Дъщерята на Джордж Флойд: Татко промени света!

Семейството му настоява за справедливост
Обновена: 4 юни 2020 08:07 | 3 юни 2020 19:40, Нели Христова
206
Дъщерята на Джордж Флойд: Татко промени света!
Снимка: Instagram

46-годишният Джордж Флойд трудно си намирал работа в Хюстън, затова при първа възможност заминава за Минеаполис. Той иска просто да изкарва пари, с които да може да издържа семейството си и най-вече 6-годишната си дъщеря Джиана. Ала съдбата му е отредила друго - чернокожият мъж е заподозрян за леко престъпление - пазаруване с фалшива банкнота от 20 долара. Полицаят, който го арестува, го притиска към земята с коляно и го задушава.

6-годишната Джиана остава сираче.

Още по темата
"Когато се прибрах у дома, тя стоеше на вратата и ми каза: "Мамо, нещо става със семейството ми". Попитах я защо казва това, а тя ми отговори: "Защото не спират да споменават името на татко по телевизията", разказва майката на Джиана и съпруга на Джордж Флойд, Рокси Вашингтон, пред CNN.

"Тя искаше да днае как Джордж е умрял. А единственото нещо, което можех да и кажа бе, че той не е можел да диша", спомня си през сълзи Рокси. Това са и последните думи на Флойд: "Моля ви, пуснете ме. Не мога да дишам."

Заедно с Рокси и Джиана е и бившият играч от НБА Стивън Джаксън, който е близък приятел на Джордж Флойд още от гимназията. "Трябва ни истинско обвинение. Тези сълзи, които виждате, са от истинска болка. И единственият начин те да спрат е чрез истинско обвинение срещу убиеца", казва той. Адвокатът на семейството също настоява, че уволнението на всички полицаи, замесени в смъртта на Флойд, не е достатъчно, тъй като "те просто ще намерят работа в друг полицейски участък".

"Искам и четиримата полицаи да си платят за това, защото в края на деня, те се прибират при семействата си. А моята Джиана вече няма баща. Той никога няма да я види как порасва, как завършва училище, никога няма да я заведе до олтара", заявява Рокси.

"Той е добър човек, каквото и да казват всички", категорична бе съпругата на Флойд.

А в трогателно видео, публикувано от Стивън Джаксън, Джиана, която е на раменете му, казва: "Татко промени света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари