Арестуваха полицая, притиснал към земята починалия цветнокож

Той вече се сдоби и с обвинение
30 май 2020 08:06, Красимир Ангелов
75
Арестуваха полицая, притиснал към земята починалия цветнокож
Снимка: БГНЕС

В САЩ бе арестуван полицаят, притиснал към земята починалия при арест в Минеаполис цветнокож, предадоха световните агенции, като се позоваха на властите в щата Минесота.

Дерек Човин е бил задържан четири дни след инцидента, който предизвика вълна от съпътствани от насилие протести, които започнаха в северния град, но постепенно обхванаха цялата страна.

Още по темата
В понеделник 44-годишният бял полицай притиснал в продължение на няколко минути с коляно на земята врата на Джордж Флойд, въпреки че 46-годишният цветнокож се оплаквал, че не може да диша.

Дерек Човин и трима негови колеги вече бяха уволнени от полицията още във вторник.

Малко след новината за ареста, прокуратурата в Минесота съобщи, че на Човин са били повдигнати обвинения в убийство от трета степен - тоест убийство, извършено при опит за нанасяне на телесна щета на жертвата, но не непременно за причиняване на нейната смърт, предаде Асошиейтед прес.

Възможно е на вече бившия полицай да бъдат предявени и други обвинения.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън каза, че е разговарял днес със семейството на Джордж Флойд и призова за справедливост. В кратък онлайн коментар Байдън, вероятният кандидат на Демократическата партия на президентските избори в Съединените щати наесен, обвини за смъртта на цветнокожия "системния расизъм", който нарече "отворена рана" на американското общество.

"Време е за дълбоко и трайна полицейска реформа в Съединените щати", призова той.

Байдън отправи завоалирана критика към президента Доналд Тръмп, без да го спомене поименно. "Не е време за подстрекателски туитове. Не е време за подбуждане към насилие", заяви демократът, който вероятно ще се изправи срещу президента републиканец на изборите през ноември.

По-рано вчера в коментари в Туитър, Тръмп нарече протестиращите в Минеаполис "бандити" и заплаши да постави града "под контрол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тцтцтц,специалистите тук само акъл дават ама не виждат себе си колко са прости.
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как го задуши само. А са работили заедно една година като охрана в нощен клуб извън града. Чeнгетo е било външна охрана, а н.eгъpът вътрешна. Става въпрос за клуб El Nuevo Rodeo, собственост на Мая Сантамария.Арестували са го, защото е представил в някакъв магазин фалшив чек за 20 долара и от магазина са извикали пoлиция. Затова сега маpoдepствaт из магазините.
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме, че масово тея са престъпници. Цели квартали и градове има... Кой знае колко жертви има на техните престъпления и явно на някой хора км избиват съчмите. Полицията едвам се справя с тях. Затворите са преръпкани. Вивнтука веерете за 5 опушени на година дето правят някой беля... Помислете ало са хиляди такива... И вие ще станете като фуражката.
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе съгласен съм за мародерството че това не е протест ами разграбване и хаос.Само че потърсете видеото за ареста на черния и вижте за какво става на въпрос.Полицаят го души че и си пъхнал ръцете в джобовете с някаква садистична усмивка.
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм..гледах видеото.Полицаят наистина се забавляваше!Афрото беше с белезници зад гърба,лице към асфалата.Синия беше си сложил ръцете в джобовете и със усмивка лекичко подскачаше с коляно на врата му.Още 3 полицаи обикаляха наоколо и се смееха.Не знам какво е направил,ама си мисля,че със същата усмивка синия би му одрал кожата.Наистина беше излишна сила,афрото беше овързан като салам!
42
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога черните, ще бъдат расисти? Единствено от тях чуваме да се говори за това. Някой им бил казал черен, няий ги бил подтискал? Ами вървете си в Африка. Какво искате от хората там. Приеха ви, учат ви., в спорта сте, в киното.... Дори президента беше черен. За какъв расизъм говорим?Повашата логика и вие трябв да ходите в затвора като викате - Бял.
41
0
 
