Кои са полицаите, подпалили протестите в САЩ?

Имената им ще останат завинаги в американската история
5 юни 2020 20:39,
76
Кои са полицаите, подпалили протестите в САЩ?
Снимка: БГНЕС

Един от тях е бил на работа от четири дни. Друг е карал трета полицейска смяна в живота си  А Дерек Шовин, който притискаше коляното си във врата на Джордж Флойд близо девет минути, е офицерът, който е обучавал единия от неопитните си колеги, информира CNN.

Още по темата


Дерек Шовин,
Дж. Александър Куенг, Томас Лейн и Ту Тао са се отзовали на повикване за фалшива банкнота от 20 долара на 25 май и са задържали Флойд, който почина малко след това. Четиримата полицаи бяха уволнени и сега са им повдигнати обвинения за смъртта на Флойд.

Ето какво знаем за ролята им в ареста на Флойд, както и за живота им преди и докато са били на служба, въз основа на личните им досиета, допълва „Фокус“.

Дерек Шовин, 44-годишен,
натисна с коляно врата на Джордж Флойд, докато Флойд лежеше на улицата. Шовин беше обвинен в сряда за убийство от втора степен. Преди това беше обвинен в убийство от трета степен и убийство от втора степен. Обвинението за убийство втора степени гласи, че той е убил Флойд "без умисъл" в хода на нападение в трета степен, според промененото обвинение. Шовин е полицейски служител в полицейското управление на Минеаполис близо 19 години. Той е бил обект на поне 18 предварителни оплаквания и само две са били „затворени с наказание“, според обобщената информация от досието му.

В Минеаполис: Не COVID-19 уби Джордж Флойд, а пандемията от расизъм

26-годишният Дж. Александър Куенг е помогнал за задържането на Джордж Флойд заедно с Дерек Шовин и Томас Лейн. Куенг беше обвинен в сряда за подпомагане на убийство от втора степен и за подпомагане и подбуждане към убийство от втора степен. Той бе арестуван в сряда и се задържа под гаранция от 1 милион долара. Куенг е нает като полицай в полицейското управление на Минеаполис през декември. Той се присъедини към него като кадет през февруари 2019 г. Към него не е имало други оплаквания. Когато е настъпила смъртта на Флойд, това е била третата смяна на Куенг като полицейски служител, заяви адвокатът му Томас Плункет. Според Плункет Шовин е бил обучаващ офицер на Куенг. Той е получил бакалавърска степен по социология от университета в Минесота, се казва в кадровото му досие. В молбата си за работа Куенг заяяваи, че е работил като детектив от 2014 до 2017 г. Той може да говори, чете и пише на руски език.

Томас Лейн, 37-годишен,
е обвинен в сряда за подпомагане на убийство от втора степен и подпомагане и подбуждане на убийство от втора степен. Лейн беше арестуван в сряда и задържан под гаранция от 1 милион долара. Той постъпва в полицейското управление като кадет през февруари 2019 г. Не е имало оплаквания срещу него. Лейн е започнал работа преди четири дни, към момента на смъртта на Флойд, според адвоката му Ърл Грей. Лейн „е правел всичко, което е смятал, че трябва да направи като полицай с четиридневен стаж“, каза Грей. След като е получил бакалавърска степен по криминолистика от университета в Минесота през 2016 г., Лейн работи като служител в отдела корекция на непълнолетни в окръг Хенепин и като помощник пробационен служител.

Ту Тао, 34-годишен,
беше обвинен в сряда за подпомагане на убийства от втора степен и за подпомагане и подбуждане на убийство от втора степен. Тао, заедно с Куенг и Лейн, бе взет под стража в сряда и е задържан под гаранция от 1 милион долара, показват записи на затвора в окръга. Тао е бил полицейски служител в полицейското управление в Минеаполис от 2012 г.

Срещу него има шест жалби, едната от които все още се проверява. Останалите са приключени без наказание.

Преди да стане полицейски служител, Тао е работил като охранител, продавач в магазин за хранителни стоки и в Макдоналдс. Той е посещавал колеж в Северен Хенепин и е учил за сътрудник по правоприлагане, но не е завършил, показва личното му досие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как точно ще се докаже , че това деяние е било заради расизъм ? Ми те другите полицаи са латинос и азиатци. Всички мразим *** ли ? Хах че интересно ! А ако докажете , че ги мразим да ви кажем ли защо ?
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като арестуват престъпник (който е лежал по затворите) какво да правят, да му поднесат пасти и кафе ли? Нали сега казаха че имал коронавирус мангупата? Значи поради коронавируса може да не е могъл да диша нормално.
60
2
 
