Българка разказва: Сърцето на Лос Анджелис гори, мародерстват

В САЩ измина пета поредна нощ на бунтове и безредици
31 май 2020 17:42, Анисия Иванова
137

Америка гори - пета поредна нощ на бунтове за смъртта на тъмнокож мъж при арест от бял полицай. В 25 града - Минеаполис, Атланта, Лос Анджелис, Филаделфия, Портланд и други, беше въведен полицейски час, а арестуваните са десетки. Пред очите на българския журналист Пепа Петрова разграбват магазин.

Сърцето на Лос Анджелис гори. Това разказва и българският журналист Пепа Петрова, която е участникът на снощния протест за смъртта на 46-годишния Джордж Флойд.

"От моя прозорец виждам как разграбват магазин. Чувате сирените, 20-30 човека на възраст между 16-18 години", каза Петя Петрова пред Bulgaria ON AIR.

От луксозния магазин пред очите на българския журналист тълпата изнесла десетки кутии със скъпи стоки на известни марки.

Протестът започнал мирно, но впоследствие започнали мародерства.

"На връщане започнаха бавно и постепенно да чупят, каквото видят по пътя си, нищо не можеше да ги спре. Анархия", допълни тя.

Според българката протестът вече не е за смъртта на 46-годишния тъмнокож Джордж Флойд. Той почина преди при арест в Минеаполис заради плащане с фалшива банкнота, след като в продължение на 8 минути полицай затискал врата му с коляно.

"Те се принизиха до нивото на убиеца на Джордж Флойд", категорична е тя.

В над 30 града за поредна вечер имаше демонстрации с опожарени коли и ограбени магазини.  Досега заради размириците са арестувани 1400 души.

В Минесота в петък бяха извикани стотици военнослужещи от Националната гвардия - резервна военна сила, която може да бъде призовавана от президента на САЩ или от губернаторите да се намесва при вътрешни извънредни ситуации.

Голяма тълпа се събра и пред Белия дом във Вашингтон. Президентът Доналд Тръмп осъди размириците и се закани да спре насилието. Смъртта на Джордж Флойд на улиците на Минеаполис е тежка трагедия, но паметта му е опетнена от грабители и анархисти, заяви президентът в Космическия център "Кенеди", където наблюдава изстрелването на ракетата "Спейс Екс":

"Стоя пред вас като приятел и съюзник на всеки американец, търсещ справедливост и мир, и като твърд противник на всеки, който експлоатира тази трагедия, за да граби, мародерства, напада и заплашва. Помирение вместо омраза, правосъдие, а не хаос - това са мисиите на дневен ред".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
28
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Хора много ви се молим слагайте хора на които им се разбира какво говорят бе, то бива бива ама, има си хора които просто не стават за някои неща, все едно аз да отида да пея опера. Журналист с тежък акцент и проблем с говора, направо десет точки, следващия път със субтитри моля.
37
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От клиповете ясно се вижда че заедно с черните има невероятно много бели...
36
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където е разгеабено,разрушено и изгорено,братята да не чакат скоро подобна инфрасруктура.Ще ги накарат да ходят за хляб и салам на 20-30-40 мили.А ако им спрат социалните,няма да има нужда да ходят където и да е.Много са лесни.Скоро ще вият като чакали.Само ,,стой та глей''.
35
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34САЩ са доста далеч от "Кравария" - държавата в която живееш.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия се изтрепаха....
33
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американците оставиха да разграбят всички музеи в Багдат и Ирак след свалянето на Саддам. Военните гледаха как разграбват музеите. Гледаха как разграбват исторически ценности в Сирия. За техно *** им се загрижили. Комедианти.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Те си ги издържат.Гласоподаватели са все пак. Как да спрат растежа на вотовете. Не става.... колкото повече по добре
31
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който сее вятър ще жъне бури.Не можеш да се гавриш с народа до безкрай. Когато отчаянието и гнева достигнат точка на кипене няма сила, която да спре тълпата.
30
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано запалят цяла Кравария че света да си поеме въздух малко
29
4
 
48
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
до 28И нас в България това ни чака ромите тихичко се размножават с бързи темпове с по 5-10-15 деца и в един момент ще си вземат поука от *** в сащ! Помнете ми думата, управниците не си мърдат пръста по въпроса с ромската раждаемост и един ден всички ще платиме много висока цена
28
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям кеф. Да направим Америка номер едно каза тръмпАма да беше започнал с изселването първо и да си реши вътрешните проблеми. Той тръгнал Сирия да оправя. Русия и Китай да санкционираСега да си гори отвътре
27
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът им оправдава линча и го нарича "тежка трагедия". Не го нарича "тежко престъпление".Хората чакаха да го нарече "тежко престъпление" и да осъдят четиримата престъпници."Тежко" им е за разграбеното.
26
14
 
29
 
! Отговори
ТТТТТ преди 3 години
Оставиха *** да раждат по 5-10 и повече деца станаха 55 милиона в сащ! Ходи сега да се оправяш толко много ***! Жалко за хубавата държава
25
5
 
14
 
! Отговори
batmario преди 3 години
Анархията в момента в Щатите е лошо нещо...Демонстративното и унизително убийство на човек е нещастен случай по време на работа...галиба...Насилието ражда насилие...Милиони безработни,празни карти......без бъдеще...ЦУНАМИ...Много *** кефят янките...Бяха ги поуспали до около 2000 година....Сънчо търкулна топката..малка,по-голяма,голяма и затрупа скиора...Тоз Сънчо страшен маняк излезе...
24
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На джипситата им дай само възможност да крадат и им гледай сеираДреме им за убитияВажното е да си гепят някой плосък екран айфон или да напазарят за по дълго, до другата възможност за протести.Не случайно не са желани
23
7
 
32
 
! Отговори
Обонго от Ню Йорк преди 3 години
Всички се чудехме какво им има на афроамериканците . Все недоволни... все протестират .. все някой им е виновен за нещо.. все се оплакват ... А НА ТЯХ НЕ ИМ Е БИЛО УДОБНО В САЩ. НЕ СЕ ЧУВСТВАЛИ КАКТО У ДОМА СИ В АФРИКА . ТОЛКОВА МНОГО КУЛТУРА И ТЕХНОЛОГИИ ГИ ОБЪРКВАЛИ...Но сега всичко щяло да си дойде на местото.Разрушени и подпален сгради ... горящи коли...бой с ченгеетата за развлечение ...възможност да подскачаш с клон в ръка и да блъскаш по нечия витрина или кола... огньове на открито...
22
10
 
14
 
! Отговори
ЗАДУХА 4-тия преди 3 години
До Анонименетап от юдо-масонския план, *** мозък !чрез карантината се целеше жестока икономическа кризаГладът трябваше да предизвика масови бунтове във всички карантинирани държавии тогава юдо-масоснките марионетки изкарват армията и обявяват постоянно военно положениеЕто това е вяръра който те вее *** мозък !
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУЛТИКУЛТИ ЦЕННОСТИ СКОРО И В ЕС ВЯТЪРА НА ПРОМЯНАТА ЗАДУХА НАОБРАТНО.
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе, какво става там?
19
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е това е истински мултикултурализъм в действие - европа да си води бележки...