Българка разказва: Сърцето на Лос Анджелис гори, мародерстват

В САЩ измина пета поредна нощ на бунтове и безредици
31 май 2020 17:42, Анисия Иванова
137

Америка гори - пета поредна нощ на бунтове за смъртта на тъмнокож мъж при арест от бял полицай. В 25 града - Минеаполис, Атланта, Лос Анджелис, Филаделфия, Портланд и други, беше въведен полицейски час, а арестуваните са десетки. Пред очите на българския журналист Пепа Петрова разграбват магазин.

Сърцето на Лос Анджелис гори. Това разказва и българският журналист Пепа Петрова, която е участникът на снощния протест за смъртта на 46-годишния Джордж Флойд.

"От моя прозорец виждам как разграбват магазин. Чувате сирените, 20-30 човека на възраст между 16-18 години", каза Петя Петрова пред Bulgaria ON AIR.

От луксозния магазин пред очите на българския журналист тълпата изнесла десетки кутии със скъпи стоки на известни марки.

Протестът започнал мирно, но впоследствие започнали мародерства.

"На връщане започнаха бавно и постепенно да чупят, каквото видят по пътя си, нищо не можеше да ги спре. Анархия", допълни тя.

Според българката протестът вече не е за смъртта на 46-годишния тъмнокож Джордж Флойд. Той почина преди при арест в Минеаполис заради плащане с фалшива банкнота, след като в продължение на 8 минути полицай затискал врата му с коляно.

"Те се принизиха до нивото на убиеца на Джордж Флойд", категорична е тя.

В над 30 града за поредна вечер имаше демонстрации с опожарени коли и ограбени магазини.  Досега заради размириците са арестувани 1400 души.

В Минесота в петък бяха извикани стотици военнослужещи от Националната гвардия - резервна военна сила, която може да бъде призовавана от президента на САЩ или от губернаторите да се намесва при вътрешни извънредни ситуации.

Голяма тълпа се събра и пред Белия дом във Вашингтон. Президентът Доналд Тръмп осъди размириците и се закани да спре насилието. Смъртта на Джордж Флойд на улиците на Минеаполис е тежка трагедия, но паметта му е опетнена от грабители и анархисти, заяви президентът в Космическия център "Кенеди", където наблюдава изстрелването на ракетата "Спейс Екс":

"Стоя пред вас като приятел и съюзник на всеки американец, търсещ справедливост и мир, и като твърд противник на всеки, който експлоатира тази трагедия, за да граби, мародерства, напада и заплашва. Помирение вместо омраза, правосъдие, а не хаос - това са мисиите на дневен ред".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Иванова защо не пишеш какъв е цвета на кожата на мародеритезащото всички я знаем.Може и да грешим....!???
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа, ама...
76
5
 
9
 
! Отговори
odpo преди 3 години
България , благодарение на Мафиота Бойко има добри отношение с Турция, а и Турция да нападне България/Гърция/Кипър значи САМОУНИЩОЖЕНИЕ. Върпоса е друг, Ергоган загуби Истанбул, Измир, Анакара... ЗАЩО??? Защото образованите и свобоДОмислещите хора не го искат!!!! Същата работа е и при нас, Бойко е на Власт защото няма алтернатива, ГЕРБ са крадци и и3 мет, но БСП, ДПС и тем подобни са УЖАС!!! И новата ни алтернатива е СЛАВИТО.и той като "ЦАРА", много приказки и НИЩО НЯМА ДА ВИДИМ. МЛАДИТЕ СТАНЕТЕ
75
2
 
12
 
! Отговори
No Comment преди 3 години
Демокрация, та дрънка...
74
6
 
20
 
! Отговори
batmario преди 3 години
Когато банкер се облагодетелства по време на война е бизнесКогато чернокож се облагодетелства по време на война е мародер
73
4
 
11
 
! Отговори
8 преди 3 години
И в Лондон и Париж ! Нямащите срущу имащите ! Оцелаване -каза една американка !
72
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сакам да съм черен в щата алабама!
71
3
 
