Доналд Тръмп предложи срещата на Г-7 да е на живо

Така ще се демонстрират сила и оптимизъм
21 май 2020 08:48, Елка Василева
5
Доналд Тръмп предложи срещата на Г-7 да е на живо
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп предложи тазгодишната среща на върха на страните от Г-7 да се проведе на място, а не чрез видеоконференция.

В Тwitter Тръмп отбеляза, че възстановяването от пандемията върви толкова добре, че е възможно значимото международно събитие да се състои на място на първоначално планираната или близка до тази дата.

“Това би бил един огромен символ към всички за това, че обстановката се нормализира,” написа Тръмп.

От Белия дом заявиха, че провеждането на срещата по традиционен начин би демонстрирало “сила и оптимизъм.”

Лидерите от Г-7 посрещнаха новината с разнопосочни коментари. Докато от Елисейския дворец посочиха, че френският президент Еманюел Макрон е склонен да присъства на живо, ако здравословните условия го позволяват, германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще изчака, преди да вземе решение.

Тазгодишната среща на седемте най-развити държави беше планирана да се проведе в резиденцията "Кемп Дейвид" от 10 до 12 юни, но пандемията от COVID-19 принуди домакините да преминат към вариант от разстояние, припомня БНР.

 


5
Още от САЩ
САЩ праща три самолета, за да приберат туристи от София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Получава се смешен каламбур "срещата на Г-7 да е на живо".
Срещата на износилите се либерасти на агонизиращия Г-7 да е на живо.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хитрец.Чрез конферентната връзка няма как среща да е на четири очи.А на присъствената е възможно и договаряне зад кулисите с всеки един участник по отделно.И може да се упражни индивидуален натиск,я малко обещания,я заплаха за кютек.Изобщо защо е необходимо тези срещи да са на живо,когато има такава възможност и да са дистанционно.Те и без това няма да могат да се ръкуват и разцелуват,както преди.Това послание явно има под текст.С Ци,може и да сбият,затова по надалеч не само на два метра.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако Тръмп е болен, това за среща на живо си е какво?
2
6
 
5
 
! Отговори
Парменид преди 1 седмица
Крайно време е в политиката да не се допускат хора над 60 години. Опасно е както за тях, така и за обществото. Също толкова разумно е да се сложи и долна възрастова граница за политически амбиции. Човек трябва първо да се е реализирал и доказал като специалист в една или друга сфера на живота, преди да започне да се занимава с политика. Нормално е политиците да бъдат на не по-малко от 40 години. 20 години политическа кариера е и гаранция, че политикът няма да се превърне в диктатор.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изобщо не ме интересува никакво Г7. Интересува ме само да съм добре и Германия да е много добре както винаги