Дъщерята на Джордж Флойд: Татко промени света!

Семейството му настоява за справедливост
Обновена: 4 юни 2020 08:07 | 3 юни 2020 19:40, Нели Христова
206
Дъщерята на Джордж Флойд: Татко промени света!
Снимка: Instagram

46-годишният Джордж Флойд трудно си намирал работа в Хюстън, затова при първа възможност заминава за Минеаполис. Той иска просто да изкарва пари, с които да може да издържа семейството си и най-вече 6-годишната си дъщеря Джиана. Ала съдбата му е отредила друго - чернокожият мъж е заподозрян за леко престъпление - пазаруване с фалшива банкнота от 20 долара. Полицаят, който го арестува, го притиска към земята с коляно и го задушава.

6-годишната Джиана остава сираче.

Още по темата
"Когато се прибрах у дома, тя стоеше на вратата и ми каза: "Мамо, нещо става със семейството ми". Попитах я защо казва това, а тя ми отговори: "Защото не спират да споменават името на татко по телевизията", разказва майката на Джиана и съпруга на Джордж Флойд, Рокси Вашингтон, пред CNN.

"Тя искаше да днае как Джордж е умрял. А единственото нещо, което можех да и кажа бе, че той не е можел да диша", спомня си през сълзи Рокси. Това са и последните думи на Флойд: "Моля ви, пуснете ме. Не мога да дишам."

Заедно с Рокси и Джиана е и бившият играч от НБА Стивън Джаксън, който е близък приятел на Джордж Флойд още от гимназията. "Трябва ни истинско обвинение. Тези сълзи, които виждате, са от истинска болка. И единственият начин те да спрат е чрез истинско обвинение срещу убиеца", казва той. Адвокатът на семейството също настоява, че уволнението на всички полицаи, замесени в смъртта на Флойд, не е достатъчно, тъй като "те просто ще намерят работа в друг полицейски участък".

"Искам и четиримата полицаи да си платят за това, защото в края на деня, те се прибират при семействата си. А моята Джиана вече няма баща. Той никога няма да я види как порасва, как завършва училище, никога няма да я заведе до олтара", заявява Рокси.

"Той е добър човек, каквото и да казват всички", категорична бе съпругата на Флойд.

А в трогателно видео, публикувано от Стивън Джаксън, Джиана, която е на раменете му, казва: "Татко промени света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
43
 
! Отговори
Z преди 3 години
Баща ти, мила госпожице, е един нещастен болен наркоман. Вероятно единственото смислено нещо, което е направил в живота си, си ти. Дано успееш да се измъкнеш от средата, която баща ти ти е осигурил по рождение и да изживееш живота си смислено. Цветът на кожата на баща ти не е нито привилегия, нито недостатък. Ако на тази база баща ти е променил света - тежко му на този свят!
137
2
 
22
 
! Отговори
Ивайла преди 3 години
Тръмп пак ще спечели 2-ри мандат!!! Не е нужно эрелища, достатъчно ни беше ковид 19, ценовата инфлация!!! Пак се опитват да подпалят Света и тоэи път эа един наркоман!!!
136
3
 
30
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Татко ти е поредения мъртъв ч*рнокож престъпник, джънка и наркоман, който си получи, което търсеше. След 2 месеца никой няма да го помни. Единствено в страна като САЩ където от години белите хетеросексуални им се вменява вина за всичко - може да се случи това. И всеки е толкова изплашен да не му спредтнат #metoo че бърза да се качи на влака и да почне да плюе и да вика да така е. Един *** DJ щял да не пуска музика, да седи и размишлява как можел да промени САЩ. Ами аз съм по-щастлив тук.
135
2
 
41
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
След култа към личността на природозащитничката Грета Тунберг, сега се появи и нов култ към "защитника на човешки права" - Джордж Флойд ... и докато Грета покрай яхтените си одисеи се прочу най-вече с психичните си разстройства, то новият герой Д.Джордж се прочу с това че един рецидивист съден за обири с взлом, може да се превърне в синоним на нравственост и високи морални и човешки стойности ... !!!
134
15
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Полицейският произвол няма нищо общо с расизма в случая. Полицаят е имал много нарушения за подобни незаконни арести. Някой политизира криминално деяние на един психопат-полицай. Омръзна ми от манипулации..
133
2
 
