Недоволството в САЩ от полицейското насилие стигна и пред Белия дом

Протести има в много от големите градове
Обновена: 30 май 2020 10:11 | 30 май 2020 10:10, Красимир Ангелов
209

Снимка: БГНЕС

Стотици протестиращи се събраха пред Белия дом, за да изразят гнева си от смъртта си на чернокожия Джордж Флойд. 46-годишният мъж почина в понеделник при арест от бял полицай.

Обстоятелствата около смъртта му отново разпалиха расово напрежение в САЩ. Полицаят, сочен като виновник за смъртта на Флойд, е освободен от длъжност и обвинен в убийството му.

Още по темата
Демонстрантите пред резиденцията на президента Доналд Тръмп носеха плакати, на които пишеше "Престанете да ни убивате!","Животът на черните е важен" и скандираха: "Справедливост за Джордж Флойд!".

Общественото недоволство избухна, след като в социалните мрежи бе разпространен случайно направен от очевидец на ареста видеозапис, на който се вижда, че задържаният мъж е повален на земята, лежи по корем, а полицай няколко минути притиска с коляно врата му към земята, а мъжът му казва, че вече не може да диша, съобщава БТА.

Демонстрации и протести, които излязоха извън нормалните шествия, имаше още в Ню Йорк, Лос Анджелис, Детройт, Атланта, Хюстън и други.

В Минеаполис (щата Минесота), където не спират протестните акции, бе обявен полицейски час от осем вечерта до 6 сутринта, за да не се допуснат размирици като тези, при които десетки магазини бяха подпалени и разграбени, предаде Асошиейтед прес.

Кадри от протестите в САЩ вижте в следващата галерия

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
5
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Винаги белите лоши.А черните са послушни светици!Ай изчезнете ми от главата с тези ционистки пропаганди!
183
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това вече е истински ентертейнмънт. :)
182
1
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
А Обама и вицето му Байдън какво направиха за да спрат тези безумия на американските полицаи срещу чернокожи? Защото това е проблем който съществува откакто има чернокожи в САЩ а не откакто Тръмп е президент. Ама демократите и дума не щат да кажат по въпроса защото много добре знаят отговора. Еми Байдън има мераци да смени Тръмп. И както за афроамериканците настъпи рая на земята по времето на Обама предполагам ще чакат отново да дойде ако Байдън успее. Ама ще си останат с чакането за съжаление.
181
0
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Евреинът от банката не е крал, крал е само колкото да си върне откраднатото, евреите са най-големите демократи на тоя свят! Само трябва да се помисли на трезва глава или най-добре на пияна, за да е по-трезва, как да се докаже че не е крал, всичко е доказуемо, банката не е крала, само трябва да се докаже!
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До varg------------------------------Тя се разпадна преди 30 г.На път е нейната приемница да се разпадне.
179
1
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
Всичките убийства дето са ставали включително и случая Дейтън отдалеч си личи че са Холивуд, банката какво общо има с холивуд? Много малко, може и със САЩ да скъса, но не и с България, банката си иска парите от България, българската армия засега е собственост на банката, докато дългът не бъде изплатен, банката контролира най-силната армия в света, ако изгонят банката от САЩ, трябва да смалят и гугъла и холивуд, които са изцяло нелегални и това личи отдалеч!
178
3
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Еврейската банка няма закон, с който да я изгоните от България, случаят Дейтън е единственото убийство в нейно присъствие, а тогава е станала цяла война, нашите военни срещу целия свят ли да воюват, немците, британия,русия и други с танковете са били във Варна , вътрешно с полицията и военните всичко е наред и законово, евреинът си е изпълнил уговорката за закон и не е крал. И докажи, че е крал, всяко нещо оставя следи, дори и в миналото. Въльо и синът му трябва да се заловятИевреинътДАсеЗАВРЪЩА
177
5
 
4
 
! Отговори
varg преди 3 години
Време е империята на злото да се разпадне.
176
5
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Еврейската банка в САЩ си иска парите! Евреите са българи, да задвижат най-силната армия в света, българската, да така е, българската е най-силната, България теглила заем от банката за армия, искаме в армията ни да има само българи, на война не се умира!Изгонили банката от сащ,защото е незаконно всичко,но кой ще изгони и смели холивуд и гугъл,които са изцяло нелегални, не така, банката трябва да поеме българските военни и да почне да мачка сащ с танковете!
175
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е цветните метали да вземат властта в САЩ и да последват съдбата на Южна Африка.
174
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Много добре! Това е истинското лице на америка.Пcиxoпaти със лопати.Бой с лопатата по киферицата!
173
13
 
5
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
Тръмпи излезе кръгъл ***, осен че е вреден за света.
172
15
 
15
 
! Отговори
Дан сан преди 3 години
В САЩ убиха един *** и *** в Бегейницата с отрицателния прираст се радват, че Америка изчезвала.. пак чупим тъпомерите,хахаха.
171
7
 
11
 
! Отговори
пои преди 3 години
да! друго бие демократи4ният полицай! не е като социалисти4еския милиционер!някак си свободно и демократи4но изглежда!
170
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MGG И как точно ще станат мнозинство. Републиканците да не са глупави. Доналт Тръмп е тяхното острие, а на него не му пука. Тръмп ще победи и ще възцари 1000 г. мир на Земята. Новия световен ред и Доналд Тръмп Победа, той е световен лидер.
169
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен какъв чичо Сам цитираш, ти дори не знаеш кой е той.
168
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицая може и трябва да бъде съден по законите, но това се отнася и за цялата *** на Земята. Някой хора си помислиха, че с някакъв вирус ще налагат нов ред на Земята.Няма да се мине без война Долу СЗО и ООН да Живее Доналд Тръмп Новия лидер на Света.
167
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по гадни и арогантни хора от американските полицаи. Имам съседи полицаи в NYPD,които са нагли , безочливи, шумни , показно нарушават правилата , пиянски партита до малките часове, демонстрации на финансови възможности. Съседите едвам ги издържат но всеки си мълчи , защото не иска неприятности.
166
2
 
14
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Нещо,за нашите министри да напишете викам?Единия задържан,другия го разпитват,вие тука само за лошото време не сте писали,да запълвате обема...
165
3
 
4
 
! Отговори
324235 преди 3 години
Кви етнически насилия ви гонят това да не ви е тук на село черни бели жълти и тн. Повечето са бели и латиноси по протестите.