Али Хаменей: Убийството на Флойд показа природата на управниците в САЩ

Иранският върховен водач с реч по телевизията
5 юни 2020 00:10, Петя Славова
65
Али Хаменей: Убийството на Флойд показа природата на управниците в САЩ
Снимка: БГНЕС

Иранският върховен водач аятолах Али Хаменей заяви, че убийството на Джордж Флойд при полицейски арест е показало истинската природа на управниците в САЩ, предаде БТА, позовавайки се на  Ройтерс.

"Престъплението срещу този чернокож мъж е същото нещо, което американското правителство извършва срещу целия свят", каза Хаменей в реч по телевизията. "Това е истинската природа и характер на американското правителство, които се разкриват днес", заяви той.

Още по темата

"В отношението си към своя народ американското правителство се държи по най-лошия начин. Хората в САЩ имат всяко право да се чувстват обезпокоени и засрамени от своите правителства, особено сегашното", каза Хаменей.

Той изнесе речта в момент на засилено напрежение между отдавнашните врагове Иран и САЩ. Отношенията между двете страни се влошиха след решението на американския президент Доналд Тръмп през 2018 г. да се откаже от споразумението за иранската ядрена програма.

Иранските държавни медии широко отразяват протестите в САЩ, избухнали след смъртта на Флойд. Някои иранци критикуват в социалните мрежи ръководството на Иран за прилагане на двойни стандарти при своите порицания срещу САЩ за действията на американските власти срещу демонстрантите.

Хиляди хора бяха арестувани, а стотици бяха убити в Иран през ноември, когато избухнаха масови протести срещу повишаването на цените на горивата, припомня агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със "всичкото ми уважение че Али Хаменей е върховен водач" - кой е той че да се изказва по въпрос който е много далече от неговата страна, разбирания, политика, религия и т.н.? Нали е водач - да погледне какво става в собствената му страна и ще разбере че убийствата на иранци всеки ден показат природата на тяхната религия и на техните водачи.
52
2
 
1
 
! Отговори
това е дявола преди 3 години
Шаш е държава на,дявола,оръжие под път и над път,убийства в училища,узаконяване на Сатанински църкви и изучаване на сатанизъма в училища и университети
51
5
 
3
 
! Отговори
Рюрик преди 3 години
Много хора знаят, че Тръмп е ра*ист, а относно Айатоласите още повече хора знаят, че те самите са ра*исти ...
50
3
 
11
 
! Отговори
ДинкоАТВ преди 3 години
Който се оплаква от расизъм да ходи в Африка.
49
5
 
4
 
! Отговори
Има истина преди 3 години
"природата на управниците в САЩ" -започва с геноцид (десетки милиони индианци) и преминава в заграбване на съкровищата на северния и южения американски континенти. и до ден днешен го повтарят - цветна революция и присвояване на ресурсите на страната жертва.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До псевдо българин"Нека Иран да си внесе малко африканци" ??? Защо?Персите не са за робовладелчески труд. Исторически се развиват НЕ за сметка на другите (като американците), а на взаимно-изгодния принцип. Затова векове са били търговци.
47
10
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Да, съгласен съм, на това му се вика лицемерие.Нека Иран да си внесе малко африканци в прекрасната им държава, да ги направи ирански граждани (и сред тях има много мюсюлмани), па тогава да критикува политиката на САЩ!
46
1
 
5
 
! Отговори
Авицена преди 3 години
До redninПочти си прав, ама не съвсем... Провери например за Авицена...Преди да се почне с кръстоносните походи е било другояче... Ако говорим за последните 400-500 години си абсолютно правРелигията съсипва всичко. Трябва да се забрани напълно!
45
0
 
0
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
Силния винаги мачка за да оцелее!Нищо ново не каза ходжата, звучи ми като оплакване от баткото който е взел близалката от едно дете!!Човечеството, въпреки технологиите които ги имаме, не е дорасло!Далече сме от съвършенния човек в представите ни.
44
2
 
4
 
! Отговори
ДО 44 преди 3 години
ЕЙ СЕГА СЕ ВИЖДА ЗАЩО ТАКИВА ГИ ВКАРВАХА В БЕЛЕНЕ ТЕБ ТАМ ТИ Е МЯСТОТО САМО В УРАНОВА МИНА ДА РАБОТИШ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА ДА ИМАШ ПРИНОС ПОНЕ МАЛЪК КЪМ НАРОДА ...КОЙТО ТИ УЖ УМНИЯ И МОЖЕЩИЯ РАЗДЕЛЯШ
43
6
 