27
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Двадесет фалшиви долара, които промениха света.Да плачеш ли, да се смееш ли?
132
2
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До Анонимен 136 - Пумий IПриятелю, да кажеш на татко си да си иска парите от даскала ти! Бадева ги е давал. Срамота...
131
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето как една *** се превърна в герой
130
26
 
3
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Три думи на шест годишното дете ,са повече от хиляди политици!!
129
1
 
20
 
! Отговори
Факти 2 преди 3 години
Освен това е имал и заболявания на сърцето и хипертония.Отделно както куката е имал оплаквания, въпросния ***-мъченик преди 9 годиние влязъл с взлом в къщата на бременна жена, която е била сама, опрял и е пистолет ия е обрал. *** куки и *** ***, какво да ги правиш.
128
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силно се надявам на гражданска война в САЩ - износителите на войни е крайно време сами да опитат стоката си ...Гражданска война + ковид 19 - чудесна комбинация , мисля, че я заслужават напълно ...
127
0
 
23
 
! Отговори
Факти 1 преди 3 години
Значи собственика на магазина звъни на полицията за фалшивата банкнота, не може да се знае дали случайно не е попаднала при него или е искал да измами продавача.Куките идват да го арестуват натикват го в патрулката оня обаче буйства вътре. Успява да излезе и тогава куката го притиска с коляно за 8 мин.По късно се оказва че е бил надрусан с ПСП. Това не е оправдание ама тъпия Ушев , срещу когото вече е имало 8пуснати оплаквания, не се е упитвал да го убие, а да го приспи най вероятно.
126
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"мъж е заподозрян за леко престъпление" ***, вече 5-6ти ден ги пишеш тия пумий, не те ли е срам? Смисъл, как се чувствах психически, знаеки, че пишеш (копираш) блатантни лъжи и манипулираш общественото мнение по най-извратен начин? Какво е чувството да си платен лъжец ? Честно, моля те замисли се какво впрочем правите "репортерите" и как го правите последните години - хубаво ли е да си *** на едни хора, за едни жълти стотинки?
125
2
 
11
 
! Отговори
ss преди 3 години
но банкстерите най се разгневяват на някой опитващ се да им бута паричките веднага го наказват със смърт,(за справка Кененди) само те си имат право да си печатат колкото си искат и когато си искат и да си пазарят държави с тях....
124
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да. Променил го е, но за по-лошо. Тези погроми някой трябва да ги плаща. И познайте кой? Пак вие, участниците в "протестите".
123
4
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
че те и уж истинските ви долари са фалшиви, узаконени с измама фалшиви хартииийки дето изкупихте света с тях....човека решил да използва хартиийка напечатана не от ФЕД а от някой друг...
122
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно баща ти променил света... хахахаха
121
11
 
8
 
! Отговори
до Крали Марко преди 3 години
За твое сведение дрОгарю, "героят" Крали Марко е приел Исляма и е воювал против християнската войска, когато го е убил влашкия крал Стефан. Иначе истинският краварник е Москва, защото точно там е бил краварника на българския хан Мосха, където кравите му са пиели вода от реката, която носи неговото име, а от там идва името и на града, който угро-фините /руснаците/нарекли Москва...
120
0
 
31
 
! Отговори
Додо преди 3 години
*** протестират най вече за още права и още социални! Не искат да работят, искат социал! В САЩ ако отидат двама бели и един черен да кандидатстват за едно и също място, естествено взимат негротоо, защото иначе е расизъм! До там са го докарали
119
3
 
27
 
! Отговори
Българ преди 3 години
Не момиченце, баща ти беше избраният да умре, за да предизвикат изкуствено простести срещу Тръмп :)