** допотопни? До кога ще го чакаме тоя пик, и коя точно е тая "следваща седмица"? Че минаха 2 месеца вече. ДемоНкратските *** в Калифорния в момента газ пи..каят, щото знаят че тези избори ги загубиха тотално с онова което причиниха на целия щат. Дори и празноглавите им поклонници се отричат ежедневно от тях.#KAG2020
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги псевдо-медиите са направили от мухата - слон, както стана с инжектирането на дезинфектанти. А на стадото толкова му трябва за да почне да повтаря като папагали един и същ непроверен фейк, докато фейкът не стане масова "истина". Ето така се борави с "новините" в 21-вия век!
19
1
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Не спира ... От 10 кладенеца вода донесе, само и само да е "герой" и да се е "справил" :D
18
4
 
20
 
! Отговори
Доньови работи преди 3 години
Хидроксихлорохинът, който пиел всеки ден, май има много лоши странични ефекти и върху мозъка. А от друга страна човекът гони втори мандат, няма да пусне от ръцете фурнаджийската лопата чак до ноември. Някой да не е очаквал, че няма да се похвали и с онова, което е за съжаление? Чудовищно скъпата и комерсиализирана "медицинска" система в Щатите просто не не е приспособена за борба с епидемии. Единственото й предназначение е печалбата, а дали ще има излекувани, е някъде далеч надолу в списъка.
17
5
 
6
 
! Отговори
Фалшивите Новини преди 3 години
и извадени от контекста думи за стадото! А за писмото до Тодрос от СЗО, 4-ри страници от фактологически истини по дати и чосове -нищо - това само показва, че Българските Медии са на Хорорар съм Пекин, т.е. Комунистическата Партия на Китай!!
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай разби САЩ президента им тотално изпляска.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... каза човекът, който преди това препоръча да се инжектира белинавъпреки това мисля, че ковид паниката работи в негов интерес и нищо чудно да повтори мандат :(