13
 
! Отговори
лош тръмп преди 3 години
В Иран преди седмица баща отряза със сърп главата на 14 годишната си дъщеря защото си избрала мъж без да го пита -това е в природа на аятолаха и е хуманно!!
42
3
 
7
 
! Отговори
ДО 51 преди 3 години
НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБЕВЯВАН ЗА МАРОДЕР САМО ВЪВ ВАШИТЕ БОЛНИ СЪЗНАНИЯ МЕДИЙКИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ТОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ВИ РАЗДЕЛЯТ ,ВСИЧКИ СА РАВНИ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ДЪРЖИШ ГЛАДНИ А ДРУГИЯ ДА ХОДИ СЪС ВЕРСАЧИ ЗАТОВА И БЕДНИТЕ ИСКАТ ВЕРАЧЕ ДА СИ ОПРАВЯТ КАПИТАЛИЗМА И ВСИЧКИ ДА МОГАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ЕДАКВО НЕ САМО ОПРЕДЕЛАНА ГРУПА.ТАМ ТЪРСИ РАЗКОВНИЧЕТО НО ВИЕ БОГАТАШИТЕ СЕ САМОЗАБРАВЯТЕ ЗАТОВА ЩЕ БЪДЕТЕ НАКАЗАНИ ПЛАНА НЕ Е ВЪВ ВАША ПОЛЗА И ТОВА КОЕТО ВИ ГОТВЯТ
41
3
 
5
 
! Отговори
do 49 преди 3 години
НЕ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ БЕ ПЪЛНО Е С ВИДЕА НА АМЕРИКАНСКИ ЧЕНГЕТА КАК ЗАДУШАВАТ БИЯТ И ПРЕВИШАВАТ ПРАВАТА СИ ЧЕНГЕТА ПСИХИЧНО НЕ ЗДРАВОСЛОВНИ ДЕБЕЛОИДИИ КОИТО СЕ ОЗВЕРЯВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ КОГАТО ЧОВЕКА Е БЕСПОМОЩЕН
40
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 41 (Стига спекулации!)Та да продължа с разсейването на спекулации. Понеже има нужда от повече разяснения.Както вече поясних, убитият е с досие на престъпник, висок почти 2 метра, баскетболист, но той е бил убит и това е улично правосъдие.Излежал си е присъдата, и изглежда се е променил. Не е имало причина да бъде убиван.А за вилнеещите тълпи съм съгласен. Много чернокожи по CNN видях също да негодуват срещу тях, защото всички магазини са съсипани, няма откъде да си купят храна.
39
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чаршафа да си трае, да не му запари под д-то
38
3
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 41 (Стига спекулации!)Не са спекулации. Има извършена аутопсия. Мнението на експертите е категорично, включително на полицаи. Използваната техника на задушаване никога никъде не се е преподавала нито поощрявала в полицейската академия на САЩ.Действията на обвиняемия са изцяло непрофесионални, това се вижда и от видеото.Има начини престъпник да бъде задържан правилно. Да, престъпник е, но бивш.Странно е че е работил като охранител с биографията му която съдържа въоръжен грабеж.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оле майко :) кой седнал да ми говори за морал :))))))))))))
36
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСАЩ са доста по-социална държава от България и Русия.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 44Точно САЩ не са най-добрият пример за социална държава. Нищо не получават, изритват те на улицата и се оправяй сам - с къщичка кашон на тротоара и паничка за стотинки/центове.
34
3
 
8
 
! Отговори
А вилнеещите тълпи? преди 3 години
лъсна и тяхната природа.Малко им е това, че живеят на социални помощи на гърба на данъкоплатците.Малко им е и това, че се ползват със същите права, каквито имат и градивните граждани.Вилнеещите л..у..м..пени желаят законите да не важат за тях и да имат право да грабят каквото им хареса и когато им скимне.Крайно време е за желязна ръка. Допуснеш ли по милост михлюза и некадърника не само да съществуват, но и да са ти равни, те ще ти се качат на главата и в крайна сметка ще те унищожат.