Български полицай от САЩ: Беше хаос, не очаквахме протест с такива мащаби

Хората винаги виждат това, което е удобно за тях, смята Петя Балабурова
Обновена: 2 юни 2020 09:07 | 2 юни 2020 08:50, Красимир Ангелов
124

Продължават протестите и размириците в САЩ породени от смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Kaкво е в момента да си в деликатната ситуация на човек, който се опитва да опазва реда, но върху него тегне петното на хората, които убиха Флойд?

Още по темата

"Беше нещо, за което ни бяха подготвили в Академията. Сан Хосе е много интересен град с групи от най-различни страни. Въпреки това пак срещаме трудности, определени хора не ни харесват", каза за "България сутрин" Петя Балабурова, която е полицай в Българо-американската полицейска асоциация в Сан Хосе.

"В петък беше голям хаос, не очаквахме да е толкова мащабно. Когато изкараха всички полицаи навън - един от моите колеги изпадна в безсъзнание, хората мятаха бутилки, камъни по нас", изтъкна Петя.

Бирена бутилка паднала в предната част на крака ѝ и се счупила.

"Когато хората почват да се избиват и да крадат, нещата стават извън контрол. Имаме вечерен час за гражданите от 20:30 до 5:30 сутринта", добави Петя Балабурова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ хората винаги виждат това, което е удобно за тях.

"Един полицай може да измие това, като си върши работата. Обожавам да работя с деца, с хора, които наистина имат нужда от тази подкрепа. Усещала съм неща към себе си заради акцента си", отбеляза Петя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
4
 
! Отговори
бояришник преди 3 години
Защо трябва всички новини да са свързани само с проблемите на веспучианците и руските джендери?
61
5
 
9
 
! Отговори
задачка преди 3 години
Всеки които взима страната на маймуните, да се замисли ако същото стане тук с бай ман го на коя страна ще застане. Мислете хубаво. Никой не му пука за миналото, тук и сега властва закона, който се мисли за над него може да ходи в Индия или Африка и да бъде шимпанзето което по принцип е.
60
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази дама не е Български полицай!Разберете го най-сетне Днес.Тя е американски полицай!Най-много да добавите че е българка.Иначе излиза че нашето правителство изпраща полицейски части в САЩ за помощ срещу протестиращите.Вие така в дипломатически скандал ще вкарате държавата!
59
6
 
15
 
! Отговори
DLS преди 3 години
Абе едно време като ги караха с кораби на конвейр за робски труд и всякакви други експлоатации включително и гавро-сексуални всичко беше ОК поне да ги бяхте образовали. Днес колелото вече върти наобратно и е време да си сменят местата на позите ... Нека плякането започне сега та дай боже да им дойде акъла в главата на тези материалисти и *** капиталисти!
58
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да кажем? *** в САЩ са под един общ знаменател, защото масовото негро е пласьор, крадец и работи допотопна работа. Разбира се, нямат нищо общо с нашите шведи, много по-начетени са. Има *** лекари, адвокати, програмисти, президенти, сенатори. Тоест, *** има шанс да успее, има акъл. Но заради масовия им профил полицията реагира така срещу тях и това е повече от правилно. Колко от отрепаните на улицата *** не са го заслужавали? Под 1%. Нормална статистическа грешка.
57
10
 
6
 
! Отговори
млък бе хейтаци преди 3 години
това че ходите на работа със смъкнати *** , за да не губите времето на шефа като рече да ви избомби отзад , не означава че то цял свят са така
56
16
 
22
 
! Отговори
Фен на белото преди 3 години
Тази нашенска полицайка кой знае какъв генг бенг прави когато я налазят черните колеги с големите черни палки! Ммммм
55
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български полицай от САЩ - редактора е ***
54
4
 
19
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Много ми харесват такива плиткоумни розови пеперудки като теб, извор на простотия - "Общо взето, не си ли от към англо-саксонците или франките, не си като тях"!? Джордж И Петя англо-саксонците или франките ли са? Не са, но трябвало да се правим, че са - гениално. Расизма е най-естественото нещо на света, никой не може да ме накара да харесвам някой, мое право е да харесвам или не който аз искам. Черните не са ли расисти? Ти не си ли расист?
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иваноФ......ти трябваше да си на мястото на черния човек.
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какъв е полицай е тази - това някаква шега ли е?
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
иваноФ, как те пропуснахме.........с правата лопата?
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 54Имаш нужда от тълковен речник, както и повечето журналисти. Расизъм е дискриминация на база раса. Дискриминацията на база чужд етнически произход, акцент и т.н. се определя като ксенофобия. Да не говорим, че черните са най-големите расисти и че всяко действие на властите спрямо черен, независимо дали и колко е виновен, се обявява автоматично за расизъм от левите медии. Както и в България с нашите команчи,така и в САЩ политиците използват и яхат недоволството на малограмотната маса
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
V usa baljarka balgari polizai evala saplati golemi privilegii i ako sbarkat sakona tejko im gorko do kraja na jivita,si satvor a v bg gi puskat da passt treva deto ne e poniknala 4orata go smasaha ot boi i gi pusnaga polizaite sled uj nakassni.fokati muteite sa na vlas i bogatejat plujat se edin na dr njama,ooravija i stiga ste ye vraschtali vse nasad vie ste edni i saschti 89%bkp jivkovisti
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се забрани демократската им партия. Една им стига.
47
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Расизма не е само до цвета на кожата, както казва и българката във видеото и към нея са проявявали пренебрежение защото има лек акцент.Общо взето, не си ли от към англо-саксонците или франките, не си като тях.
46
6
 
25
 
! Отговори
Иванов преди 3 години
В чужбина българките се уреждат лесно и чудесно. Те и в България са много щедри и широкостроени като видят чужденец.
45
7
 
18
 
! Отговори
az преди 3 години
дайте я насам тази милиционерка. всяка вечер ще протестирам да ми задушава... ;)
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички говорят за расизъм? Расизъм е да третираш някого различно заради цвета на кожата му и расовата му принадлежност. Когато си престъпник, не изпълняваш елементарни полицейски разпореждания като "излез от колата", правиш се на тарикат пред въоръжени държавни служители, изхода може да бъде само един. Фактите са, че черните са далеч по-склонни към насилие от другите раси (източник - официални данни на фед. пр-ство - гугълнете какво е расовото съотношение в затворите - само *** и мекси)
43
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Има черен расизъм. И срещу словяне и италианци.