1
 
! Отговори
Турчин Тенгрист преди 3 години
До odpoА ние сме точно до Турция така че това никак няма да е добре и за България.
70
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте какво става за живота на един човек. Вижте тук, какво става селските полицайот Плевен и Ловеч си направили viber група и тормозят хората. Всичко, което ни се случва си го заслужавам.
69
7
 
6
 
! Отговори
Турчин Тенгрист преди 3 години
До odpoСАЩ никога няма да разруши Турцция. Първо Разрушаването и войната в Турция означава поне 50 или 60 милионно население от араби, турци, кюрди и още етнически групи да се пренаселят в Европа. И това ще бъде краят на Европа.
68
3
 
23
 
! Отговори
odpo преди 3 години
Ердоган е на път да съсипе Светска Турция... Това му е последния мандат! Той е фанатик, всички искаме да живеем свободно, да живеем по начина по който ние решим. Той иска нова Османска империя, ама има проблем, на където и да погледне вижда Русия, САЩ, Китай и ЕС а това означава НЯМА МЪРДАНЕ! САЩ показа, че може да разруши Турция за няколко месеца без война, представете си ако се намеси поне още един играч... Турция е край! Дипломацията означава да можеш да се покланяш, а Ердоган не го умее...
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да спре скоро.
66
2
 
10
 
! Отговори
УУ преди 3 години
И аз мисля че края на Европа ще бъде заради близкия изток с тази политика с която убиха самият съюз. Сега Арабите се пренаселват към Европа само Ердоган ги държи в Турция.
65
5
 
0
 
! Отговори
УУ преди 3 години
Всяка държава ще бъде разрушена. Ходи чети за голямото пренаселение на народите от Азия към Европа. Как Константинопол бива разделена на две хаха
64
4
 
38
 
! Отговори
odpo преди 3 години
Цветните си намериха ПОВОД да крадът и мародерстват на воля... Ето затова САЩ е сбъркана държава... Там ако си бял и с мнение си ЛОШ ЧОВЕК!!!! Афро-Американците са като нашите РОМИ... Политическа приумица, която им дава ПРАВА без задължения! Ето това очаква България! Разруха и Анархия, понеже разни хора виждат Расизъм и Омраза в всяко деяние, ако беше убит бял нямаше дори да го дадът по ТВ ама понеже е ЦВЕТЕН ето ви резултата.. Наблюдавам с интерес ситуацията, ВЗЕМЕТЕ СИ БЕЛЕЖКА!!!
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно не са пробвали терапия с белина затуй се вълнуват американците. Втория мандат Тръмп ще измисли още хиляди начини са ги "развълнува". Той каза че е направил най добрата политика срещу Корона вируса и най силната икономикаЯвно от кеф и в знак на признателност троши народа му
62
2
 
8
 
! Отговори
СС преди 3 години
Веднъж на няколко години трябва да се изпуска парата от сърбаното социално напрежение. Всичко е нормално, в Америка са ми хванали цаката. :)
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братчедите на завряния зет са гладни, не толкова им е до този, който са го убили.
60
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не са само цветнокожи, има и бели. но запомнете че това е бунт на левите екстремисти, командвани от демократите. от другата страна са нормални хора, републиканци и също много черни, дори и черни гангстери, които вече публично съобщиха, че ако антифа започнат да вилнеят в техните квартали и да съсипват техните магазини, ще се лее кръв. въоръжени граждански милиции също излязоха за да пазят бизнеса от комунистическите орди на сорос. да се надяваме че скоро този демон ще бъде арестуван !
59
5
 
31
 
! Отговори
Велес преди 3 години
Мммм....Даааа...-Това първия случай на убийство от страна на полицай ли е? Не, нали? А това първия палеж и грабеж на магазини ли е? Не, нали? Какъв е извода?.... Сбъркана демокрация.... Дето искат да ни я наложат и на нас! Всеки да си прави изводите...