Али Хаменей: Убийството на Флойд показа природата на управниците в САЩ

Иранският върховен водач с реч по телевизията
5 юни 2020 00:10, Петя Славова
65
Али Хаменей: Убийството на Флойд показа природата на управниците в САЩ
Снимка: БГНЕС

Иранският върховен водач аятолах Али Хаменей заяви, че убийството на Джордж Флойд при полицейски арест е показало истинската природа на управниците в САЩ, предаде БТА, позовавайки се на  Ройтерс.

"Престъплението срещу този чернокож мъж е същото нещо, което американското правителство извършва срещу целия свят", каза Хаменей в реч по телевизията. "Това е истинската природа и характер на американското правителство, които се разкриват днес", заяви той.

Още по темата

"В отношението си към своя народ американското правителство се държи по най-лошия начин. Хората в САЩ имат всяко право да се чувстват обезпокоени и засрамени от своите правителства, особено сегашното", каза Хаменей.

Той изнесе речта в момент на засилено напрежение между отдавнашните врагове Иран и САЩ. Отношенията между двете страни се влошиха след решението на американския президент Доналд Тръмп през 2018 г. да се откаже от споразумението за иранската ядрена програма.

Иранските държавни медии широко отразяват протестите в САЩ, избухнали след смъртта на Флойд. Някои иранци критикуват в социалните мрежи ръководството на Иран за прилагане на двойни стандарти при своите порицания срещу САЩ за действията на американските власти срещу демонстрантите.

Хиляди хора бяха арестувани, а стотици бяха убити в Иран през ноември, когато избухнаха масови протести срещу повишаването на цените на горивата, припомня агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12Звучиш ми на мъж който не може да задържи жена до себе си и си избива комплексите в момента
12
7
 
17
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Аятолахът е прав но не вижда треската в своето око. Всички политици са лицемери и ***. Разликата между Аятолаха и Тръмп е че единия има брада а другия няма. Като вица "ами вие защо биете ***".Факт е че англо-саксонците са нагли грозни расисти мачкани под ботуша на ционистите. Факт е също че гетата в САЩ са държава в държавата и латиноси и афро-американци правят много бели. Не че белите "красиви" арийци потомци на европейци от Стария Континент са цвете за мирисане.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интереса клати феса,тоя случай с това изказване ,не е по-различен.Европейците не искаха война с Иран и се договориха заедно с Обама за сключване на търговски договори с Иран.
10
6
 
18
 
! Отговори
До пиянката: преди 3 години
Точно пък Иран дава големи права на жените. Ако е някоя хитра може да си върти игрите в Иран и нищо не я застрашава. Иран е държавата с най-много пластични операции на жените - опъване на бръчки, корекции на носа е нещо обичайно и евтино там.Жените там са образовани и придирчиви, процента на разводите в Техеран сигурно е по-висок от този в София.В Иран се сключва брак за 1 вечер, което е узаконена проституция.Мога да ти пиша до сутринта, но едва ли се интересуваш от иранки.
9
4
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Ти бегай бе. Аз какво съм виновен, че си cuck по рождение. Аз такива проблеми нямам!
8
10
 
7
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Тоя им го каза както си е
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Вземи си книжката с вълшебствата и се връщай обратно в средновековието
6
10
 
6
 
! Отговори
до 9 ученичка преди 3 години
ЕЙ УЧЕНИЧКА ХРИСТИЯНСКАТА РЕЛИГИЯ МНОГО ДОБРЕ ОТРАЗЯВА МЯСТОТО НА ЖЕНАТА И МЪЖА ,НЯМА ДА МИ НАТРАПВАШ ЧЕХЛЬОВСКИТЕ СИ АМБИЦИИ ПОДЧИНЕНА УЧЕНИЧКА ПРЕЦАКВАНА И ЛЪГАНА ОТ ЖЕНСКИТЕ ....СКРИЙ СЕ ЧЕХЛЬОО
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Ти в къв свят искаш да живееш? Вечер да се напиеш набиеш жената и си лягаш щастлив?
4
13
 
18
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Лошо добро, ама всеки се бори за Зелена карта за там, а при вас убиват още жените с камъни и нямат право да ходят да изгледат един мач на стадиона. А какво е твоето правителство бе, ***? Диктатура като в Джуджистан, Ким Корея, Венецуела....Държави в които никой не иска да стъпи, защото там не просто полицията те трепе, защото попадаш на гадина, а съвсем изчезваш и никой не смее да гъкне. Като видя бунтове в скапаните ви държави, тогава ще повярвам, че нещо се променя в посока демокрация
3
16
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Бягай бе *** .Заради такива като тебе вече живеем в матриархат и мъжете са без права,ходите робувате на женските пък те си развяват байряка и ти слагат РУГЯ под път и над път и после ти вика че та обича и ти харчи мангизите и ти се разтапяш .
2
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък тия ли се намериха дето убиват жените си с камъни
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно Иран, където по закон животът/свидетелството на жена се брои само наполовина, да не се обаждат.