Арестуваха екип на CNN на протестите в Минесота

Въпреки че се акредитира пред полицията, Омар Хименес е задържан
29 май 2020 15:40, Нели Христова
55
Арестуваха екип на CNN на протестите в Минесота
Снимка: CNN

Властите в Минесота арестуваха екипа на телевизия CNN, докато отразяваше протестите, свързани със смъртта на Джордж Флойд.

Още по темата

Журналистът от CNN Омар Хименес e арестуван по време на пряко включване от мястото на протестите в Минеаполис. Преди това той се е идентифицирал пред офицерите. На другите двама души в екипа му - продуцентът и операторът, също са поставени белезници. Полицаите взимат и камерата на телевизията, но не осъзнават, че тя продължава да записва случващото се.

От CNN нарекоха ареста на екипа им "нарушение на Първата поправка" и настояха служителите им да бъдат пуснати веднага на свобода.

"Полицията ще има много какво да обяснява", казва бившият полицай Чарлз Рамзи, който е ръководил отдели във Филаделфия и Вашингтон. Според него в ареста на журналистите няма "никаква логика".

"Той се е представил на полицаите, вижда се акредитацията му. Ако не искаш да е там, просто го помоли да се премести", казва Рамзи.

След като губернаторът на Минесота се извини на CNN, Омар Хименес и екипът му бяха освободени. Той сподели, че се е чувствал спокоен само заради факта, че цяла Америка вижда какво се случва с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
еееее преди 3 години
Холивуд преиграва с филма.Хем врякащите им палят централата,хем ги арестуват.Този театър често го наблюдавахме в последните години къде ли не.Не мога да си представя всички въоръжени чупят и врещят и никой не стреля
50
0
 
3
 
! Отговори
куршум преди 3 години
В САЩ всеки може да си купи и да притежава оръжие, така че полицаите по принцип ги е шубе от огнестрелни изненади
49
1
 
2
 
! Отговори
Туземец преди 3 години
Добре дошли в страната на демокрацията . Където всеки си прави каквото си иска претендирайки че това са гражданските му и служебни права .Полиция, граждани, бели, чеерни, кафяви, бедняци, свръхбогати, политици, бизнесмени ВСЕКИ си има права. Свои собствени права , които той сам си е измислил и твърдо е решил че точно това му се полага по конституция и закон ...... дори няма нужда да чете какво пише в "дебелите книги" като Конституцията на САЩ или някой от "скучните" Закони за правата на Човека.
48
1
 
5
 
! Отговори
2 преди 3 години
Е то проблемите ВИНАГИ са с участието на някой Омар, калмар и други представители на фауната. Да трошиш, да грабиш хора и да разграбваш магазини ,защото си борец за правда е запазена марка на един ненужно толериран и отглеждан етнос в САЩ.
47
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
CNN е свободна медия,милиардите хора по света го знаят,за съжаление все по-малко медии са свободни като тях...оправдавате това,как един чернокож репортер е арестуван,а един бял...да да поинтересувайте се...е бил допуснат да снима и не е бил арестуван ...двоен аршин,лицемерие водещ ни към гибел...оо да вие с парите и офшорните сте безсмъртни...така си мислите...Бог ни дава животите...как да живеем и на кой Бог да се кланяме избираме сами...САЩ бе символ на Свободата на човеците
46
2
 
1
 
! Отговори
1914 преди 3 години
крайно време е след ветото над смъртната присъда да приемат вето и над другите присъди, нали се стремим към европейски и светивни ценности!
45
4
 
2
 
! Отговори
gong преди 3 години
CNN е американското Канал 3, а арестувания е техния Патарински. Боооой
44
3
 
1
 
! Отговори
ff преди 3 години
*** си поверва и сега ще яде шанару, само така, U - S - A, U - S - A...
43
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Това е добра новина. Си Ен Ен по поведение е не само фейк нюз пропагандна институция, но и терористична организация, с антиевропейска и антихристиянска програма.
42
1
 
1
 
! Отговори
До 36. От 33. преди 3 години
Моят коментар е за ареста на ДаНеНераста.Колкото до "убитите" под лекарски контрол, за тях няма да има нито факле, нито *** нито факинг, грабинг и разрушатинг.Тишина за всеки починал поради каквото и да е насилие, безмедициние и каквато и да е друга нечовещина.Ти беше ли на протест срещу насилията, грабежите, изнасилванията е убийствата практикувани от ордите на филиповско, столип сливенските индуси
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
CNN са нашия еквивалент на БТВ, така че ареста им е малко.
40
4
 
6
 
! Отговори
УЧУДЕН преди 3 години
В ОБСЕ и Совете Европы призвали власти России освободить задержанных 28 мая журналистовКомиссар Совета Европы по правам человека Дунья Миятович сообщила, что "сильно встревожена" арестом Ильи Азара и задержанием журналистовЗАЩО СЕГА ВСИЧКИ НЯМАТ ВЪПРОСИ ???
39
2
 
10
 
! Отговори
даааа преди 3 години
САЩ ке падне
38
1
 
4
 
! Отговори
Дарвин Чарлзь преди 3 години
Расизъм винаги е имало и ще има.
37
1
 
7
 
! Отговори
USA преди 3 години
До Анонимен 37В полицията им има много расисти, е не всички са такива но си ги има.По принцип когато спрат чернокож за проверка, за тях е важно винаги да си показват ръцете през джамовете, ако не си ги покажат може да ги разтрелят като кучета.
36
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тия зорлем си търсят белята - по време на бунтове заради насилие срещу чернокож, те арестуват пред камерите чернокож репортер. Някой няма ли да прояви поне малко разум? Нямам предвид президента им - на него разумът му е отстранен по оперативен път.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 33 Каква грешла те гони, бе? Полицая си го уби умишлено!Гледал ли си клипа изобщо?
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия изнесоха цялата демокрация в другите страни и сега си нямат, ще трябва да внесат малко.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са расисти белите американци ама никак,после да не ни обясняват на нас какви да сме като те са същите ако не и по-големи!
32
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Полицията/Милицията се пада тежката задача за опазване на обществения ред. Грешки стават и на улицата и в болницата..Да е видял някой подобни демонстрации срещу лекари?Колко му е на сиенена да разбере кой от полицайте е по верен към работата си и точно срещу него да разиграят номера с камерата.Ако бачках в сиенена точно така, слабото място в личния състав ще диря и според зависи както се получи.