Тръмп остро: Хаосът превзема Ню Йорк, напълно извън контрол е!

Президентът на САЩ с критики към губенатора Андрю Куомо
128

Американският щат Минесота подаде жалба срещу полицията в град Минеаполис за нарушаване на човешките права заради смъртта на Джордж Флойд.

Размириците, които продължиха седмица и в които загинаха 11 души, а стотици бяха ранени, вече утихват и постепенно стават мирни. В родния град на убития тъмнокож мъж - Хюстън, се проведе марш в негова памет.

Още по темата

Около 25 000 души се събраха, за да почетат паметта на Джордж Флойд. Събитието беше организирано от местни рапъри и негови приятели. Погребението е насрочено за следващата седмица.

Въпреки че демонстрациите започват да стават мирни, все още на някои места има бунтове. Полицията в Ню Йорк арестува 200 души през изминалата нощ. А президентът Доналд Тръмп отправи остра забележка към губенатора Андрю Куомо заради ситуацията.

"Хаосът, беззаконието и разрушенията превземат Ню Йорк. Кога губернаторът Куомо ще поиска помощ от федералното правителство? Ню Йорк е напълно извън контрол. Трябва да се сложи край на безредиците", написа Тръмп в Twitter.

В Орландо, Флорида, около 2 000 души се събраха на мирен митинг и се отправиха към кметството. Около 1600 военнослужещи са разположени в околностите на Вашингтон, където избухнаха протести и размирици.

В Сиатъл демонстранти застанаха пред полицейския кордон с чадъри, за да се предпазят от използваните от полицията лютив спрей и сълзотворен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой води?Северът или Югът?
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай, Вова!
17
11
 
21
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Продължавайте с газенето.Анархисти и черни наглеци не трябва да се толерират!
16
0
 
6
 
! Отговори
фен преди 3 години
тук се подвизава атилата от ПАЗАРДЖИК
15
4
 
18
 
! Отговори
така е преди 3 години
До Не го вярвах, ноГоляма част от американците няма да гласуват за тези военолюбци демоНОкрати, те го знаят и затова постоянната нервна криза от 2016 се превърна в нервен срив!
14
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се пънете, господа! Не е заради черни или бели. Всичко е за да се срине Тръмп. И май са на път да успеят.
13
7
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БЕТОНОМОРИЕ
12
1
 
10
 
! Отговори
Кофе Бабоне преди 3 години
Еее това тюка много прилича на нашто дзимбабуе, бе?Какво това?
11
2
 
33
 
! Отговори
Не го вярвах, но преди 3 години
Явно е, че тъй наречените "демократи" в САЩ използват по некоректен начин тия<и други> безредици, за да вадят политически дивиденти, и за долнопробна война срещу настоящото правителство ! Ако наистина така разбират демокрацията, значи са много заблудени !
10
10
 
11
 
! Отговори
РАДо ПУСИТО ЛЕТЕЦ преди 3 години
Слави славуцата е хомо, якудзата е негов т.пкап! Славуцата е такъв патриот, че оперира с офшорки, за да избегне плащането да данъци.Славуцата е бил момче за всичко на Васил и Георги Илиеви /ВИС 2/, Илия Павлов /МУЛТИГРУП/.Чрез БМК учондолският е перял мръсните пари на тези, които колеха и бесеха през 90-те.Чака-рака месията е мутрочалгар.Сега тоя плешо е ратай на банкера Цветан Василев!
9
9
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
расизъм
8
6
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 години
От това вече държава не става. Закривай!
7
9
 
9
 
! Отговори
a KASKETA PROZZ spi преди 3 години
Разследванията на каталунската полиция и на антикорупционната прокуратура за мрежа за пране на пари с произход от България, в които се появява министър-председателят на тази страна Бойко Борисов, водят до руския гражданин Александър Чаушев (в оригинала на статията името е изписано като Чавсев б.пр.), който фигурира като мажоритарен собственик на Numin Invest SL,Едно порше за 70 000 евро
6
9
 
8
 
! Отговори
a KASKETA PROZZ spi преди 3 години
Полицията е следила и снимала къщата и магазина за дрехи в Барселона в продължение на дни през 2019 г. Така се доказва, че ексмоделката използва за придвижванията си из града луксозно бяло порше Macan. Агентите я фотографират, когато тя излиза от къщата, шофирайки.Колата е регистрирана на фирмата EMA_BGS SL същата, която контролира магазина за дрехи. Докладите на антикорупционната прокуратура твърдят, че колата е оценена на над 70 000 евро и е закупена на лизинг през февруари 2017 г. през банка в Барселона. Полицията сочи, че това плащане е в дисонанс със загубите на магазина и на фирм
5
10
 
14
 
! Отговори
a KASKETA PROZZ spi преди 3 години
След една година разследване каталунската полиция стига до заключението, че в Каталуня са направени инвестиции, които надхвърлят пет милиона евро. Парите идват в Испания през двете разследвани компании. Агентите не са намерили данни, които да доказват, че моделката и баща &#1117; имат законни доходи, отговарящи на този начин на живот. В своите доклади пред Антикорупция те припомнят твърденията в жалбата, че парите биха могли да са свързани с недекларирани средства на част от висшите служители на българското правителство, включително и Борисов.Едно порше за 70 000 евро
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дивият Запад се завръща в говедарника.Всъщност той никога не си е тръгвал оттам.
3
3
 
18
 
! Отговори
парите миришат преди 3 години
Много добре организиран хаос, с предварително подготвени камари от тухли и бутилки със запалимо вещество
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко чудо за три дни.
1
11
 
6
 
! Отговори
BANK SE NASRA v PAMP преди 3 години
Не ***(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГО В Е Д О да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! М Ъ Р Ш А, И ЗР О Д, И З М Е Т, У Т А Й К А, ***, Г А Д, СУРОГАТ, Д Е Г Е Н Е Р А Т, ПОД Ч О В Е К, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! bulgarya.ga/police.html