Близо 100 хиляди души загинаха от коронавирус в САЩ

Заразените се увеличиха след облекчаването на мерките
23 май 2020 18:30,
48
Близо 100 хиляди души загинаха от коронавирус в САЩ
Снимка: БГНЕС

Заразените с коронавирус се увеличиха в САЩ на фона на облекчаване на мерките. Броят на потвърдените смъртни случаи в САЩ, причинени от новия коронавирус, надмина 96 000, най-големият в световен мащаб, сочат данни на университета Джонс Хопкинс. Повече от пет милиона души са били заразени по целия свят, като над 1,6 милиона от тези случаи са в САЩ, показват данните, цитирани от The Wall Street Journal.

Още по темата

Президентът Тръмп призова управляващите в петък отново да отворят местата за поклонение на нацията като „жизнено необходими обекти“, като се мотивира с препоръките за безопасност от Центровете за контрол и превенция на заболяванията. Той каза, че ще "прескочи" всички губернатори, които не са съгласни с това, въпреки че не уточни как ще го направи, допълва „Фокус“.

Докато някои щати вече разрешават да се отворят отново храмове, други - като Род Айлънд - все още не планират да го правят, въпреки изявлението на президента.

Случаите с коронавирус в Монтгомъри, щата Алания, се увеличават бързо, с 35% през изминалата седмица до над 1 050; болниците там казват, че има недостиг леглата за интензивно лечение. Алабама в петък допълнително облекчи ограниченията заради разпространението на вируса, отваряйки отново местата за забавления като аркади, кина и боулинг зали.

Губернаторът на щата Невада Стив Сисолак заяви, че неговият щат има за цел да отвори отново казината в Лас Вегас и на други места на 4 юни. Ню Йорк обяви, че райони като Лонг Айлънд могат да бъдат отворени още през следващата седмица.

Въпреки ускоряването на темповете на повторно отваряне на държавата, ограничителните мерки продължава да оказва натиск върху американския пазар на труда. В четвъртък новите данни показаха, че около 2,4 милиона американци са загубили работата си до 16 май. За целия април работодателите в САЩ са съкратили над 20 милиона работни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
13
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
100 000 ако са наистина от корона вирус е много.Ама 95 процента са от други болести.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щата "Алания" 51-вия ли е?
1
21
 
12
 
! Отговори
реалист преди 3 години
За 340 мил. население в САЩ , никак не са много !!