Кои са полицаите, подпалили протестите в САЩ?

Имената им ще останат завинаги в американската история
5 юни 2020 20:39,
76
Кои са полицаите, подпалили протестите в САЩ?
Снимка: БГНЕС

Един от тях е бил на работа от четири дни. Друг е карал трета полицейска смяна в живота си  А Дерек Шовин, който притискаше коляното си във врата на Джордж Флойд близо девет минути, е офицерът, който е обучавал единия от неопитните си колеги, информира CNN.

Още по темата


Дерек Шовин,
Дж. Александър Куенг, Томас Лейн и Ту Тао са се отзовали на повикване за фалшива банкнота от 20 долара на 25 май и са задържали Флойд, който почина малко след това. Четиримата полицаи бяха уволнени и сега са им повдигнати обвинения за смъртта на Флойд.

Ето какво знаем за ролята им в ареста на Флойд, както и за живота им преди и докато са били на служба, въз основа на личните им досиета, допълва „Фокус“.

Дерек Шовин, 44-годишен,
натисна с коляно врата на Джордж Флойд, докато Флойд лежеше на улицата. Шовин беше обвинен в сряда за убийство от втора степен. Преди това беше обвинен в убийство от трета степен и убийство от втора степен. Обвинението за убийство втора степени гласи, че той е убил Флойд "без умисъл" в хода на нападение в трета степен, според промененото обвинение. Шовин е полицейски служител в полицейското управление на Минеаполис близо 19 години. Той е бил обект на поне 18 предварителни оплаквания и само две са били „затворени с наказание“, според обобщената информация от досието му.

В Минеаполис: Не COVID-19 уби Джордж Флойд, а пандемията от расизъм

26-годишният Дж. Александър Куенг е помогнал за задържането на Джордж Флойд заедно с Дерек Шовин и Томас Лейн. Куенг беше обвинен в сряда за подпомагане на убийство от втора степен и за подпомагане и подбуждане към убийство от втора степен. Той бе арестуван в сряда и се задържа под гаранция от 1 милион долара. Куенг е нает като полицай в полицейското управление на Минеаполис през декември. Той се присъедини към него като кадет през февруари 2019 г. Към него не е имало други оплаквания. Когато е настъпила смъртта на Флойд, това е била третата смяна на Куенг като полицейски служител, заяви адвокатът му Томас Плункет. Според Плункет Шовин е бил обучаващ офицер на Куенг. Той е получил бакалавърска степен по социология от университета в Минесота, се казва в кадровото му досие. В молбата си за работа Куенг заяяваи, че е работил като детектив от 2014 до 2017 г. Той може да говори, чете и пише на руски език.

Томас Лейн, 37-годишен,
е обвинен в сряда за подпомагане на убийство от втора степен и подпомагане и подбуждане на убийство от втора степен. Лейн беше арестуван в сряда и задържан под гаранция от 1 милион долара. Той постъпва в полицейското управление като кадет през февруари 2019 г. Не е имало оплаквания срещу него. Лейн е започнал работа преди четири дни, към момента на смъртта на Флойд, според адвоката му Ърл Грей. Лейн „е правел всичко, което е смятал, че трябва да направи като полицай с четиридневен стаж“, каза Грей. След като е получил бакалавърска степен по криминолистика от университета в Минесота през 2016 г., Лейн работи като служител в отдела корекция на непълнолетни в окръг Хенепин и като помощник пробационен служител.

Ту Тао, 34-годишен,
беше обвинен в сряда за подпомагане на убийства от втора степен и за подпомагане и подбуждане на убийство от втора степен. Тао, заедно с Куенг и Лейн, бе взет под стража в сряда и е задържан под гаранция от 1 милион долара, показват записи на затвора в окръга. Тао е бил полицейски служител в полицейското управление в Минеаполис от 2012 г.

Срещу него има шест жалби, едната от които все още се проверява. Останалите са приключени без наказание.

Преди да стане полицейски служител, Тао е работил като охранител, продавач в магазин за хранителни стоки и в Макдоналдс. Той е посещавал колеж в Северен Хенепин и е учил за сътрудник по правоприлагане, но не е завършил, показва личното му досие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лошия 47 Шовин си е работил допълнително като охрана на някакъв клуб . През изминалата година се засичат с Флойд . Собственичката , или шефката/ не знам каква се води/ на клуба , разказва ,че единият е работил вътре , а другият извън заведението . И не може да каже със сигурност дали са се засичали , познавали .
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Додо 44Стига бе , разбрахме ,че си фен на Шовин , ама чак такива простотии да пишеш , не бива . То едва и ти ли си вярваш Бременната жена не е бил изнасилвана , а е живяла в къщата , където е извършен обира от Флойд и компания Не е участвал в трафик на дрога , а го залавят 2 пъти през годините с около 1 грам , няма обвинения за пране на пари Няма опит за убийство Така , че бъди добър и се придържай към фактите . Не само ти може да четеш
40
0
 
