Тръмп: За САЩ е чест да имат най-много заразени с коронавирус

Отдава големия брой заразени на успешния режим на тестване
20 май 2020 10:19, Ния Христова
67
Тръмп: За САЩ е чест да имат най-много заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е "значка на честта" САЩ да имат над 1,5 млн. случая на заразени с коронавирус. Страната е отчела най-големият брой заразени в световен мащаб. Според Тръмп общият брой заразени е в резултат на успешния режим на тестване, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
"Смятам, че това е значка на честта, наистина е значка на честта", заяви Тръмп пред репортери по време на заседанието на кабинета в Белия дом във вторник. По думите му това е оценка за цялостната работа, която много професионалисти са свършили. 
 
От февруари насам най-малко 91 хил. американци са починали от COVID-19. В САЩ са направени 11.8 млн. теста за вируса по данни на Covid Tracking Project, след като правителството закъсня с производството на тестовете. В страната все още има недостиг на тестове. 
 
САЩ отчитат случай на всеки 7,8 теста, докато други страни като Нова Зеландия, Австралия и Южна Корея, трябва да тестват доста по-голям брой хора, за да намерят случай, сочат данните, събрани от Our World In Data.
 
В страната се намира най-известното огнище на коронавирус в света. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията твърдят, че САЩ са направили 11,3 милиона теста, въпреки че Тръмп каза, че смята, че числото е по-близо до 14 милиона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Да предположим, че успехът с тестовете е смайващ. Достойно за напреднала държава от 1-Ви Свят. А какво да кажем за смъртността, която е достойна за държава от 4-я Свят. Затваряхте болници, училища. Зарежете ги Гетата и безпризорните - да се трудят повече и да не се опитват да лежат гърба на бюджета, който е предвиден най-вече за военните и трибуквените (ФБР, ЦРУ и т.н.). Нал, тъй.......
53
0
 
2
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
До Анонимен 54А сега си напъни малко мозъка и кажи САЩ или България са в по-добра ситуация срещу вируса и срещу втора вълна????
52
0
 
2
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Eга ти изкълчената от зурлалистите новина. Затуй и хората само се забавляват с тъпотиите на медиите и никой вече не им вярва. Навсякъде по света броя на доказаните с тест заразени няма нищо общо с истинския брой заразени. А само че се правят повече тестове. Точно това е казал Тръмп. Освен това повече заразени но не знаещи че са били заразени и никога не усетили това означава че вече са буфер срещу вируса и втора вълна няма да има. Да му мислят тия държави със строги карантини !
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клоуна е за връзване.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нещо вярно за броя тестове, което и аз коментирах преди няколко дни - в САЩ на 7-8 теста има един заразен, а в България на около 30 теста има един заразен.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Американец?- Найн! Българин! От Своге!
48
16
 
12
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
Мизерници от Бегейница, дотук в САЩ тази година умряха точно токлова хора, колкото и миналата година. Напразно се радвате, че в Америка ще измрат, напротив живи сме и харчим парите, които Тръмпи ни даде и пак ще ни дава, само вие ще останете с празни ръце. Затова и ви пълнят чутурите с фейк нюз и ви лъжат колко зле е в САЩ, а вие вярвайте си там, не пречите на никого завистници.Колкото до Тръмп, пак ще го изберем наесен за да има бой по ***-либерали!Go Trump!
47
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този чува ли се какви ги говори изобщо...Боже колко мъка има по този свят, Боже...
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да се гордеят, и да не се гордеят - все са си прости американци. Затова по-добре да се гордеят.
45
2
 
9
 
! Отговори
До българина преди 3 години
Ти краварите не ги мисли. Гледай овчарите как се справят че май се задава народа с гегите.
44
3
 
7
 
! Отговори
Грую Родния Циник преди 3 години
Тествай леко и по малко като Боко и се окичи със значката на невидимия но широко пропагандиран успех. Да живей Боко! Там правят по 20-30 Хил теста на ден за щат. Тук направихме толкова за два месеца.
43
6
 
10
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Типичния американски цинизъм и нарцисизъм. Ако Русия беше първа цял свят щеше да ги плюе колко им е изостанала здравната система. Така са краварите въртят сучат все са номер едно и в осирането
42
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиндостан е с най-много тестове като абсолютно число, но ... Русия е направила около 7 млн. теста при население от 146 млн. души.Пиндостан има 11,3 милиона теста при 330 млн. население.Като брой тестове на 1 000 души население, Русия е направила повече.
41
1
 
5
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
До Анонимен 42Е има разлика, нашия президент е военен и съм съгласен че говори врели-некипели понякога, но неговите правомощия са ограничени.Президентите в БГ нямат почти пълната власт, както президентите в САЩ....може би искаш Плевнелиев да слушка ли?....и да бърбори мъдрите си слова.....хахахах
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дадохме им три милиарда миналата година, можеха да направят нещо за здравеопазването си. Сега ще трябва пак да ги финансираме (уж за самолети).
39
5
 
9
 
! Отговори
Още по трезвен преди 3 години
До ТрезвенНие и американците в една и съща година избирахме президент.Ама пък добре си ги избрахме....Нещо, май годината те е била подходяща за избори.
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат и голямата чест да са най-много починалите американци...
37
3
 
22
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Този ежедневно доказва на евентуално усъмнилите се в обратното, че "не го слуша главата".
36
5
 
16
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
До Анонимен 36Може и да се изненадаш, но в САЩ е много голям проблем здравната система.Обама направи някакви повърхностни промени с obamacear, но това си остава голям проблем в здравеопазването и до днес....:)
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако президента Тръмп като един влиятелен човек премахне носенето на маски по задължение и по подражание на Китай, който е една абсолютно комунистическа страна то той Тръмп ще бъде най велика и световно призната личност.