2
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
До Анонимен 62Полицията навсякъде по света е държавна институция!Ти сам си противоречиш, охраната няма ли конфликт на интереси за настоящия полицай?Познатите ми са българи, ченгетата в Америка са под нивото им, не че и тук не стават изцепки, но поне водят физическа подготовка и са учтиви, за повечето....хахах
59
8
 
13
 
! Отговори
ССС преди 3 години
Бивш затворник,наркоман ,безработен апаш обявен за "герой" ???
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно " джобс" е цензурирано от системата Кой знае , за какво го е помислила :)))
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лошия 64 С две думи - на полицаите им трябва разрешение от шефовете, да работят на друго Второ - работата да не влиза в противоречие с полицейската / конфликт на интереси , нещо такова / . Може да имат някакъв списък с одобрени такива. И разбира се да не са на смяна . не разбрах , тези твои познати в САЩ ли са полицаи . Ако - да , съвсем ще може да хвърлят светлина по казуса
56
0
 
0
 
! Отговори
хммм преди 3 години
До Лошия 55 Още не ти се вярва :))) . Не разбрах , за кое искаш линк . Ако е за това , къде е работил полицаят , пиши в търсачката примерно " has Derek Chauvin worked in a club " - излизат много резултати . На която медия се доверяваш , там виж .
55
0
 
5
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
До Анонимен 55Полицая е на държавна длъжност, всяка друга странична работа се счита за влияние върху него!Дай линк като толкова си отворен, май изобщо си нямаш представа какво е да си полицай :)Имам авери които станаха ченгета и не им е позволено да работят друга работа, виж като се пенсионират, може й да се хванат с някаква охрана :)
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tази неандерталска физиономия я нарисуваха и на Берлинската стена. Никога не бих повярвал че пак ще видя комунистите на власт. Обаче нещата натам отиват.Ако някой казва че има някаква разлика между Аntifa и ония които взривиха СВ. Неделя само лъже особено себе сиUnapologetically WHITE
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, баце! Този Lisa си намери майстора! Само така с кpacтaвитe спамъри!Поздравления и адмирации от мен!Отлично!
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lisaзвънни ми бейби
51
1
 
19
 
! Отговори
Ако полицая е черен? преди 3 години
Много ми е интересно какъв сценарий щяха да пазиграят отвъд океана ако полицаят беше черен?
50
3
 
14
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Гама-троловете от коментарите по-долу са ми ясни: гледат безплатно порно, цапат *** по 2-3 пъти дневно, миришат на пот и получават "информацията" си за това, което се случва по Америка и света от CNN, Дойче Веле и Гардиън, че и имбецилни аргументи ми отправят. Жал ми е за вас. Да се обърнеш срещу расата си и вярата си и да си мислиш, че това те прави много модерен и прогресивен, е ясен симптом за проблеми в детството и възпитанието - най-вероятно слаб, гама-баща, или изобщо липсата на такъв.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те полицаите само са замесени в убийство по тяхна вина,а и както се доказва умишлено. Но виж зад протестите,винаги трябва да се търсят политиците.
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се приемат закон в САЩ, че когато черен извършва престъпление, полицията трябва да му помага и да го пази, ако жертвата реши да се защитава - само така ще се елиминира расизма.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лошия 51 Къде ги четете тези закони и разпоредби , направо да вис е чуди човек . Имало закони казваш , ама явно в САЩ не знаят ,защото е пълно с обяви , които търсят полицаи за охрана .Ей ти една отпреди 2 дни чакай дълга е , ще я постна в друг коментар
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лошия 51Не знам , какво знаят децата , ама ... работил , аз кво да направя . Имам ли вина "Both men worked security at the El Nuevo Rodeo club, down the street from Minneapolis' Third Precinct, former club owner Maya Santamaria told CNN. Floyd worked some Tuesdays as extra security. Chauvin worked as an off-duty police officer for the club for nearly 17 years, Santamaria said.Ако не знаеш английски , през транслейтъра го пусни
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35 " .....бил е длъжен да го неутрализира" - затова си прав Ама той го уби . Макар че свидетелите му казваха ,че Флойд не може да диша - той ги игнорир , Флойд също- игнорира го , единият от другите полицаи също му казва ,че Флойд е вече неконтактен и не диша - отново игнориране . Флойд каза ,че ще се качи в колата . Всеки нормален полицай ще се отдръпне и ще го вкарат в патрулката . Ама явно в Шовин няма нищо нормално
44
1
 
3
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
До Анонимен 49Полицайте и военните, нямат право да работят друга работа, виж ако се пенсионират е друго.Направо ти се чудя че ми отговори с това, даже децата го знаят.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Додо 40 никъде не се споменава свръхдоза , а за наличие Ако човек вземе по-голямо количество фентанил , ще заспи на секундата и няма да се събуди повече