Напрежение в Чикаго, протестиращи блокираха пътни артерии

Хвърлят коктейли "Молотов", носят метални лостове
Обновена: 31 май 2020 22:39 | 31 май 2020 22:26, Анисия Иванова
103
Напрежение в Чикаго, протестиращи блокираха пътни артерии
Снимка: БГНЕС

Напрежението в Чикаго ескалира. Хиляди протестиращи се събраха в центъра на града, където блокираха основните пътни артерии.

Голяма част от тях бяха въоръжени с метални лостове, че и дори коктейли "Молотов". Полицията трябваше да се намеси, след като мирното шествие прекрачи границите и се превърна в акт на вандализъм.

Протестиращите започнаха да чупят магазините и да изнасят стоката от тях, те дори подпалиха полицейски коли и американския флаг.

Подобни протести имаше в почти всички по-големи градове на САЩ през изминалия ден, предаде специално за Bulgaria ON AIR българският журналист Павел Хаджиев.

Президентът Доналд Тръмп следеше ситуацията и коментираше в социалната мрежа Twitter. Там той осъди протестите и нарече протестиращите "бандити".

Очаква се протестите да продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
5
 
12
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Ще останем само ние апачите и наследниците на ацтеките. Бледолики и чернокожи ще се избият и това което е било преди векове в Америка ще се възроди. Историята е такава, циклична, нещата се повтарят през определен период от време. Няма как хора докарани от Европа и Африка на нашата свещена земя на апачите да просъществуват дълго време.
42
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рано или късно тази земя ще бъде отново наша. Временно пристигналите ще се избият помежду си от неграмотност, лакомия и тъпотия и ще останем отново ние апачите с бизоните.
41
12
 
19
 
! Отговори
ББ преди 3 години
за пореден път Населяващите САЩ доказват,че няма да се примирят с отнемане на Права и Свободи...да отнемеш нечий живот само защото си облечен във "власт",охраняващ грабители мултимилиардери акащи в златни бидета купени с твоят труд и живот...с по 8 трансплантации на сърце...търсещи безсмъртие...вървящи против Божиите Закони,Свободата и Справедливостта са най-висшите ценности...Бог ни дава животите...
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия се изтрепаха....
39
1
 
28
 
! Отговори
m33 преди 3 години
не ми се мисли след 10 години когато *** в България станат 40% какво ще остане от тази държава.
38
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА В САЩ Е СЪБРАН ЦЕЛИЯ СВЯТ,НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВЕЧЕ ТАМ МОЖЕШ ДА ВИДИШ МНОГО ОТ АФРИКА,МНОГО ОТ ЛАТИНСКА АМЕРИКА И АЗИЯ И ВСЕ ПО-МАЛКО ОТ ЕВРОПА!ФАКТ!
37
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократите щом са готови да направят гражданска война, значи ги е много страх от Тръмп! Дано да ги размаже
36
10
 
45
 
! Отговори
XX преди 3 години
тез диваци дали са съградили нещо през живота си преди да започнат да трушат и рушат нещо постигнато с потта и парите на други.
35
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментова е много точен коментар-ссср беше най-големия пазител и гарант за сигурността на западна европа.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отидоха паричките на милиардерите. Щото тая разруха ще трябва да се разчиства първо и второ тези вандали пак ще искат социални инжекции.
33
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-после северна и южна америка се обединиха благодарение на тръмпчикаго заприлича на каракас,венецуеламинеаполис на богота,колумбияню йорк на сао паолоатланта на лима перуза лос анжелес и маями няма да говоря те отдавна приличат на хавана и мексико сити.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Разбирам, че ти мислиш, че си мъ*ша. Ами, добре. Кажи как да те разпознаваме когато постваш друг път. Ще ти засвидетелстваме нужното признание.
31
4
 
37
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Ид*ио*тската имиграционна политика на САЩ(и най-вече на демократите),наводнила страната с лош материал,дава горчиви плодове.-------Глупости. Тези, които протестират, са местни, второ поколение живеещи на социални помощи. Емигрантите никога не се занимават с такива глупости, те гледат да си оправят живота.
30
8
 
17
 
! Отговори
MaйMyната преди 3 години
Кво и да се разправя, Америка го закъса и то яку
29
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ И ЗАПАДНА ЕВРОПА БЯХА МНОГО ПО-СПОКОЙНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ,КОГАТО БЕШЕ СССР!МНОГО МАЛКО БЪЛГАРИ ПЪТУВАХА ТОГАВА НА ЗАПАД...АЗ ИМАМ ЕДНИ ПРИЯТЕЛИ,КОИТО БЯХА В ПАРИЖ ПРЕЗ 1985 Г.-ОПИСВАТ ГО КАТО ПРЕКРАСЕН ГРАД С УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ ХОРА С ЧИСТИ УЛИЦИ,ПЕРФЕКТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ С МАЛКО И ДОБРЕ ИНТЕГРИРАНИ ИМИГРАНТИ.ПРЕДИ 2 ГОДИНИ СЪЩО ПОСЕТИХА ПАРИЖ КАТО СВОБОДНИ ЕВРОПЕЙЦИ-НЕ МОЖАХА ДА ГО ПОЗНАЯТ,ОПИСВАТ ГО КАТО ОТВРАТИТЕЛНО МЯСТО С ХИЛЯДИ ИМИГРАНТИ И СМЕТ И ВОНЯ НАВСЯКЪДЕ.
28
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От три дена ги гледам тия и всичките все реват за справедливост.... Ми то ако толкова искате справедливост сега всичките дето трошат палят и тн да се грабнат за ръчичка и да ходят в панделата за щуротиите, които натвориха последните дни. Протестирай, това е изконно право, но кой те кара да трошиш и да крадеш тоест това се води мародерстване.После като ги тикнат в панделата ама те полицаите лоши, защото ни хванаха... или пак ще се изкарват жертви на цвета на кожата...
27
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До МаркоКато изключим С.Корея и Куба-в другите е имало и демонстрации,и бунтове.
26
3
 
33
 
! Отговори
Дид преди 3 години
Всичко което се случва е плод на социално задоволеното съществуване на цели прослойки в обществото.Когато в изграждането на личността отсъства възпитанието труд...резултата е виден.Няма оправдание анархизма който е на път да се превърне във война!Европа да гледа внимателно и да си прави изводи!
25
4
 
27
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ид*ио*тската имиграционна политика на САЩ(и най-вече на демократите),наводнила страната с лош материал,дава горчиви плодове.Хора дето са скарани с реда и работата претендират за изключителни права.Да ви е познато отнякъде?
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лас Вегас не става за трошене и грабежи.Там е крепост и всичко е окей.