Вълна от недоволни срещу позицията на Зукърбърг за Тръмп

Служители на Facebook - срещу изпълнителния директор на компанията
3 юни 2020 08:55, Петя Славова
26
Вълна от недоволни срещу позицията на Зукърбърг за Тръмп
Снимка: БГНЕС

Служители на Facebook изразиха недоволството си срещу главния изпълнителен директор на компанията - Марк Зукърбърг. Причината е, че той отказва да предприеме действия срещу противоречивите изявления на американския президент Доналд Тръмп.

Twitter определите туитовете на президента от миналата седмица като "прославящи насилието". Зукърбърг, от друга страна, подчерта, че Facebook няма да бъде "арбитър на истината", пише "The Guardian".

Андрю Кроу, ръководител на дизайна за видеофона Portal на Facebook, написа в Twitter: "Недопустимо е да се предоставя платформа за насърчаване на насилието и разпространение на дезинформация, независимо за кого става дума или дали това си струва да се отрази".

В един от туитовете на Тръмп се каза: "Когато започне плячкосването, започват стрелбите". Twitter тълкува това като подстрекателство към насилие, докато Зукърбърг го интерпретира като предупреждение към демонстрантите.

"Не съм съгласен с това как президентът говори за това, но вярвам, че хората трябва да могат да видят това сами", отбеляза Зукърбърг.

"Марк греши и аз ще се стремя по най-силния възможен начин да променя решението му", каза от своя страна Райън Фрейтас, директор на продуктовия дизайн на News Feed-а на Facebook, информира Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
8
 
! Отговори
Какво става в САЩ ? преди 3 години
Противници на реда срещу поддръжници на реда ! Това е действителността !
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите милиардерчета трябва да плащат цифров данък в Европейския съюз.Големи социални мрежи, търсачки, магазини трябва да плащат в ЕС данъците си.
21
2
 
2
 
! Отговори
WWW преди 3 години
Тия са го подкарали като световната кеч федерация - кавгите са шоу на зрителите, иначе заедно си делят приходите.
20
1
 
6
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 години
Юдейчето-Робот Зукърберкер види Края на Бизнеса си и почва да се подмазва на Последната Бяла Надежда - Доналд Джон Тръмп!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно Зукърбърг е от котилото на противниците на Тръмп и първа дружка на Бил Гейтс.През последните два месеца всяка публикация във фейсбук против измамата "Корона вирус" изчезва и профила се блокира.
18
2
 
10
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Котки - подкрепям безусловно. В случая Зукърбърг е постъпил по най добрия възможен начин. Инак, за Фейсбук - също си прав. Аз лично не намирам никаква полза от глобалния фетишизъм и непрекъснатата показност на социалните мрежи. Но пък, тези които искат да причинят масов смут в социалните мрежи намериха прекрасен инструмент.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси да кажеш истината било подстрекателство към насилие!? Няма обективност, ясно е че полититика измества всичко, търси се конфликт, ескалация на напрежение. Какво е написал Тръмп, че мародерството, беззаконието, ще накара много хора да защитят живота и имуществото, като вземат нещата в свои ръце и стрелят срещу мародерите - вярно ли е това? Нека всеки си направи изводите сам. Социалните мрежи преминаха границата, не може да цензурираш или постовяш под съмнение, нещо което не харесваш.
16
3
 
13
 
! Отговори
ь преди 3 години
Браво на Зукърбърг! Успех.
15
9
 
4
 
! Отговори
az преди 3 години
До КоткиПозволяването на пропаганда на насилие (или фашизъм - или други престъпни идеологии) си е точно "заемане на позиция" в полза на престъпните идеологии! Знаете, че няма страна в света, където да няма забрана за пропаганда на насилие, нали?!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът не е да заема политическа позиция, а принципна.Постовете с насилие разрешени ли са или не?Фалшивите новини разрешени ли са или не?... без значение, кой е човека, който ги пише.
13
3
 
33
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Не харесвам Закърбърг и не ползвам фейсбук, обаче е прав. Една социална мрежа няма място да заема политически позиции. Тия "либерали" на практика искат фашизъм, "имате право да общувате с приятели, само ако споделяте нашите политически вярвания".
12
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уродливите либерасти, роби на суратефтеря ще се наакат още повече като разберат че след 5 месеца Тръмп ще бъде преизбран, въпреки усилията на приятелчетата им да преиначат и криминално променят хода на изборите. Тръмп е човекът на хората, на онези които плащат данъците и хрантутят мангупи, лгбт ***, луутъри и какви ли не отпадъци на обществото.
11
3
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
До Анонимен Нищо добро наистина не следва по тази времева линия на развитието . Неосъзнатото участие на масите хора в мръсните политически и други игри води до тотален разпад на обществата .На това ще станем свидетели в близките десетилетия . Светът се променя . Ако искаме да изберем по-добрата част ,днес миграцията не решава въпроса както ставаше до сега. По-добрата част и място за живот става ТУК И СЕГА като правим по-добри себе си ,по-отговорни към себе си без да ни карат или принуждават.
10
4
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Tънката граница в момента между законното и незаконното отдавна е премината в социалните мрежи ,но това сега се показа в пълен ръст и значимост за обществото. Реално такива войни се водят много отдаван . Но тези ,които я водят е срещу нещо ,което добре познават .ТРЪМП. Знаете ,че това което се нарича легитимно управление е една шайка ,която се държи в подчинение с всякакви средства от "дълбоката държава" -скрити общества ,кланове ,фамилии и групировки ,владеещи все повече финансови и други .
9
1
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Типичната практика на евреите - измислят войната и след това финансират и двете враждуващи страни, за да се разпалва все повече и по- дълго конфликта. Чрез създалата се анархия и разруха - постигат тайните си цели...
8
2
 
6
 
! Отговори
Таню преди 3 години
Бaхти фейса... Тоя е или некъв ембриoн, или злe облечено извънземнo :D
7
3
 
10
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Стари агенти на - цру са си феисбук какви изявления да очакваме от тях , напьлно нормално
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът бели и черни е структурен от преди векове и ще остане поне още толкова векове.Някои неща са вечни.Има една гражданска война в щатите заради позицията по въпроса за черните в обществото.Но това е проблема,който Европа трябва да следи и да види какво ги чака ,когато се създаде мултиетническо и расово разнообразно общество.Следва онова ,което виждаме векове в Америка.Този турлю гювеч в ЕС води дотам един ден .
5
6
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
Не харесвам позицията на фейсбука, мисля да го зарварям. Акомпредоставяш платформа за нещонтрябва да имплементирашнсъответните правила които се изискват от обществото, неможе да е черна дупка секи си плямпа без да му дреме
4
3
 
33
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Държавата е силова структура, ако не знаят това сащисаните, значи нищо не знаят !!!Вярно, трябва да има правила, това насилие да е законно и непресилено!!!И цитираните думи на Тръмп не са "подстрекателство към насилие", а предупреждение към насилниците !!!Защото едно е протест, друго е разграбване и мародерстване !!!