Капсулата на SpaceX с двамата астронавти на борда се скачи с МКС

Мисията е определяна като историческа
Обновена: 31 май 2020 18:10 | 31 май 2020 18:00, Анисия Иванова
292
Капсулата на SpaceX с двамата астронавти на борда се скачи с МКС
Снимка: БГНЕС

Космическият кораб Crew Dragon на SpaceX с астронавти Дъглас Хърли и Робърт Бенкен на борда успешно се скачи с Международната космическа станция. Скачването се излъчи на живо на уебсайта на Националното управление по аеронавтика и изследване на космическо пространство (НАСА), съобщи Нова тв.

Това стана минути преди очаквания момент - 17:30 ч. българско време.

Още по темата

Очаква се двамата американски астронавти да бъдат посрещнати от Експедиция 63,които са на МКС.

Процедурата бе напълно автоматична - никакво усилие не бе необходимо от тяхна страна, освен в случай на неочакван технически проблем.

Очаква се мисията на Бенкен и Хърли да продължи около 3 месеца. Полетът до Международната космическа станция продължи 19 часа.

В последните 24 часа човечеството направи огромна крачка към бъдещето и отвори нова глава в космическата история. Снощи, точно в 22 часа и 22 минути българско време, космическият кораб Dragon на SpaceX излетя успешно на първата частна мисия с екипаж на борда.

Преди дни първото изстрелване на ракетата беше отложено 17 минути преди старта заради лошо време.

Мисията е определяна като историческа, тъй като през последните 9 години американските астронавти летят до Станцията с руски кораби след спирането на програмата със совалките на НАСА. С тази мисия за първи път в историята частна компания изпрати хора в Космоса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофили еничари, нарицателното обяснява целия рев и злоба срещу Америка! Нищо не зависи от вас, дори собственото ви оцеляване, така че дано сте живи да видите с очите си съдбата на рФ, копие на СеСесере- йската
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СоросоидА ся ни разкажи за ценностите в Русия. За САЩ разбрахме.
157
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Човеко, тази мисия няма нищо общо с руската.Това е съвсем нов вид летателно средство,"Не нов вид летателно средство, а летяща чиния задвижвана от антиматерия, способна да развива светлинна скорост. Такова чудо не сме виждали, сега вече ще можем да изминаваме космическите разстояния до далечни звездни системи с едно щракване на пръстите.
156
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Група питеци пак обърнаха една от най-добрите новини в политическа такава. Видяхте ли как американци и руснаци се прегръщат, когато се събраха в МКС? Освен да лочите ракия, да маате пръжки с лук, да оригате псувни и да тролите кажете вие какво направихте и измислихте, па и чак горди заявяват кой кво и защо се едно имат някъв принос в цялата работа. Дребнавата злоба и троленето за жълти стинки ви погуби ума. Поздрави за екипната работа на САЩ и Русия и на българите, които работят в екипа!
155
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо спряха руснаците да фърчат?Най-много веднъж годишно.Щото им е скъпо.
154
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия изпращането на астронавти на МКС не е новина.
153
9
 
11
 
! Отговори
до 204 преди 3 години
Човеко, тази мисия няма нищо общо с руската.Това е съвсем нов вид летателно средство, много по-евтино и ще даде възможност на много такива ракети да пътуват. До сега ракетите бяха нерентабилни и затова малко си излизаше с тях. Да не говорим, че Русия направо фалира от ракетите си.Кофти за руснаците ама това е положението.
152
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 204Значи няма от какво толкова да се притеснявате, а съответно и присъствието ви тук на нож за матушка е още по-необяснимо. Нали "матушка" има комфортна преднина от 50 години (поред собствените ви думи).:)))))))))))))
151
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Исторически успех е мисията "Розета" на европейската космическа агенция. Пращането на ракета до МКС дори не си заслужава да се отбелязва.
150
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Мисията е определяна като историческа"В САЩ може и да е историческа, но в Русия тези мисии и технологии от десетилетия вече се определят като рутинни.
149
6
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До мъскКитай имат около две години предимство, но не се знае докъде са стигнали. В предишната надпревара американците успяха, сега може и да загубят. Но могат и да привлекат други участници, а с повече пари и успеха е по вероятен.
148
0
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 199Единственото което се вижда е, че с всеки изминал ред необразованите и с елементарна работа стават все по-големи експерти. :))))
147
0
 
1
 
! Отговори
баба ми преди 3 години
До Анонимен195 никога не е давала оценки за неща които не разбира. тя добре знае до къде са и способностите и по какви въпроси може да се изкаже. а между интересуване и прочитане и това да го обмислиш и разбереш има голяма разлика. то това , че гледаш кориците на книгите и картинките в библиотеката не значи , че си разбрал всичките книги там.а с дървени безработни философи е пълно в България
146
5
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 197Ръкоплясканията бяха за успешното обратно приземяване .... но нищо, разкажете за холивудското студио откъдето бяха кадрите с платформата за кацане.:))))))
145
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 192Овчарите сте с най-широк кръгозор. Разбирам ви, мислите че е така защото виждате цяла поляна, за разлика от някой седнал пред компютър и вижда екран с диагонал от 24 инча.:))))))
144
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 185Правилно, няма нужда да се дърлим. Десетки хора в контролния център за полета с ръкопляскания за успешното обратно приземяване, но руши "знае", че кацането обратно е фейк. Сигурно и ръкоплясканията и реакциите са били предварително записани за конспирацията, а пък картината от кораба е била от някое холивудско студио.:)))))))
143
0
 
0
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Айде видяха се , сега да си кажат някоя приказка , да починат , че мръкна :)))) И после работа ги чака
142
4
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До СоросоидПо скоро си русофреник изпаднал в истерия.
141
0
 
0
 
! Отговори
мъск преди 3 години
До Чебурашка 180 Все мисля ,ч е Китай ще се опитат да отидат първи , след Аполо разбира се
140
1
 
1
 
! Отговори
а бе психо преди 3 години
До Анонимен 184 какво познание на цялото мироздание те гони !!! то един човек дори и тяцно специализиран не може да пзнава всичко в дълбочина от материята която е леко в страни от специализацията му ти някакви общи локуми разтягаш. и с тези селски изрази точно познах , че си с основно образование...баба ми на село говори така