Демонстрантите срещу полицейското насилие в САЩ нападнаха и централата на CNN

Продължава вълната на недоволство след убийството на чернокож
Обновена: 30 май 2020 07:39 | 30 май 2020 07:35, Красимир Ангелов
131
Демонстрантите срещу полицейското насилие в САЩ нападнаха и централата на CNN
Снимка: БГНЕС

Демонстранти, протестиращи срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож мъж в Минеаполис, атакуваха и централата на телевизията CNN в Атланта, съобщава Асошиейтед прес.

Телевизията предаваше на живо как демонстранти замерят с бутилки полицаите, застанали във входа на сградата и ги призовават да напуснат полицията. Един човек се опита да разбие със скейтборд прозорци на сградата. Замазано с боя бе логото на телевизията.

Още по темата
През цялото време полицейското присъствие бе засилено, съобщава БТА.

Протестът в Атланта започна и продължи мирно няколко часа, но в един момент част от демонстрантите започнаха да вилнеят и да чупят полицейски коли, една бе запалена.

Ранени са трима полицаи, има много задържани, съобщи говорител на полицията.

Кметицата на Атланта Кейша Ланс Ботъмс обвини протестиращите, че с действията си позорят името и на Флойд и на родения в града борец за правата на черкожите Мартин Лутър Кинг.

"Това не е духът на Кинг, това е хаос, когато убиха Кинг, ние не вършехме такива неща в нашия град", каза Ботъмс и призова протестиращите да се разотидат.

Размириците обаче са продължили, има изпочупени заведения и подпалени коли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
20
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
Винаги съм се чудил какво значи израза ,,God save Amerika!,,. От кого да я пази? Тя е защитена от агресори географски и всякак. Тези дни осъзнах. От нея самата.
65
2
 
25
 
! Отговори
До реалнафантазия преди 3 години
Само да те осведомя, че световния външен дълг е 53 трилиона долара, като близо %50 или по-точно малко над 24трилиона е външния дълг на САЩ. Да, най-богатата е ама с чужди пари
64
0
 
23
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Аз пък вече не се чудя защо след тоалетната хартия американците изкупиха всичкото оръжие и патрони.
63
0
 
15
 
! Отговори
SS преди 3 години
аз се чудя защо още Китай Co не протестират гръмогласно пред ООН за зверското нарушаване на човешки права във "the great USA" - ха,ха,ха
62
1
 
22
 
! Отговори
SS преди 3 години
Нали в САЩ всичко е гигантско и велико - е, така трябва да е и с протестите
61
2
 
11
 
! Отговори
SS преди 3 години
точно заради духа на Мартин Лутър Кинг, системата трябва да се срине!Най-добре е да дойдат 'черните пантери' - те си знаят работата
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна да става интересно...А много скоро ще стане още по-интересно..
59
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези безредици са за да грабят от магазините каквото могат, не са за справедливост и права. В даден момент обаче ще започнат други процеси след тези безредици и тогава ще стане още по интересно ....САЩ са Германия на 21ви век ...
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
демонстранти, ха-хааааа...
57
6
 
16
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Точно ей заради такива диви маймуни, който изграждат облика на цялото афро-американско население на САЩ. Стават подобни инциденти.
56
2
 
9
 
! Отговори
ЩАБ за бурба преди 3 години
Що са излезли навън, и то без маски?Триста кинта глоба!
55
5
 
10
 
! Отговори
White trash преди 3 години
До реалнафантазияНай-богатата държава е Норвегия и между другото човешките права и парите са две различни неща. *** посети Дания, Норвегия, Финиландия и посети САЩ ще видиш кое как е ти съдиш от какво медиите са ти казали или си чел нещо по форумите. Чехите и те не са много стока темата е за САЩ за мен са една клоака вече го написах каква Чехия забъркваш не ми е ясно ? Правиш се на умен ли какво ли и ти лично какво направи като ти казаха, чехите че си фекал ?
54
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На България и трябва един такъв протест.
53
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето така се води война срещу тиранията, а не като ***, които оставиха диктатора Боко Тиквата да ги стъпче и да им прави държавата на бунище.
52
2
 
10
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Тия с черните жилетки надминаха онези с жълтите!
51
20
 
9
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До White trash,И все пак да не забравяме, че САЩ остава най-богатата страна в света - факт, докато България един човек я изобрази като кл.озет... :)
50
11
 
18
 
! Отговори
White trash преди 3 години
Искам само да си седя пред телевизора да гледам реалита със Карашиян и да пия газирани напитки със пържени картофи, докато стана 300 кила. Това е демократично, САЩ е най-великата държава на света. Aха ? Май лъсна голия *** на САЩ и се оказа, че тази държава е един счупен кeнeф от който непрекъснато извират фекалии.
49
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Америка е велика понеже хората се борят срещу несправедливостите.Българина щеше да пие една студена вода пред парламента и протеста му да свърши бързо.
48
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахте ли защо имаше "пандемия" по целя свят? Ето така щеше да е навсякъде.Хората са *** и при най- малка манипулация изпълняват плановете на ка(ни)балистите.Ако Тръмп не успее да смачка правителството в сянка и медиите (двете злини които тормозят човечеството) със всички вас/нас е свършено. Ваксини, 5G, адренохром, педофилия, канибализъм, робство - ето това чака човечеството. Ако Тръмп не успее - WW3!
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали беше най, най, най-демократична, свободна тая държава бре? Кво се оказа сега? Явно някой трябваше да умира..