Недоволството в САЩ от полицейското насилие стигна и пред Белия дом

Протести има в много от големите градове
Обновена: 30 май 2020 10:11 | 30 май 2020 10:10, Красимир Ангелов
209

Снимка: БГНЕС

Стотици протестиращи се събраха пред Белия дом, за да изразят гнева си от смъртта си на чернокожия Джордж Флойд. 46-годишният мъж почина в понеделник при арест от бял полицай.

Обстоятелствата около смъртта му отново разпалиха расово напрежение в САЩ. Полицаят, сочен като виновник за смъртта на Флойд, е освободен от длъжност и обвинен в убийството му.

Още по темата
Демонстрантите пред резиденцията на президента Доналд Тръмп носеха плакати, на които пишеше "Престанете да ни убивате!","Животът на черните е важен" и скандираха: "Справедливост за Джордж Флойд!".

Общественото недоволство избухна, след като в социалните мрежи бе разпространен случайно направен от очевидец на ареста видеозапис, на който се вижда, че задържаният мъж е повален на земята, лежи по корем, а полицай няколко минути притиска с коляно врата му към земята, а мъжът му казва, че вече не може да диша, съобщава БТА.

Демонстрации и протести, които излязоха извън нормалните шествия, имаше още в Ню Йорк, Лос Анджелис, Детройт, Атланта, Хюстън и други.

В Минеаполис (щата Минесота), където не спират протестните акции, бе обявен полицейски час от осем вечерта до 6 сутринта, за да не се допуснат размирици като тези, при които десетки магазини бяха подпалени и разграбени, предаде Асошиейтед прес.

Кадри от протестите в САЩ вижте в следващата галерия

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе..., друго си е га те бият "демократични полицаи с демократични палки"!!!Чувстваш се някакси "по-демократично" Пребит!!!-)))
163
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Новия Световен ред всеки трябва да си знае мястото. Искаме си живота от 1979-1989г. Не искаме либерално управление, искаме права за интелигенцията и средната класа за всичките и етажи от образовани и работещи хора. Американският Президент Доналд Тръмп е стожер на Средната работеща класа. Господ да го Благослови.
162
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Смъртта на негpото дойде като по поръчка и сатаниста Сорос развърза кесията"-------------------------------------Всичко, което "се случва" като по поръчка, дали е случайно?Съмненията раждат версии и конспиративни теории. Задават се избори през ноември
161
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е проблена да стоиш кротко. Да изчакаш полицая, да отговориш на въпросите му тихо и културно. ..и да си продължиш по пътя . Не си си имал взимане даване с *** куки, за да питаш какъв е проблема. Като наказан може да те държат час и половина, ЕК така, защото им е кефнало.
160
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
недоволство... ха-ха-ха-ха-ха-ха...
159
3
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
А вие искате в САЩ да ходите да работите, защото видиш ли били много, ама много богати. Това ако е държава. Парите ги има и извън САЩ. Тези никога няма да получат безплатен и екологичен източник на енергия. Парите им няма да ги спасят.
158
3
 
11
 
! Отговори
Станка преди 3 години
Къде е пентигонат къде са нату защо не ни спасяват от тези зверове.
157
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за брюксел българия е африка на ес!за анкара българия е бивша османска провинция отделила се от майка турция 1908 г.за вашингтон българия е пуерто рико на балканите!за москва българия е задунаевска губерния!мнение за какво очакваме от екатерина захариева!
156
4
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 3 години
Смъртта на негpото дойде като по поръчка и сатаниста Сорос развърза кесията.Тръмп и генералите от Пентагона са трън в очите на мошениците от Уолстрийт и освен вируса и палежите със сигурност ще има още много да видим.
155
2
 
11
 
! Отговори
Чефо преди 3 години
Айде, айде, още малко и империята на злото са се самоунищожи!Бог, заличава всички, които носят смърт и изземват делата му!Всички , които не следват волята Божия са обречени! Просто ще изчезнат! Друга култура иде, с други хора и народи с основа славяните!А америка ще изчезне, а с нея и лошото в света!
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп и сенаторите нямат властта да решат проблема.Така че те няма какво да направят.
153
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 157 Народа ще е удовлетворен единствено ако тоя го сложат на електрическия стол...пардон те вече не употребяват такива столове, а смъртоносни инжекции!Смъртна присъда чрез инжекция! Това е! Друго не може да има за тоя.
152
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Външното ни министерство и Калинка Захариева мълчат и не правят декларации, ноти.Гузно и срамно мълчат и не защитават правата на човека, на гражданите в САЩ.Защо?
151
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да осъдят полицая по бързата процедура и протестите ще спрат.
150
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в българия имаме десетки може би и стотици случаи,при които полицаи са бити и нападани от разярени роми...в самоков има доста сериозни нападения срещу местни полицаи отишли да разтървават ромски кланове хванали се за гушите.самоковската полиция отива в ромската махала с презумпцията да спаси човешки живот.вместо това при появата на ченгетата двата враждуващи ромски клана се съюзяват и се обръщат срещу униформените...даже един полицай щеше да бъде заклан.властта мълчи!
149
1
 
12
 
! Отговори
И тук трябва преди 3 години
И тук всъщност трябват по-губички бунтове докато (като минимум) не се разкара бузестото корумпирано чудовище Горанов.
148
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sata N...чувал ли си за ОБЩА сънна артерия??? Аре ела пак като видиш къде се намира в шията, палячооо!
147
10
 
10
 
! Отговори
AAA преди 3 години
Черните са нагли,посягат и на полицаи.
146
2
 
17
 
! Отговори
Сериозно преди 3 години
Путин е виновен....ясна е "руската хибридна връзка" с протестите!
145
1
 
4
 
! Отговори
f преди 3 години
Полицията не пази и разследва, а напада регистрирани като психично болни, по случая с културиста от Варна и убийството му, е имало обаждане от него на 112, това не е ли гаф в полицията? И тоя регистриран като психично болен, заразили са го човека със спринцовките, половината народ регистриран като психично болни и не се разследва, трепете ги тия полицайчета!