3
 
! Отговори
1234 преди 3 години
"протести"
40
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В сащ не могат да си позволят лукса да назначат за обикновенни фуражки интелигентни, възпитани , знаещи и в добра физическа форма -както е у нас. И за това сега имат проблеми.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля си,че това не е никакъв протест,а живо мародерство!Обявява се военно положение,и се почва с картечниците!И ГМО-демокрастите моментално ще се кротнат!
38
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересното е че винаги цветните си търсят правата ако е бял никой няма даже да спомене че си е отишъл явно като дадеш права на цветни и ти се качват на главата то у нас същата работа с ромеите
37
2
 
21
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Има си прокуратура и съд да разследват дали полицаят си е превишил правата.А не н.егрите да палят и грабят използвайки повода.
36
6
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗОБЩО НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ ПОЛИЦЕЙСКАТА БРУТАЛНОСТ Е НАСОЧЕНА САМО СРЕЩУ АФРИКАНЦИРАБОТАТА НА ПОЛИЦИЯТА Е ДА ЗАДЪРЖИ ОБВИНЯЕМИЯ ТОВА Е РАБОТАТА НА ПОЛИЦИЯТА ИЛИ ДА РЕАГИРА В СЛУЧАЙ НА ЗАПЛАХА ТОВА Е РАБОТАТА НА ПОЛИЦИЯТА!!!РАБОТАТА НА ПОЛИЦИЯТА Е ДА ТИ СЛОЖИ БЕЛЕЗНИЦИ ДА ТЕ ВКАРА В ПАТРУЛКАТА!! АКО ПОЧНЕШ ДА БЯГАШ СЛЕД КАТО ТИ СЛОЖИ БЕЛЕЗНИЦИ ДА ТЕ ЗАСТРЕЛЯ ТОВА ЩЕ ГО ОДОБРЯ!!!НО ТОВА КОЕТО БЕШЕ НА ВИДЕОТО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ Е ЧАСТ ОТ ПРОЦЕДУРАТА! ПРАВИЛНО СЕ БУНТУВАТ СРЕЩУ ПОЛИЦИЯТА!
35
4
 
22
 
! Отговори
Без грим! преди 3 години
Към всички, които милеят за крадливите и агресивни р.оми и чер.нок.ожи тук и извън страната.: Колко от вас си построиха къща във Филиповци или Факултета? А в Столипиново ? А колко искат дом в такъв квартал? А такива съседи?
34
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе, хора, бъдете малко човеци. Предтавятали си починалия в какви мъки се е задушил, без да е бил способен да направи дори опит да се спаси. Този полицай не му е дал живота, за да му го отнема. Справедливост!!!
33
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като влезна в български форум,и като видя как бързо се намират решения на световни проблеми,и направо съм горд че съм българин!
32
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ ПОЛИЦИЯТА НО СИ ИМА ПРОЦЕДУРА А ТУК НЕ БЕШЕ СПАЗЕНА ИЗОБЩО!БЕЗ ПОЛИЦИЯ НЕ МОЖЕ НО И ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА СПАЗВА ЗАКОНА!!! ПОЛИЦИЯТА НЕ Е НАД ЗАКОНА!!!АБСОЛЮТНО ВЗИМАМ СТРАНАТА НА АФРОТО В ТОЗИ СЛУЧАЙ!!!АКО НЕ СПАЗВАМЕ ЗАКОНА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ГРАЖДАНИ ИЛИ ПОЛИЦИЯ ЩЕ НАСТАНЕ АНАРХИЯ И МАЙ ТОЧНО ТОВА СЕ СЛУЧИ ТАМ
31
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Компетентния, дали има решение и на този проблем в Америка?
30
5
 
12
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Аз ти сложиж минус.Безплатно.Просто сте ми гнусни такива соросоидчета.После като ви ограби някой н.егър или ц.и.ганин ще виете като линейки,че полицията не си върши работата.
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** използваха случая,за да грабят и палят.Като не им харесва в САЩ имат пълното право да си ходят в Африка.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бързо ги нашмулихте тези минуси. Явно ви плащат добре за тях.