6
 
! Отговори
Лошия преди 3 години
Явно новобранците са слушали стария си. тоест Дерек Шовин, язък за момчетата.Само не разбрах как са били охрана с жертвата в нощен клуб, като е бил полицай от 19г., поне така пише.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато олиото в тиганята се нагрее и започне да припуква,добре е за рибата да стои по далече.Особено дребните цаци.Но тиганята загрее ли веднъж,риба ще се яде на 100 процента.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега заради този Шовин , ще изгорят и останалите . Страхували са се и не са се обадили .Освен за убийството на Флойд , Шовин ще носи отговорност и за техните провалени животи . Какво му трябваше на социопата да се замесва , той е във 2-я или 3-я екип , който отива на произшествието . Другите полицаи щяха да се оправят , ама той явно си беше решил , че ще убива . Колко болен трябва да е някой , да продължи да притиска някого още 4 минути , след като е спрял да показва признаци на живот
37
4
 
9
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До ДокторТипиче джогър. Ниско айкю, компенсирано с много нисък толеранс на агресия. Осъждан е многократно по криминални обвинения. Има история на изнасилване на бременна жена, трафик на дрога, тежка зависимост от наркотици, опит за убийство, фалшифициране на пари и т.н. достояния, зарад което сатаните на обърнатия свят, във който мъжкият *** е детероден орган, а содомията семейна ценност, го провъзгласиха за герой, а ветоятно ще го номинират и направят и "човек на годината". Всичко е ясно.
36
1
 
6
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Май демократите в САЩ са си истински комунисти - използват същите похвати ! А уж са забранени комунистите в САЩ !
35
3
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Само като погледнеш мутрата на Джордж Флойд и те побиват тръпки ! Можеш да си помислиш само едно - тоя е престъпнк, ама от най-лошите ! Затова и така ефективно го е затиснал полицая - за да го обезвреди ! Има голяма прилика с Румен Гечев - еднакво *** физиономии ....и гадни !
34
2
 
12
 
! Отговори
Додо преди 3 години
*** е умряло от комбинация от свръхдоза наркотици - фентанол и метамфетамин. Това показва аутопсията. Нито един от полицаите не може да бъде осъден за убийство, освен, ако не се докаже, че примерно са го инжектирали с нещо. Използваната техника за застопоряване на арестуран с коляно в гърба и врата е напълно одобрена от полицията и не е възможно от това да се задуши човек, а ако сте гледали оригиналното видео, *** започва да крещи "задушавам се" още докато беше прав. Работата яко мирише
33
2
 
2
 
! Отговори
Или руските хакери преди 3 години
Естествено Путин е виновен!забелязахте ли най-важната информация в текста?"Той може да говори, чете и пише на руски език.":):)
32
3
 
4
 
! Отговори
Вовка Путин преди 3 години
Toва е дело на КГБ, НКВД, ГРУ, КПП, КТП, ДШК, КПВТ, УНСС, КПСС, БКП, БСП, ДПС, ГЕРБ, Костов, СДС, ДСБ и др. На две пресечки от мястото на инцидента е бил забелязан мотоциклет "Иж Планета" с кош, управляван от пиян мечок с ***, свирещ на балалайка, акордеон и крушево листо. В коша се е возил Сергей Лавров, с цигара в устата и "Столичная" в ръката.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"са намерени следи от интоксикация със синтетичния опиат фентанил и използване на наркотичното вещество метамфетамин."И нищо подобно......опитай пак.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите ги подпали Сорос. Той финансира BLM и Antifa.Всичко друго е прах в очите.
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой може ли да посочи цитат,някъде полицаите да са го обидили,че е черен или на расова основа?Тогава защо говорите за расизъм изобщо?
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Единият от наркотиците, които е бил приел рецидивистът, предизвиквал задушаване."Та, какво се опита да кажеш......гражданино?.............Той не се опитва ,а ти казва ,ето ти цитата "организма на американеца са намерени следи от интоксикация със синтетичния опиат фентанил и използване на наркотичното вещество метамфетамин."
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналчетата, дето ми триете коментарите, чели ли сте Оруел? Съмнявам се да сте чели каквото и да било освен форумите на бг мама. Усещате ли накъде бутате света, като изопачавате истината и ограничавате свободата на словото? Имате ли дечица? Знаете ли какъв принос давате за тяхното бъдеще? Не, не знаете. Вие сте част от проблема. И опциите са две - проблема се рашава или цивилизацията отива по дяволите. Вие работите за второто, поздравления.
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дерек Шовин -Той е бил обект на поне 18 предварителни оплаквания и само две са били затворени с наказание, според обобщената информация от досието му.Първо не е бил идеално ченге .Дори повече -лошо ченге.Второ вярно зависи от хората ,но въпреки това не ми хвалете полицията като цяло.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Въпрос с пониженаТи въртиш в грешна посока,тук няма расизъм,аз също съм против расизма,тук има сблъсък между демократи и Тръмп,но покрай тези сблъсъци е жалко,че ще пострадат и невинни хора,които нямат нищо общо с тези игри!За какво да осъждат полицаите и да обричат техните семейства,заради един криминал, който дори не се знае дали е умрял от тосичните вещества в организма му или от крака на полицая или от нещо друго?Имали смисъл да ги съсипват тези полицаи,служили на държавата си?
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ся ще го осъдят на доживотен ецих с пирони плюс 100 црни маммби на ден в отвърстието....рисковете на професията.Рано или късно ще води ,,беседи,, с ,,бандата на рокерите,, в западното крило в затвора в Ел Ей които започват своите процедурни хватки на всеки новобранец пандизчия изпратен там
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Не аз го казвам, прочетох го. От наркотици не се интересувам.Сега ме остави да гледам филма. После пак ще се джафкаме, ако имаш такова желание.