Само в Америка заразените с коронавирус са над 2.4 млн. души

Мексико регистрира най-големият брой смъртни случаи
27 май 2020 07:20, Петя Славова
8
Само в Америка заразените с коронавирус са над 2.4 млн. души
Снимка: БГНЕС

Над 2,4 милиона души са заразени с новия коронавирус в Америките, а смъртните случаи в региона са над 143 000, предаде ДПА. Това превръща региона в новата гореща точка на пандемията, заяви вчера директорката на Панамериканската здравна организация Кариса Етиен.

Етиен изтъкна, че Панамериканската здравна организация е изключително обезпокоена от големия брой на случаите на заразяване в Бразилия, чийто президент Жаир Болсонаро разкритикува въведените заради коронавируса карантинни мерки. Директорката изрази притесненията на ръководената от нея организация и за ситуацията в Перу и Чили.

Още по темата

За повечето американски страни "сега не е време да смекчават ограниченията или да редуцират превантивните стратегии", каза Етиен в изявление за медиите, публикувано на уебсайта на Панамериканската здравна организация.

Етиен призова и за взимането на превантивни мерки срещу заболявания, които не се предават от човек на човек, като например диабет, сърдечни и респираторни заболявания, предаде БТА.

Те са отговорни за 81 процента от смъртните случаи в Америките преди появата на Ковид-19 и болните от тях хора са най-уязвими по отношение на Ковид, каза Етиен.

За трети пореден ден починалите от Ковид-19 в САЩ са по-малко от 700, предаде Франс прес, като се позова на данни на университета "Джонс Хопкинс". Смъртните случаи през последните 24 часа в САЩ са 657.

Общият брой на починалите от вируса в САЩ достигна 98 875, като се очаква скоро те вече да са над сто хиляди.
Броят на заразените с вируса в САЩ е около 1,7 милиона души, като през последните 24 часа са регистрирани около 18 000 нови случая на заразяване.

В Мексико бе регистриран най-големият досега брой смъртни случаи от коронавирус за едно денонощие, заяви вчера на пресконференция главният епидемиолог на мексиканското здравно министерство Хосе Луис Аломия, предаде ТАСС.

"За съжаление, смъртните случаи от коронавируса към настоящия момент са 8134", заяви Аломия, като подчерта, че за последното денонощие в Мексико са регистрирани 501 смъртни случая.
Броят на заразените в Мексико се увеличи с 3455 и достигна 74 560.

От 28 февруари досега мексикански специалисти са направили 235 129 теста за коронавирус, като 128 691 от тях са отрицателни.

В края на март правителството на Мексико обяви извънредно положение в сферата на здравеопазването и преустанови всички дейности, които не са от първостепенна важност. Очаква се, че от 1 юни регионите на страната ще започнат да се завръщат към нормалния живот, като спазват стриктно препоръките на здравното министерство.

Броят на заразените с коронавирус в Канада за едно денонощие е под хиляда души - 936, съобщи вчера канадското здравно министерство, цитирано от ТАСС. Общият брой на заразените с вируса в Канада е вече 86 647.

От 21 май насетне броят на заразените всеки ден в страната намалява. В понеделник канадските власти съобщиха за 1012 случая на заразяване. Досега от коронавирус в Канада починаха 6639 души.

По данни на канадското здравно министерство от коронавируса са оздравели напълно 45 319 души. На 11 май броят на оздравелите от вируса в Канада за първи път бе по-голям от този на заразените и към настоящия момент тази тенденция се запазва. Първият случай на заразяване с коронавирус в Канада бе регистриран на 15 януари, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразените са много в Америка, но изостават по починалите на чивек от населението от Западна Европа. Вчера за деня Швеция има най-много починали на човек от населението, много повече от следващите в списъка. На второ място е Испания. Грей и четвърти са Бразилия и Перу с два пъти по-малко починали на човек от населението от Швеция. В САЩ починалите са 4 пъти по-малко от Швеция на човек от населението за деня.
5
0
 
2
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
От тях 700 000 са оздравели и 100 000 са починали, така, че болните са 1 600 000
4
2
 
3
 
! Отговори
2,4 МИЛИОНА преди 3 години
Няа вирОЗ, нали?
3
2
 
2
 
! Отговори
Движение преди 3 години
На медици:От Изт.Европа в Западна,от в САЩ!Защо ли?Здравето не било капитал!Капитал били парите,колите,къщата,ланците,пръстените!За какво ти е всичко това,като го няма здравето!Проблемът,преди всичко е личен!
2
1
 
3
 
! Отговори
Expose the Nose преди 3 години
"заяви вчера директорката на Панамериканската здравна организация Кариса Етиен"**************************************************************Oхооо, и там са настанили клюноноса, от племето, което никога не е направило нищо лошо в историята.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оградете ги с ограда, та останалия свят да си отдъхне и заживее спокойно, да добрува и живее в мир