САЩ праща три самолета, за да приберат туристи от София

Пътниците се връщат от други дестинации
61
САЩ праща три самолета, за да приберат туристи от София
Снимка: Посолството на САЩ

Три самолета за Съединените щати, организирани от правителството на САЩ, кацат тази седмица в София на връщане от други дестинации. Това става ясно от прессъобщение на американското посолство у нас.

От посолството уточняват още, че полетите са стандартни, а не евакуационни.

"По време на пандемията Ковид-19 посолството на САЩ  в София има задължението да уведомява всички американски граждани в случаите, когато в полети до Съединените щати, организирани от правителството на САЩ, има свободни места.  Това е т.нар. система MASCOT (Messaging Alert System for Citizens Overseas Tool). Мисията на САЩ в София продължава да оценява високо ангажимента на правителството на България да не затваря Летище София за международни полети. Тези полети носят приходи за Летище София и допринасят за устойчивостта на българската икономика", пише още в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мустафчийска скоро не ни я бяха показвали?!Нещо селфито мноо зле.
4
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех, че сме поели ангажимент пред Щатите да не затваряме летище София. Колко мило!
3
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко живо бяга от стабилността на милиционерската върхушка и ордата копанари завзели властта с преврат през 44 година и в частност боркоборис суджукоглу.
2
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България се провежда експеримент за придобиване на стаден имунитет (по Мангъра).Който оцелее,оцелее.Така и така не искаме да спазваме карантина.Затова американците евакуират своите граждани
1
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме си Цветанов и не искаме да сваляме законното правителство,не искаме насилници от които всички се страхуват,да вземат властта чрез насилие и управляват!